Gastromand.dk | 19. June 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Jagten pÄ Danmarks luksusfestival: Northside er tilbage i storform

Jagten pÄ Danmarks luksusfestival: Northside er tilbage i storform
Aarhusianeren

Kom vi godt fra start pÄ Northside i Är?! JA, FOR HELVEDE DA! Jeg husker tydeligt sidste Är, hvor jeg i panik mÄtte handle et par to numre for smÄ gummistÞvler i Jem og Fix, da Aarhus var stÞvsuget for gummistÞvler.

Men vejret er bare en vigtig faktor, nĂ„r vi snakker festival. I Ă„r har jeg investeret i bĂ„de nye gummistĂžvler og ny regnjakke – men ind i skabet med det. Sun is shining over Northside!

LÊs lige op pÄ den: Jagten pÄ luksusfestivalen: Heartland

GlĂŠdeligt gensyn med klassikerne

Festivalen har leveret et oplagt genvalg til de to autentiske outdoor cooking champs, Gourmensch med maksimal hygge og bÄlstemningen og Oles GÄrd med de store pizzastenovne. To steder hvor man kan fÞlge med i hele processen og opleve super lÊkker mad.

 

 

Begge steder har tidligere ogsÄ vÊret nogle af de allermest populÊre spisesteder, og som sagt ikke uden grund. Derfor har du begge steder tidligere kunnet oplevede nÊsten ulideligt lange kÞer. I Är har Northside gjort et stykke arbejde for at komme dette problem til livs. EfterspÞrgslen pÄ de
koldhÊvede surdejspizzaer fra den brÊndefyrede stenovn har gjort, at Oles Pizza er blevet flyttet og fÄet mange flere facademeter til servering af pizza og toast, og den Þgede plads har ogsÄ givet mulighed for at opgradere fra to til fire stenovne. Super luksus at man nu kunne fÄ sin favoritfestival mad uden nÊvnevÊrdig ventetid, super service begge steder.

 

 

Hoppede man lidt over ved siden af Oles pizza, finder vi LĂȘLĂȘ som igen i Ă„r stod klar med autentisk vietnamesisk mad – og i lidt samme boldgade ogsÄ food trucks fra Kiin Kiin Street og Letz Sushi, der som noget nyt skulle sĂžrge for maden i det udvidede Sideshow-omrĂ„de. I udvalget af asiatisk mad, stĂ„r LĂȘLĂȘ klarest i erindringen.

 

 

Festivalrestaurant i 2 etager

Der har vĂŠret meget snak om at Northside skal flytte. Men der er dog stadig nogle Ă„r at lĂžbe pĂ„ – heldigvis! Vi ser helst at festivalen forbliver i gĂ„afstand og dermed med rette kan kalde sig en byfestival. Lidt egoistisk set er lidt en luksusparameter for mig.

NÄ, men som forsmag pÄ byggeriet, havde Northside i Är installeret, hvad der mÄ vÊre et at de stÞrste hus-telte pÄ markedet. Her havde den velanmeldte Restaurant Ferdinand indendÞrs bordservering ved siden af Vin & Champagne-omrÄdet. Bordservering er noget som vinder mere og mere indpas pÄ festivalerne, selvom nogen nok vil mene, det er helt off pÄ en festival. Men efterspÞrgslen ser dog ud til at vÊre der. Vi tog deres Ferdinand Royal Flight. Men selvom humÞret var i top, kom vi aldrig helt op at flyve over Ferdinand i Festivaludgaven.

 

 

Champagne, Ăžsters og jomfruhummere

Men nu vi har bevĂŠget os op til omrĂ„det omkring champage-baren, genfinder vi ogsĂ„ Blue Oyster Bar med hĂ„ndservering af jomfruhummere og Ăžsters – et fint supplement til champagen. De Ăžster vi fik var bestemt ikke begynder-Ăžsters – de var kĂŠmpe store! SĂ„ et tip kunne vĂŠre at have lidt stĂžrre udvalg i den retning, og mĂ„ske ogsĂ„ lidt flere variationer over tilberedninger og serveringer, sĂ„ Ăžsterspisere pĂ„ alle niveauer kan vĂŠre med.

