Heston Blumenthal 24 timers bøf: Den ultimative bøfoplevelse!
- Webmasteren
- Den 28. december 2019
- https://gastromand.dk
Intet madsite for mænd uden opskriften på den perfekte bøf – Heston Blumenthals motto er “in search of perfection” og med denne opskrift, rammer han lige i øjet – det bliver simpelthen ikke bedre og så er det tilmed nemt ad h…… til!
Heston Blumenthal 24 timers bøf - den ultimative bøfoplevelse!
Ingredienser
- 1 stk. oksehøjreb med ben – jeg brugte dog marmoreret oksefilet og det blev suverænt!
- Salt
- Peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Egentlig skal stegen karameliseres med en blow torch, dvs. en bundsenbrænder, men den blev dog brunet på en varm pande i ca. 5 min, mens jeg hele tiden drejede stegen.
- Derefter lægges stegen i en ildfast fad og stilles i en ca. 50 grader varm ovn i 22 timer (brug et stegetermometer til at kontrollere ovnens gradantal) – de mange timer ved den lave varme nedbryder kødets fibre og enzymer og du står tilbage med noget at det møreste og mest velsmagende kød du nogensinde får i munden!
- Tag stegen ud af ovnen 2 timer før severing og lad den hvile 1-2 timer.
- Skær stegeskorpen af og skær den ud i passende størrelse bøffer. Jeg indrømmer gerne at jeg aldrig har set et smukkere syn end da jeg skar den første bøf – læg mærke til den jævne pink farve hele vejen igennem bøffen – man får sgu næsten tårer i øjnene!
- Sidst men ikke mindst steger du bøfferne på din bedste støbejernspande, som skal være rygende rygende varm: Giv panden et skvæt olie og steg bøffen 30 sek. på hver side, hvilket resulterer i en bøf som har et perfekt ydre og et perfekt indre i samme farve som du kan se ovenfor.
Vi serverede verdens bedste bøf med triple cooked pommes frites og hjemmelavet bearnaise a la Price-brødrene!
I glasset var der deklassificeret Brunello fra Argiano – en genial vin til en rund hund (vinen er efterfølgende blevet testet og anbefalet i Børsen – find artiklen her)!
Så er der vist kun tilbage at sige…
Velbekomme og go’ fornøjelse!
Link til Heston Blumenthals opskrift i Timesonline
Husk at du kan abonnere på indlæg ved at oprette dig som bruger, abonnere via RSS, følge os på Facebook eller Twitter
Stik os en kommentarRelaterede indlæg
Klassisk fiskesuppe med hummer, rejer og hvidvin... 19. december 2019 | Webmasteren
Madbloggernes nytårsmenuer 29. december 2013 | Webmasteren
-
maj 22, 2021
Per GreenHar tit lavet en 24 timers stegning. Næsten alt oksekød kan bruges. Men ikke mørbraden.
-
-
januar 1, 2021
Niels
Kan ikke anbefales, brugte en oksefilet, stegte af og lagde i ovnen 22 timer… smag var ok, men stegen var stadig senet og sej…
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer