Bønnegryde med vildtkød og flutes
“betalt samarbejde”
Som tidligere lovet her, kommer nu et par opskrifter til to af de dejlige vine fra Santa Carolina og vi har valgt et par af de bedste på det danske marked. Denne skønne vildtret er et perfekt match til Santa Carolina Gran Reserva Assemblage, der med sine krydrede noter er god til kraftig mad. Vinen kan købes i REMA 1000.
Ingredienser
- 800 gr udblødte og kogte bønner(eller fra dåse) af forskellig slags, fx butterbeans, kidneybeans og sorte bønner
- 2 dåser hakkede tomater
- 400 gr hakket krondyrkød
- 4 stængler bladselleri
- 2 gulerødder
- 1 stort løg
- 4 fed hvidløg (plus 1 fed ekstra til gremolata)
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk korianderfrø
- 4 laurbærblade
- 1 bundt persille
- 1 citron
- æbleeddike
Sådan gør du
Gremolata i morter:
- Pil hvidløget og knus det i morteren med lidt groft salt til det bliver cremet. Tilsæt en god håndfuld persille og stød det fladt. Tilsæt en sjat olivenolie og kværn videre med runde bevægelser. Tilsæt revet citronskal og citronsaft og arbejd videre til en grov pestolignende masse.
Bønnegryde:
- Skær løg, gulerod, bladselleri og hvidløg i små tern.
- Brun kødet ved høj varme i en tykbundet gryde.
- Tilsæt derefter de hakkede grøntsager og lad dem stege med til de begynder at tage farve.
- Tilsæt bønner og hakkede tomater og supplér evt. med lidt vand, til det hele er nogenlunde dækket.
- Tilsæt krydderierne og lad det hele simre en times tid.
- Smag derefter til med salt, peber og evt. lidt æbleedikke.
- Spis vildtgryden med ris, mos af sweet potatoes eller bare et godt (hvidløgs)flute og godt med gremolata ovenpå.
- Drik et stort glas Santa Carolina Assemblage til.
-
Jeg har lavet den i dag.Dog tillod jeg mig, at bruge krondyrkød i bittesmå tern i stedet for hakkekød, en god balsamico i stedet for able eddike og så lidt rødvin også.
6 timer i crockpot på lav varme og det blev fantastisk godt.
Jeg købte også den omtalte (og sponsor-begrundede?) vin fra Rema. Udmærket, da den lige have fået åbnet sig.
Dog fandt jeg den foreslåede gremolata en anelse ejendommelig i denne forbindelse. Den er lækker nok, men jeg tror bare jeg hellere ville have den i en anden kontekst.
Tak for opskriften.
Comments