Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

42 Comments

Græskarsuppe med creme fraiche og bacon

Græskarsuppe med creme fraiche og bacon
Gastromand
En rigtig vinter halloween klassiker

Det er faktisk ikke særlig svært at lave græskarsuppe, det kræver sådan set bare en god tålmodighed og en god omgang økologiske grøntsager, noget bacon af god kvalitet og ikke mindst creme fraiche – 38 % that is! Hånden på hjertet, jeg har altid haft svært ved suppe, både det at lave det, men også spise suppe som en ret.

Det skyldes nok et eller andet sted, at den hønsekødsuppe jeg spiste som barn var min definition af suppe. Det skyldes ikke at mine forældre ikke forsøgte sig med andre udgaver, jeg var bare en smule kræsen. Jeg spiste gerne suppen, men blev lynhurtig mæt og så efter 20 minutter sulten igen. Sådan er det på ingen måder med denne Græskarsuppe.

Græskarsuppe mætter derimod godt, og på en våd og grå vinterdag, så er den endnu bedre! Og så er det også lidt en halloween klassiker.

Græskarsuppe med creme fraiche og bacon

En rigtig vinter halloween klassiker
4 fra 32 stemmer
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Ret: Suppe
Keyword: bacon, græskarsuppe, suppe
Antal: 8
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 Hokaido Græskar (ca. 800-1200 gram)
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 1 æble
  • ½ rød chili uden kerner
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 dl vand
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 klump smør (mængden spørger du din samvittighed om)
  • Salt friskkværnet peber

Toppings

  • Bacon skåret i tern
  • Serveres med ristede græskar kerner 38% creme fraiche og lidt godt brød

Sådan gør du

  • Græskarret skylles godt og skæres midt over men en stor kniv.
  • Kernerne fjernes og resten af græskarret (med skræl) skæres i grove tern - bare rolig skrællen bliver blød som resten, når den bliver kogt!
  • Gulerødder, æble, kartofler og løg skrælles og snittes i grove tern.
  • Fat en stor gryde og sauter alle grøntsagerne i olivenolie. Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne, de ca. 2 dl burde række.
  • TIP: Pas på med for meget vand, så bliver suppen tynd - eller skal koges ekstra godt ind.
  • Tilsæt den rensede chili, ingefær og spidskommen.
  • Kom låg på suppen og kog den under låg ved middel varme i 30 minutter. Hvis du virkelig vil have skud på, lader du chilien blive i nu - ellers op med den!
  • Blend suppen til den er helt glat og cremet.
  • Smid citronsaft og fløde i. Smag suppen til med salt og frisk kværnet pebet.

Toppings (dette gør du mens suppe koger)

  • Steg bacon tern godt af på en pande, og sæt til side
  • Græskar kerner bløder du godt op i saltvand, og rister dem ved middel varm men suppen koger.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Start by giving them the chop!

 

Behold skralden på, det fungerer glimrende...

#Small but mighty!

#Small but mighty!

Rolig nu, vi bruger skam fedtet...

Rolig nu, vi bruger skam fedtet…

Græskarkerner in the making...

Græskarkerner in the making…

 

Maleri...

Maleri…

Fyr den af...

Fyr den af…

Suppen sparkede røv og det var vildt lækkert, jeg var skeptisk, også fordi suppe jo ikke er mandemad – men med den mængde creme fraiche og bacon jeg smed i, så blev det sgu mandemad!

Hvad er din yndlingssuppe?

Stik os en kommentar

Comments

  1. Jette

    fløde eller creme fraiche ???

  2. Asbjørn

    4 stars
    Dejlig opskrift – her har jeg brugt Crown Prince græskar – kraftig og god. Jeg dækkede IKKE grøntsagerne med vand – halvt op, men de bliver jo dampede og konsistens og smag er rigtig god. Jeg tilsmagte med Thises 38% græsmælks creme fraiche. Stegte chorizo i tern i stedet for bacon – fungerede selvfølgelig fint.

Submit a Comment

4 from 32 votes (23 ratings without comment)

Opskrift Vurdering