Jagten på Danmarks luksusfestival: Northside er tilbage i storform
Kom vi godt fra start på Northside i år?! JA, FOR HELVEDE DA! Jeg husker tydeligt sidste år, hvor jeg i panik måtte handle et par to numre for små gummistøvler i Jem og Fix, da Aarhus var støvsuget for gummistøvler.
Men vejret er bare en vigtig faktor, når vi snakker festival. I år har jeg investeret i både nye gummistøvler og ny regnjakke – men ind i skabet med det. Sun is shining over Northside!
Læs lige op på den: Jagten på luksusfestivalen: Heartland
Glædeligt gensyn med klassikerne
Festivalen har leveret et oplagt genvalg til de to autentiske outdoor cooking champs, Gourmensch med maksimal hygge og bålstemningen og Oles Gård med de store pizzastenovne. To steder hvor man kan følge med i hele processen og opleve super lækker mad.
Begge steder har tidligere også været nogle af de allermest populære spisesteder, og som sagt ikke uden grund. Derfor har du begge steder tidligere kunnet oplevede næsten ulideligt lange køer. I år har Northside gjort et stykke arbejde for at komme dette problem til livs. Efterspørgslen på de
koldhævede surdejspizzaer fra den brændefyrede stenovn har gjort, at Oles Pizza er blevet flyttet og fået mange flere facademeter til servering af pizza og toast, og den øgede plads har også givet mulighed for at opgradere fra to til fire stenovne. Super luksus at man nu kunne få sin favoritfestival mad uden nævneværdig ventetid, super service begge steder.
Hoppede man lidt over ved siden af Oles pizza, finder vi LêLê som igen i år stod klar med autentisk vietnamesisk mad – og i lidt samme boldgade også food trucks fra Kiin Kiin Street og Letz Sushi, der som noget nyt skulle sørge for maden i det udvidede Sideshow-område. I udvalget af asiatisk mad, står LêLê klarest i erindringen.
Festivalrestaurant i 2 etager
Der har været meget snak om at Northside skal flytte. Men der er dog stadig nogle år at løbe på – heldigvis! Vi ser helst at festivalen forbliver i gåafstand og dermed med rette kan kalde sig en byfestival. Lidt egoistisk set er lidt en luksusparameter for mig.
Nå, men som forsmag på byggeriet, havde Northside i år installeret, hvad der må være et at de største hus-telte på markedet. Her havde den velanmeldte Restaurant Ferdinand indendørs bordservering ved siden af Vin & Champagne-området. Bordservering er noget som vinder mere og mere indpas på festivalerne, selvom nogen nok vil mene, det er helt off på en festival. Men efterspørgslen ser dog ud til at være der. Vi tog deres Ferdinand Royal Flight. Men selvom humøret var i top, kom vi aldrig helt op at flyve over Ferdinand i Festivaludgaven.
Champagne, østers og jomfruhummere
Men nu vi har bevæget os op til området omkring champage-baren, genfinder vi også Blue Oyster Bar med håndservering af jomfruhummere og østers – et fint supplement til champagen. De øster vi fik var bestemt ikke begynder-østers – de var kæmpe store! Så et tip kunne være at have lidt større udvalg i den retning, og måske også lidt flere variationer over tilberedninger og serveringer, så østerspisere på alle niveauer kan være med.
Jomfruhummerne var super lækre og overraskende veltilberedte. Udover muligheden for at snuppe et par servietter, kunne det have været fint med nogle vådservietter – vi var mange der stod tilbage med fiskefingre og det rimer bare ikke på en luksusfestival, vel?
Igen i år kunne du også finde gourmet hotdog, flæskestegssandwich, burger, pita eller brændende kærlighed, derudover også et bredt udvalg af retter til vegetarer og veganere, og vil man have glutenfri mad kunne det også lade sig gøre – alt sammen 100% økologisk!
Njord Gin Club må siges at være cocktailens pendant til restauranten Ferdinand. Baren har udviklet sig fra at være den hemmelige bar, som kun de færreste kunne finde, til at være et integreret del af festivalen med lokal produceret gin, profesionelle bartendere og innovative cocktails på kortet – Njord Gin Club er indbegrebet af festivalluksus!
Nohrlund hittede også igen på årets festival, med deres velsmagende cocktails, dog kan de ikke siges at være ligeså autentiske som fx. Njord Gin Club og fx Gin & Tonic baren, da de jo er præfabrikerede. Men du får hurtig og bekvem servering, og her kan man sige, at den klassiske six-pack bliver redefineret.
Der er efterhånden en del jeg kender, som faktisk ikke ønsker at drikke øl på festival – det kan jeg nu godt, så jeg er ikke flov over at sige, at jeg nyder en iskold Tuborg Rå på en sådan nogle varme festivaldage som i år. Eller måske endnu bedre en iskold IPA, som jeg også prøvede i en af de mere afsides øl-barer.
Som læser har du nok opdaget, at vi har talt meget om genvalg og gengangere – og her kunne vi måske godt savne lidt mere nyt og lækkert på Northside. Et eksempel kunne være noget ala Hummerhotteren – en lobster roll, som vi så på Heartland i år. Men vi har dog været ovenud tilfredse med årets eksekvering af Northside, og man skal jo også huske ikke at lave om for at lave om – If it ain’t broke, don’t fix it!
Northside anno 2018 står tilbage som en ekstremt vel-eksekveret festival, der ramte plet på samtlige parametre og dermed skabte optimale rammer for en fremragende fest! Masser af sol. Mere plads. Ingen nævneværdige køer. Masser af smil i boderne. Hurtig eksekvering på både mad og drikke. Solidt udvalg. 100% økologi og vi kunne blive ved.
Vi mæskede os i burgere, pizza, toasts, orientalske retter, østers, jomfruhummer, Riesling, Grüner, Rosé, Champagne i Magnum flasker, iskolde fadøl, G&Ts og cocktails.
Men mere vil have mere, så vi glæder os allerede til at se hvordan Northside vil overgå sig selv til næste år. Vi rammer 5 ud af 6 på Luksusbarometeret.
Næste stop i Jagten på Danmarks Luksusfestival: Copenhell – Let’s Rock!
Stik os en kommentar
Kommentarer