Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2024

Scroll to top

Top

67 kommentarer

Konkurrence: World Class Dinner for two

Konkurrence: World Class Dinner for two

Hasse Bank Johansen og resten af crewet på Aarhus’ bedste cocktailbar St. Pauls Apothek, inviterer til World Class Dinner på torsdag. Og det skal een af vores læsere (med påhæng) naturligvis have muligheden for at komme med til!

Til “World Class Dinner”-arrangementet har Hasse inviteret svenske Emil Seth Areng fra Rex Bar and Grill i Umeå med bag baren.


 

Vinderen er trukket! Den heldige blev: Jeppe Hjørngaard

Stort tillykke til Jeppe og en kæmpe tak for alle de gode bud I er kommet med!

 


 


Både Hasse og Emil var finalister ved sidste års Diageo World Class – det uofficielle VM for bartendere, så det er to af verdens bedste cocktail-createurs du får muligheden for at opleve på torsdag.

 

Hasse in action!

 

De har i fælleskab sammensat en menu, der matcher deres bedste cocktails med lækker mad.

De heldige deltagere kan se frem til følgende behandling:

Velkomstdrink
Ketel One Vodka, Cloudberries, Lemon & Charpentier Champagne

Røget kammusling – Caviar – Jordskokker
The Anzient Aztec’s Penicillin: Don Julio Reposado Tequila, Ginger, Elderflower, Lemon, Agave & Mezcal

Hummer – dobbelt creme – stenbiderrogn- agurk
Honey Fan Tas & Tic: Tanqueray Ten Gin, Roasted peppercorn, Lemon & Bee Pollen Syrup

Oksemørbrad – Karamelliserede løg – Marv – Bordelaise
The Blind Date: Birsch smoked Johnnie Walker Gold Label, Portwine, Stout, Lemon & Maryland Cookie syrup

Ananas, Vanilje, Lime creme, Pistacie
Apollo´s Flip: Zacapa 23y Rum, Bay Leaf Syrup, Peychauds bitter, Egg, Burnt Almond & Smoked Seasalt flakes

 

Så op af stolene Aarhus-folk!

Det eneste du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at fortælle os om den bedste mad/drikke-parring du nogensinde er blevet præsenteret for!

Vinderen udtrækkes onsdag kl. 20.00

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Sara

    En iskold hvidvin en varm sommeraften med laks fra grillen

  2. De to forrige julefrokoster med mit arbejde. Mad på Hotel Hedegaarden i Vejle. Et utal af små delikate retter, med små sidespark af lidt sjovt til at rense gannen inden næste ret. Parret op med en række vine. Der var ikke en eneste smagsnuance, vi ikke kom igennem. En fryd for smagsløgene.

  3. Stephanie Gram

    Det Vietnamesiske Gadekøkken

    Man oplever utrolig mange fantastiske ting når man rejser rundt i verden, men en af de ting der altid overskygger de andre, er madoplevelserne. Min bedste madoplevelse var uden sammenligning i Vietnam. Her åbnede der sig en helt ny verden af forskellig mad og krydderier. Når man som dansker er vant til smiley-ordninger og ratings på diverse medier, kan det være grænseoverskridende at stå over for en vietnamesisk fortorvsrestaurant med kun plastiskborde og stole. Her er kogekunsten blevet givet videre fra generation til generation. I et gadekøkken kan man se ALT da maden bliver tilberedt lige foran øjnene på én og man kan dufte det mindst 20 meter før man kommer derhen. En dag i Hanoi besluttede min rejsepartner og jeg os for at kaste os ud i det vietnamesiske gadekøkken. I stedet for at kigge på et kort over restauranter lod vi vores næser føre os vej, og pludseligt stod vi foran en mand, som var i fuld færd med at tilberede Bun Cha, som er en lokal specialitet i Hanoi. Hver en mundfuld var en oplevelse. Bun Cha kan bedst, men bestemt ikke fyldestgørende, beskrives som en slags frikadelle. Hertil bliver der serveret en sur/sød dip sauce med nudler og krydderurter til. Kombinerer man disse ting oplever man en smagseksplosion uden lige. Smagen varierer for hver mundfuld på grund af de mange forskellige krydderier, som på en og samme tid både står ud, men også står i harmoni til de andre. Dertil kommer de forskellige teksturer, som spænder fra flydende dip sauce, til nudler, til sprøde grøntsager til frikadellerne. Hvad der gjorde denne madoplevelse så unik var helt klart, at man blev overrasket og at ens forventninger blev oversteget i en grad jeg ikke har oplevet hverken før, eller siden. Det var simpelt, traditionstro og autentisk.

  4. Jannie Kildendal Petersen

    Var til en usædvanlig julefrokost i julen med gæster fra flere steder i verden. Vi havde en kok som havde sammensat 7 retter med 7 vine eller drinks til, som vi skulle igennem i løbet af aftenen. Den ret som imponeret mig allermest, og som overraskede mig så meget, at jeg er sikker på at jeg vil huske den til evig tid, var en af hovedretterne.

    Kokken havde røget andebryster med grøn te, således at røg-smagen var meget delikat og let. Til anden fulgte der en græskarmos, som var krydret med timian og drysset med en ost – vil skyde på det var en ost ala comté, men kokken var meget hemmelighedsfuld over hvad han havde tryllet med! Yderligere var der grønkål sauteret i andefedt, med et drys af varme, nok fra chili.
    Den herige kok havde så til min overraskelse valgt en whiskey til at gå sammen med anden! Jeg er glad for whiskey, mest bourbons, men aldrig har jeg set whiskeys til hovedretter. Jeg måtte tage et billede af whiskey’en, da også den imponeret mig så meget at jeg efterfølgende har været forbi Salling super og erhvervet mig en flaske :-) Til dem der er interesseret så er det Bruichladdich Organic fra 2003 jeg snakker om. Den er meget cremet og holder flot 46%.

