Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. november 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Banankage – lækker og svampet

Banankage – lækker og svampet
Fynboen
Svampet banankage med masser af chokolade

Fornylig så jeg en stak brune bananer ligge på køkkenbordet, og så slog det mig at vi slet ikke havde en opskrift på noget så lækkert som en god banankage.

I min verden skal en banankage have masser af smag af banan, og den må gerne være lidt svampet, i stedet for sådan en tør skærekage.

Det med smagen er ofte et spørgsmål om at dine bananer skal være rigtig modne – glem alt om gule bananer, de må godt være på brune og på grænsen af det lidt uappetitlige.

Udover bananer, så elsker jeg når kagen har lidt dybde og ikke bare smager sødt. Derfor har jeg brugt en mørk sukker, masser af god chokolade og krydret med kanel og vanilje.

Prøv også: Jagten på den ultimative brownie

Selve kagen hæver ikke det store, og minder lidt om en brownie.

Gastromands banankage

Svampet banankage med masser af chokolade
5 fra 2 stemmer

Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 gr muscovadosukker (alternativt brun farin, meeen helst muscovado)
  • 125 gr mel
  • 3 bananer (gerne godt modne)
  • flydende vanilje
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 gr chokolade
  • 110 gr smør
  • 1 tsk kanel

Sådan gør du

  • Pisk sukker og æg godt sammen. Vær grundig, så alt sukker bliver opløst.
  • Smelt smøret i en lille gryde eller kasserolle. Lad det køle lidt, og kom det i din æggemasse. Rør det sammen med en kage-spartel eller lignende. Konsistensen skal være ensartet.
  • Mos dine bananer og tilsæt dem til din dej.
  • Rør kanel, mel og bagepulver sammen i en separat skål.
  • Kom melblandingen sammen med din dej, og rør det godt sammen.
  • Tilsæt lidt dråber flydende vanilje.
  • Kom din dej i en mindre bradepande (32x24cm) beklædt med bagepapir.
  • Hvis du ligesom mig har din chokolade i knapper så fyrer du dem bare henover kagen. Alternativt hakker du lige din chokolade, så den kan fordeles ensartet udover kagen.
  • Bag kagen ved 175 grader alm. ovn i midten i ca. 30 minutter. Afkøl i den i minimum 15 minutter inden servering.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Stik os en kommentar

Smid en kommentar