Gastromands nytårskur: Steak-Sandwich
Vi er stadigvæk på kur her på Gastromand, og i dag skal det dreje sig om sandwich – for det er jo sundt ikke? Der er jo salat i! Da min gamle studiekammerat ringede til mig, og spurgte om det ikke var tid til lidt mandehygge og endda forslog, at vi lige grillede lidt sandwiches, så var jeg naturligvis klar med det samme. Jeg havde ikke lige forestillet mig, at det skulle være med steaks, men han insisterede og hvad er mere Gastromand end et par lækre kalve bøffer i en sandwich? Han var blevet inspireret af de kære brødrene Price, som jeg jo også søgte meget inspiration hos, da jeg begyndte på maden. Så det var helt perfekt i mine øjne.
Læs også: Gastromands nytårskur: Umamiburgeren
Læs også: Gastromands nytårskur: Sloppy Joes
Ingredienser
Alt det andet
- 2 entrecotes - 200 kød pr. mand hvis du laver mindre, så er du jo ikke en rigtig Gastroamand vel?
- Grov sennep eller din favoritsennep
- Rucola eller blandet salat
- Cornichons
- Et par stykker godt brød 4 - alt efter hvad du er til - jeg er mest til det grove.
- En god hjemmerørt mayo eller den bedste købe du kan opdrive - Hellmanns fx
Løgrelish
- 2-3 store løg
- Salt
- Peber
- 1 tsk sukker
- Vindruekerneolie
- 3 spsk sherryvineddike
Sådan gør du
- Det er løgene som tager længst tid, så vi starter med dem - skær dem i meget tynde skiver, fx på et mandolinjern. Varm en pande op med et par fuldvoksne skvæt olie. Smid løgene på og lad dem stege ved middelsvar varme ca. 5 min hvor du rører i dem ved jævne mellemrum.
- Tilsæt nu resten, salt, peber, sukker og sherryvineddike, du kan også bruge hvidvinseddike, og lad det stege/koge væk sammen med løgene i yderligere 5 min. Stil dem til side.
- Fat nu en støbejernspande og varm dem op til den er glohed - stegbøfferne til de er medium, og giv dem salt peber.
- Imens rister du dine brød, du kan også stege dem på panden i lidt smør/olie, hvis du fx har tømmermænd.
- Så skal der bygges - læg brøddet op og smør en god klat mayo på den ene side, grov sennep på den anden, læg salat på, skær dine cornichons igennem og læg dem på, skær køddet i tynde strimler (ca. en halv cm) og læg det på, slut af med løgene og det sidste stykke brød - hold nu kæft du er klar nu!
Da jeg stod og lavede dem færdig kom jeg til at tænke på, at man skulle lave en sandwich med langtidsstegt gris, hjemmelavet mayo, igen rucola og så friske koriander, lime, chili-olie og forårsløg – en slags asiatisk inspireret sandwich – det må blive næste gange. Pointen er dog, at den kan varieres i det uendelige, så det er bare at komme igang.
Velbekomme!
Stik os en kommentar-
Istedet for en entrecote, kunne I prøve at lave den med grillet nyretap, og så lave en tartarsauce istedet for mayo’en
-
Nyretap har altid lydt lidt farligt i mine øre, men det ser jo vildt lækkert ud, det må nok hellere prøves. Jeg har faktisk aldrig smagt, ikke hvad jeg husker i hvert fald – kan smagen defineres?
-
Tror du har fået nyretap, under dens franske navn Onglet…? Smager dejligt og har en konsistens henad mørbrad når den er tilberedt perfekt, men med en godt højrebs fylde og smag.
Og Philly cheese steak sandwiches virker, et perfekt miks af lækker, lækker og lækker.
-
Årh ja, det har du ret i – anede ikke det var nyretap, men nu er jeg fan – ved Philly cheese steak sandwiches så er tricket vel også, at man rammer den helt “rigtige” krydderiblanding?
-
-
Comments