Lørdag d. 1. oktober trådte Fedtskatten i kraft – en afgift på fedt, som vi ikke er udprægede tilhængere af her på Gastromand. Vi “fejrer” fedtskatten med en opskrift på svin kogt i eget fedt…
Statistikken viser at I vil have slowcooked kød – Hestons 24 timers bøffer, pulled pork og porchetta er storhittere i gastromands første år.
Jeg vover pelsen (og ja jeg har rent faktisk en) og påstår at du bliver MINDST lige så vild med nedenstående opskrift på konfiteret svin – og ja der er tale om svin der “koger” i sit eget fedt! Hvis nytårsaften var et pejlemærke har jeg i hvert fald intet at frygte…
Yummæj…
Lad dig i øvrigt ikke skræmme af den langsommelige tilberedning – det er heri hele hemmeligheden ligger og svinet passer mere eller mindre sig selv.
Pris
Er du i besiddelse af krydderierne slipper du formentligt med under 100 kr. for 4 personer.
Ingredienser
- 1 kg mager ribbensteg med svær, men uden ben og brusk – få slagteren til at fikse det
- ½ spsk. enebær
- ½ spsk. korianderfrø
- ½stjerneanis
- ½ spsk. spidskommen
- 1 spsk. hakket frisk rosmarin – eller 1 tsk. tørret
- 1 spsk. hakket timian – eller 1 tsk. tørret
- 1 spsk. salt
- Ca. 1 kg svinefedt – kan købes i de fleste supermarkeder
- 1 pakke bacon
Tilberedning
Dag 1
- Rist krydderierne på en tør pande
- Knus dem i en morter bagefter
- Afpuds svinebrystet for overflødig fedt
- Gnid svinet ind i salt og de tørrede krydderier
- Lad det hvile til næste dags aften
Kryderrier ristes så det stinker (på den gode måde) i hele lejligheden…
Et stk. svin klar til marinering
Dag 2
- Skyl svinet fri for krydderier
- Dæk med svinefedt i en passende størrelse bradepande og læg en pakke bacon med i bradepanden
- Stil det i ovnen ved 80° i 12 timer natten over
Dag 3
- Tag svinebrystet ud af ovnen
- Læg svinet i pres – fx mellem to spækbræt med noget tungt ovenpå mens det er på køl
- 30 min. før servering skærer du nogle aflange klodser af brystet, ridser dem i sværen, og steger dem langsomt sprøde og gennemvarme på sværen – tager ca. 15-20 min
Smukt ser det ud…
Anretning
Server med ølsyltede løg, friterede kartoffelskræller og ølglace – opskrifterne kan findes sammen med originalopskriften til ovenstående her
Jeg er sikker på at vi har fat i en ny gastromand-klassiker, men hvad mener du?
Læs også
Confiteret grissebasse
Jeg vil have fedt på den fede måde
Comments