Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Kadeaus frække lillesøster Roxie er åbnet på Bremerholm

Kadeaus frække lillesøster Roxie er åbnet på Bremerholm

Kadeau har vokseværk i København – nu de har Restaurant Nabo, Pony og senest åbnede de en sharwarma og burgerbar i Tivoli Food Hall kaldet Bobba Bella hvor du kan få en god omgang “Bornholmer-bank” og endda en cocktail bar “1408”. Tilbage står deres flagskibe med i alt 3 michelin-stjerner – Kadau København og Kadeau Bornholm – nu kan de tilføje en fræk lillesøster til familie Kadeau som ligger i det nyåbnede hotel Herman K – hun hedder Roxie!

Roxie kan du få comfort food på forskellige måder – deres menu har overskriften:Sometimes sharing is caring – Roxie’s is a lovely mix of shared and ego servings” Det var bl..a én af årsagerne til, at vi valgte at booke bord på deres åbningsdag sidste fredag.

Roxie Girl…

Du træder mere eller mindre direkte ind i hotellets bar som er fyldt med champagne og spiritus i alle afskygninger. Selve receptionen er faktisk usynlig og placeret diskret ved siden af baren. Vi bliver hilst pænt velkommen i den helt tomme restaurant – jeg når at tænke ved mig selv om de godt nok er åbnet? Men der er styr på det og vores tjener viser os til bords – hun foreslår at vi kan starte med en cocktail på deres terrasse. Det siger vi naturligvis ikke nej til.

Roxie Bar og Reception…

Forud har jeg studeret deres cocktail-kort og sendt langt øjne efter deres “Twisted Negroni” med fermenteret blodappelsin som passer glimrende til ugens cocktail team i København – “Negroni Week“. Min kæreste springer på en Sorrel Sour med bourbon og æggehvide.

Cocktails på Roxie…

Negroni Week…

Den “Rowdy” hvidvin med “Familiar Blanc”

Der er hyggeligt på terrassen og der er roligt – du glemmer faktisk at der få meter fra dig er en trafikeret vej hvor der om få timer vil være fyldt med berusede mennesker i sommervarmen. Imens vi sipper tjekker jeg deres vinkort igennem. Jeg er lidt på herrens mark og kender faktisk ingen producenter – så jeg må støtte mig til drue og område.

Bagvæggen på terrassen…

Hurtig falder min øjne på “Dirty & Rowdy” som passer ret godt til mit humør idag. For lige at tage et sidespring har det været “a hell of a month” med arbejdsdage til efter 18.00 efterfulgt af mere arbejde, så jeg tænker denne hvidvin på “Familiar Blanc” er perfekt.

Lets get Rowdy!

Hertil bestiller vi østers hvor du kan få 3 stk Gillardeau for 100 kr. eller 6 stk for 190 – vi bestiller også trøffelpølse, sommertrøffel og koldpresset rapsolie til 65 kr, som jeg klart tli anbefale dig at prøve! Vinen ankommer, men underligt nok åbnet i køkkenet – dont do that Roxie – heller ikke selv om du er den frække lillesøster – gæsten ved jo dybest set ikke hvad de får? Jeg nævner det ikke, da tjenerne er lidt på stikkerne og virker en kende nervøse.

Dog spørger jeg lidt ind til vinen da den på ingen måder var som jeg havde regnet med. Kort efter kommer der en vintjener som har styr på tingene og hurtigt forklarer: “Dirty & Rowdy” er nicknames for producenterne, der er fuldstændig Rock N Roll vinmagere der skider på traditioner og “regler” – gerne blander druer på kryds og tværs og sågar har eksperimenteret med at lagre vinen på cement-tanke. Helt fair tænker jeg og nyder vinen som bestemt ikke fejler noget. Den skifter ret hurtigt duft fra skarp citrus til sødmefuld ananas og så over i mere pære-agtige noter – så ja den er “Rowdy” og ender med at være et godt valg.

Kort efter nyder vi vores østers, pølse og hvidvin og sludrer om den forgangne uge. Jeg er skiftet job på den IT-virksomhed både jeg og Webmasteren arbejde i og det er et lille niveau op så ansvaret er blevet stort og krævende – fakta er, at jeg elsker den slags og udfordringer motiverer mig – men lige nu har jeg mest bare brug for alkohol – du kender sikkert følelsen ikke?

Sharing is Caring right?

“Sharing i caring”

Vi bestiller begge deres menu, som består en lang række lækkerier der er en blanding af dele og solo retter. Vi spørger vores tjener om vi ikke kan starte med snacks udenfor – jo tak!

