Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

7 Comments

Den perfekte Cheeseburger

Den perfekte Cheeseburger
Lækkert rustik burger til den lille sult

Har du som os også lavet stort set alle de burgere, du overhovedet kan finde på? Alt er testet, lavet, sammensat på kryds og tværs, og ideerne er bare ved at være svære at få? Don’t worry – sådan har vi det også.

Indlægget er lavet i samarbejde med Lidl

First things first, hvis du skal lave en lækker burger, er gode råvarer et must. Her har vi i Danmark en lang og god tradition for kvalitet, og løbene kommer flere og flere mindre producenter til. Lidl har netop lavet et samarbejde med Landmad, som netop omfavner dette.

I Landmad er vi gået sammen om at bringe landet til byen. Landmad samler danskerne omkring vores stolte danske fødevarer traditioner. Gennem et tæt samarbejde med lokale producenter & madhåndværkere over hele landet forankrer vi fortællingen om et stolt dansk landbrug.

Derfor har vi været i Lidl og handlet et arsenal af produkterne fra Landmad, samt et par andre gode produkter. Det betyder også, at der kan laves mad temmelig hurtigt, da jeg har baseret denne opskrift på primært færdigprodukter, fx ketchup, mayo, syltede agurker mm. Men trust me, det her er en god burger – den perfekte cheeseburger! Meeen… nu kigger du nok på billederne og tænker, hvor faaan er osten?! Ro på, den er der… læs blot videre…

Nårh… ja… det er blevet sommer, og du laver naturligvis din burger på grill!

Den perfekte cheeseburger

Lækkert rustik burger til den lille sult
4.92 fra 12 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: American, Amerilkansk
Keyword: burger, cheeseburger, landmad, lidl
Antal: 2 burgere
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Bollerne

  • 2 stk Landmad Grov Bondeburger Boller fra Vadehavsbageriet
  • 1 spsk Landmad Koldpresset Rapsolie m/chili

Bøfferne

  • 400 gram hakket økologisk oksekød (8-12% fedt) dansk øko okse fra Vilstrupgård
  • 3 spsk panko rasp alternativet alm. rasp eller knuste kiks
  • 1 stk økologisk æg
  • 1 tsk røget paprika evt. også lidt cayenne peber, hvis du vil have ekstra spicy…
  • 1 spsk Landmad Sort Peber
  • 2 tsk Landmad Urtesalt
  • 100 gram lagret Gruyére ost schweizisk Le Gruyére fra Fromani

Tilbehør

  • 100 gram økologisk røget bacon fra Pålægs Slagteren
  • 1 stk stort rødløg
  • 10 skriver Landmad agurkesalat syltede agurker fra Samsø Syltefabrik
  • 4 spsk Landmad ketchup fra Samsø Syltefabrik
  • 4 spsk Chili Mayonnaise benyttede Mayonnaise med chili fra Wassim serien i Lidl

Sådan gør du

  • Tænd din grill på fuld gas…

Burgerbollerne

  • Bollerne kommer på frost, så tag dem ud i god tid og lad dem få stuetemperatur
  • Giv bollerne et skud rapsolie med chili
  • Så er de klar til grillen, når de andre ingredienser er klar

Bøfferne med blødende ost

  • Smid oksefarsen i en skål
  • Bland panko, æg, urtesalt, paprika i farsen og bland grundigt
  • Lav 4 flade bøffer (jeg benytter her en Weber bøf-presser)
  • Læg en 50 gram skive Gruyére imellem to bøffer og klem godt sammen i siderne
  • Drys sort peber ud på et skærebræt og rul kanten af bøfferne herpå
  • Så er bøfferne også klar til grillen.

Tilbehør

  • Skær evt. baconstykkerne over i halve længder – men ellers baconen blot klar til grillen
  • Hak rødløget og mindre tern – du kan også blot lave løgringe
  • Hak de syltede agurker i mindre tern – du kan også blot benytte dem i skiver

Grill

  • Smid bøfferne på grillen først, de skal have længst tid
  • Smid bacon på og lad det blive sprødt
  • Smid bollerne på den afskårne side nedad – hold øje med, de ikke bliver brændte og sorte

Burgeren

  • Smør alle halve boller med chili mayo
  • På med den lækkert grillede bøf med blødende gruyére i midten
  • 2 spsk ketchup på hver bøf og på med bacon
  • Herefter et godt lagt løg og syltede agurker
  • På med top bollen og burgeren er klar!
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

En god burger skriger næsten på en køling øl, her er Landmad også leveringdygtig med en lille serie af øl brygget af Skanderborg Bryghus.

Til børnene – eller dig, som ikke lige skal have alkohol, så leverer Landmad også en rigtig god og smagfuld æblemost presset på Sandagergaard.

Til dig, som tænkte, det er da ikke en cheeseburger… oh yes it is… og en nærmest perfekt en af slagsen.

Enjoy!

Stik os en kommentar

Comments

  1. Sjølle

    Jeg har lige brug for at vide hvem råvarerne kom fra… var det Vandmand? Blandvand?

  2. peter rystok

    Håber i fik lidt fra Landmad for den omgang :-D
    4-5 pengestærke der prøver at lave en Løgismose, det er et godt forsøg.

  3. Louise Adelholm

    Var det Landmad? ;O)

    • Bonderøven

      5 stars
      Landmad til 5 stjerner!

  4. Jesper

    5 stars
    Wow, den ser lækker ud!! Må prøves 🙌🏻

Submit a Comment

4.92 from 12 votes (10 ratings without comment)

Opskrift Vurdering