Forrent med koldrøgede rejer, 2 x rygeost, sprødt rugbrød og grønt
Jeps, du har helt ret – det er ikke første gang at der er røgede rejer på menuen her på Gastromand! Men de smager nu engang så forbandet godt, at det er svært ikke at vende tilbage til dem engang imellem.
Retten fungerer virkeligt godt som enten frokostret eller forret, når solen står højt og der er køligt hvidvin i glasset. Hér indgik den som forretten i en tre-retters menu, sammen med en hovedret af sommerbuk og en jordbærdessert, som vil være at finde her på siden i næste uge. De tre retter er nok det tætteste jeg har været på sommer i år – sad but true :)
Ingredienser
Koldrøgede Rejer
- 400 g friskpillede rejer
- Lidt røg
Rygeostecreme
- 1/2 bæger rygeost
- 1-2 spsk. creme fraiche
- Lidt peber
- Lidt citronsaft
Rygeostesne
- 1/2 bæger rygeost
Rugbrødsflager
- 100 g rugbrød ikke skiveskåret
Agurkekugler
- 1/2 agurk
- 1 dl rapsolie
- 1 par kviste dild
- Citronskal
Grønt
- Brug de krydderurter som du lyster – her:
- 1 bundt dild
- 1 bundt purløg
- 1 bakke karse
Sådan gør du
Koldrøgede Rejer
- Ryg rejerne i en pose– husk at rejerne tager meget imod røgen.
Rygeostecreme
- Rør alle ingredienser sammen og stil på køl indtil anretning.
Rygeostesne
- Placer den halve rygeost i fryseren i min. to timer.
Rugbrødsflager
- Skær små flager af rugbrødet. Sørg for at de bliver så tynde som muligt.
- Tør i ovnen ved ca. 80°C i 20-25min.
- Lad fladerne køle ned.
Agurkekugler
- Med et parisiennejern skæres ”halve” kugler af agurken.
- Marinér kuglerne i rapsolie tilsat grofthakket dild og citronskal, i min. et par timer.
Grønt
- Pluk krydderurterne groft.
Anretning
- Lav nogle toppe af rygeostecremen på tallerkenen.
- Placér agurkerne på tallerkenen, med skallen nedad.
- Fordel halvdelen af krydderurterne på tallerknen og herpå ligges rejerne.
- Slut af med rugbrødsflager og resten af krydderurterne.
- Umiddelbart inden servering rives den frosne rygeost ud over retten.
Tips
- Hvis ikke du har en røgpistol, kan røgningen klares ved at tænde lidt røgsmuld på noget sølvpapir, og placere det under en stor skål, med rejerne på en tallerken ved siden af røgsmulden.
Go’ appetit…
Stik os en kommentar-
Rocker Nice inspiration…. God ide og smag… Lavede min egen version af retten som blev fab glemte dog alt om osten i fryseren hehe så det blev uden men dog godt alligevel
-
Den vil jeg også meget gerne vide :-)
-
Endnu engang flot Brian, du er en sand “Smoke-master”, jeg fik vist aldrig spurgt ind til, hvor du har skaffet den rygedims du bruger?
Comments