Kyllingeleverparfait og grillet brød
Friterede fjordrejer, gærcreme og urteolie
Puffede svær og fermenterede svampe
Saltede norske kammuslinger, spæde salater fra Lammefjorden, porreblomster og sauce på brunet smør og soya
Tatar, havesyre og grillede nye løg
Stegte brisler, nye danske kartofler, ærter og røget hønseboullion
Kylling fra Allégaarden, grillede grønne asparges, nye morkler og muslingesauce
Grillede danske jordbær, lang peber og hybenroser fra haven på Bornholm
Canellés og hindbærmarmelade

Starters – navnlig de små fjordrejer med gærcreme var jeg vilde med…

Den frække lillesøster Roxie kan alligevel slippe afsted med lidt af hvert

Vi får vores kyllingeleverparfait, friterede fjordrejer og puffede svær på terrassen. Det er nogle gode starters og der er rigeligt med dyppelse – faktisk så meget at vi beder om ekstra brød. Faktisk er der svinelækkert og de små twists med gærcreme og fermenterede svampe på de puffede svær er netop hvad den frække lillesøster Roixe kan slippe afsted med at servere for gæsterne.

Lækre snacks – godt gået Roxie…

Hvor meget og hvor lidt Kadeau-teamet reelt er med til at styre retterne ved jeg ikke, men følelsen af Kadaeu er her helt sikkert ved disse snacks.

Fjordrejer…

Vi bevæger os nedenunder i lokalet med rå beton vægge brudt af keramik og træ som skaber varme og kontrast. Vores saltede norske kammuslinger med salater fra Lammefjorden, porreblomster og sauce på brunet smør og soya er en god blanding af ferskhed, fedme og syre. Jeg er fan men min medspiser synes måske den bliver for meget – nu er hun heller ikke typen der hælder østers ned som mig, så hermed en disclaimer.

Baren set fra toppen…

Tak for brissler og tatar Roxie!

Vores hvidvin gør det forsat godt til vores retter og i takt med den udvikler sig og alkohollen indtræffer så kører det sgu egentlig ret godt med hvidvin til hele molevitten. Vores tatar er grofthakket, med sprødt kyllingeskind og brændte porrer – Tak Roixe!

Please bevar denne ret på kortet fremadrettet….

Næstsidste varme ret er stegte brisler, nye danske kartofler, ærter og røget hønseboullion – retten er faktisk så varm at man brænder sig, en lille justering her ville være fornemt fremadrettet – ellers er det en skøn sommerret. Er du endnu ikke nået til at nyde “thymuskirtler” som de jo egentlig hedder, så er det på høje tid – lavet korrekt og med kartofler og ærter som her er det intet mindre end end en gudespise!

Brissler…

“Mere Jamie Oliver end Kadeau”

Vores sidste varme ret er kylling fra Allégaarden, grillede grønne asparges, nye morkler og muslingesauce. Her tænker jeg nok mere “Jamie Oliver” og comfort food end minder fra Bornholm. Det gør ikke retten dårlig – den er skøn og kyllingen er saftig og muslingesaucens giver den et cremet kys som står perfekt til de sprøde aspages. Jeg har naturligvis in mente, at ingen har sagt at Roxie nødvendigvis skal være med bornholmske råvarer – det er nok bare min opfattelse eftersom Roxie jo er deres frække lillesøster som kan slippe afsted med lidt af hvert.

Kylling og muslingesauce – sprøde asparges og friske morkler…

“Vil I have mere vin?” x 3

Vores tjener foreslår en pause inden desserten som er grillede danske jordbær, lang peber og hybenroser fra haven på Bornholm, den er vi klar på. Kort efter er vores glas tomme og intet mindre end tre tjenere kommer for at tilbyde mere – vi takker pænt nej, da vi har familieaftaler dagen efter. Min kæreste lader en bemærkning falde om, at det trods alt er bedre at tre forskellige tjenere spørger end at slet ikke gør. Hun har ret og på trods af, at restauraten er på præmiereaften hvilket godt kan mærkes på nogle af tjenerne, så klarer de det fint og vil med tiden helt sikkert får fuldstændig styr på skuden.

“Barndmsdessert”…

Desserten er smagen af barndom – “Jordbær med fløde” som jeg fik da jeg var barn fra vores have på Thuresensvej i Nørresundby. Friske søde jordbær med jordens mest fuldfede is – her tænker jeg mere Bornholm – Nordlandet – Kadeau end tidligere, det er skønt! Vores vintjener stiller lige et par glas kølig dessertvin tli os og smiler – værsgo siger han. Måske et “tak fordi I kom tli vores præmiere glas?” – ligemeget hvad er det rart at slutte af på.

On the house – tak for det Roxie…

Kaffe og sødt…

Baren er åben :-)

Lillesøster Roxie må gerne være fræk og uopdragen!

Roxie er kommet fint fra start og på trods af et lidt nervøst team så klarede de det godt. Serveringerne var gode og veltilberedte og den frække lillesøster har kant og kvalitet bag sig. Roxie vil uden tvivl gøre utrolig mange hotelgæster lykkelige og forhåbentlig trække fulde huse i det 3 etager hvor de har plads til gæster. Vi slutter af efter 2-3 timers hygge og kører hjem. Velkommen til byen Roxie – opfør dig nu pænt ikke?

Stik os en kommentar

Smid en kommentar