Jomfruhummerne var super lĂŠkre og overraskende veltilberedte. Udover muligheden for at snuppe et par servietter, kunne det have vĂŠret fint med nogle vĂ„dservietter – vi var mange der stod tilbage med fiskefingre og det rimer bare ikke pĂ„ en luksusfestival, vel?

 

 

 

 

 

Igen i Ă„r kunne du ogsÄ finde gourmet hotdog, flĂŠskestegssandwich, burger, pita eller brĂŠndende kĂŠrlighed, derudover ogsÄ et bredt udvalg af retter til vegetarer og veganere, og vil man have glutenfri mad kunne det ogsĂ„ lade sig gĂžre – alt sammen 100% Ăžkologisk!

Njord Gin Club mĂ„ siges at vĂŠre cocktailens pendant til restauranten Ferdinand. Baren har udviklet sig fra at vĂŠre den hemmelige bar, som kun de fĂŠrreste kunne finde, til at vĂŠre et integreret del af festivalen med lokal produceret gin, profesionelle bartendere og innovative cocktails pĂ„ kortet – Njord Gin Club er indbegrebet af festivalluksus!

 

 

Nohrlund hittede ogsÄ igen pÄ Ärets festival, med deres velsmagende cocktails, dog kan de ikke siges at vÊre ligesÄ autentiske som fx. Njord Gin Club og fx Gin & Tonic baren, da de jo er prÊfabrikerede. Men du fÄr hurtig og bekvem servering, og her kan man sige, at den klassiske six-pack bliver redefineret.

 

 

 

Der er efterhĂ„nden en del jeg kender, som faktisk ikke Ăžnsker at drikke Ăžl pĂ„ festival – det kan jeg nu godt, sĂ„ jeg er ikke flov over at sige, at jeg nyder en iskold Tuborg RĂ„ pĂ„ en sĂ„dan nogle varme festivaldage som i Ă„r. Eller mĂ„ske endnu bedre en iskold IPA, som jeg ogsĂ„ prĂžvede i en af de mere afsides Ăžl-barer.

 

 

Som lĂŠser har du nok opdaget, at vi har talt meget om genvalg og gengangere – og her kunne vi mĂ„ske godt savne lidt mere nyt og lĂŠkkert pĂ„ Northside. Et eksempel kunne vĂŠre noget ala Hummerhotteren – en lobster roll, som vi sĂ„ pĂ„ Heartland i Ă„r. Men vi har dog vĂŠret ovenud tilfredse med Ă„rets eksekvering af Northside, og man skal jo ogsĂ„ huske ikke at lave om for at lave om – If it ain’t broke, don’t fix it!

Northside anno 2018 stÄr tilbage som en ekstremt vel-eksekveret festival, der ramte plet pÄ samtlige parametre og dermed skabte optimale rammer for en fremragende fest! Masser af sol. Mere plads. Ingen nÊvnevÊrdige kÞer. Masser af smil i boderne. Hurtig eksekvering pÄ bÄde mad og drikke. Solidt udvalg. 100% Þkologi og vi kunne blive ved.

Vi mĂŠskede os i burgere, pizza, toasts, orientalske retter, Ăžsters, jomfruhummer, Riesling, GrĂŒner, RosĂ©, Champagne i Magnum flasker, iskolde fadĂžl, G&Ts og cocktails.

Men mere vil have mere, sÄ vi glÊder os allerede til at se hvordan Northside vil overgÄ sig selv til nÊste Är. Vi rammer 5 ud af 6 pÄ Luksusbarometeret.

5/6 Gastromands BedĂžmmelse' width=

 

 

NĂŠste stop i Jagten pĂ„ Danmarks Luksusfestival: Copenhell – Let’s Rock!

 

Smid en kommentar