    Jeg føler mig helt som en novice inde for mad og drikke, og derfor glæder det mig at jeg konstant bliver overrasket og udfordret på min smagssans, da jeg stadig udvikler min smag. Jeg har desværre aldrig spist på Apotheket, kun nydt deres drinks, og derfor vil det være en ære at kunne vinde denne konkurrence, så apotheket kan lege med mine smagsløg og forhåbentlig give mig endnu et minde om den bedste mad/drikke parring!

  5. Susanne Lindahl

    Sommer på Læsø. Ned til kutteren om morgenen. Lige præcis DEN kutter, som sælger i smug, kun til mig. Masser af jomfruhummer, endda en bette hummer og masser af fladfisk. Kantareller plukket i skovbunden. Skånsomt tilberedt, nydt med en kølig hvidvin på terrassen en skøn sommerdag. Det var som at være i himlen.

  6. KaareSoerensen

    Følgende drink og ret passer fantastisk sammen og der er foodpairing på tværs af flere af ingredienserne.
    Drink: Passion Bandit Inferno – Zacapa 23y Rum, Grand Marnier Red, Passion Fruit Syrup, Fresh Lime, Passion Fruit soda. Topped with 1/2 passion fruit with cask sugar and Over Proof Rum set on fire.
    Food: Rimmet Torsk, Mos af Sød kartoffel, Lakrids Gele og Salt Urt

    Denne drink kan også passe til en ret med kammusling.

  7. Christina

    Jeg fik engang White Russian marineret unghanebryst, dét var faktisk ret lækkert.
    Ellers er en Old Fashioned til en tung, sød brownie og et kæmpe hit!

  8. christian

    En kold cola og en gang triple cooked fries

  9. Sparrewath

    …rød turborg og frikadeller…fordi kys bare smager bedre om sommeren!

  10. Sara

    Røget og saltet elghjerte, en luns kød man bare skærer stykker af med hver sin kniv og en røget whisky der smager af en fiskekutter indsmurt i tjære der har ligget i vandet i de sidste 30 år.
    Og så et bål at kigge ind i på en sommernat.

  11. Pernille Adler Juul

    En iskold Cocio og en ristet………..!!!!!!

  12. Mie

    Gemt godt af vejen i de norditalienske alper, langt væk fra turisme, souvenir butikker og blinkende lygter, ligger en restaurant, som kun få kender til. Her er ingen fine fornemmelser, ingen hvide duge og krystal glas, ingen tjenere i jakkesæt – men derimod et håndværk, som er gået i arv fra generation til generation. Sandro står som altid foran den store gamle stenovn og byder gæsterne velkommen med et varmt, og dog lidt genert “Buanasera”. Han er en lille mand, ikke en typisk italiener, men dog med de sydeuropæiske træk. Når han står der foran den gamle ovn og siger “godaften”, ser han ikke ud af meget, men når man har afgivet sin ordre, så er det der, at magien sætter ind. “Uno capricciosa, si”. Det starter med en lille klump, men snart er dejen tryllet til en flad pandekage. Ovenpå placeres, med en skødesløs og dog præcis hånd, et væld af friske svampe, artiskokker, parma skinke og mozzarella, som kun en sand kunstner ville kunne gøre det. Den store låge til ovnen åbnes, og man fornemmer, hvordan temperaturen stiger en anelse i det lille lokale. Langsom spreder duften sig og små 10 min. efter, at jeg nøje har iagttaget Sandro udfolde sine kunstneriske evner, bliver kunstværket serveret for mig. Ved første bid, rammes man af en eksplosion af en smagsoplevelse. Den er ikke krukket, eller flygtig men derimod en sand bid af et ældgammelt håndværk.
    Vinen er fyldig, og vidner om masser af solskinstimer. Den er tappet af byens “vinomand” og leveres i store tønder, som man selv kan tappe af. Sammen med den varme pizza smelter oplevelserne sammen og giver det perfekte måltid. Intet mere – intet mindre

    Der vil være dem, som hævner at “pizza bare er pizza”. Til dem kan jeg kun sige: “I har aldrig besøgt den lille restaurant gemt i bjergene.”

  13. Ha det er da let – en top pilsner og en æggemad!

  14. Lyng

    Beaujolais nouveau og oksekæber var en genial oplevelse.

  15. Bedste drikke/mad parring. det kan kun være da jeg blev præcenteret for Frederiksdal kirsebærvin som parring til gedeost! det er fantastisk!

  16. Kim Andersen

    Tænker rejecocktail og jomfruøl fra Ålborgbryghus.

  17. Jan Poulsen

    Min bror og jeg sad fødderne i vandkanten på en lille restaurant i Nice.

    Her blev der drukket køligt rosevin sammen med et bjerg af friskfanget skaldyr fra middelhavet.

    Det er en af de aftener man husker tilbage på her i de kolde vinter måneder.

  18. Nina

    For nogle år tilbage, fik jeg fornøjelsen af Ferdinands 4 retters menu med dertilhørende vine. Der gik det hele op i en højere enhed :)

  19. Mikkel Baadstorp

    En fantastisk tur til københavn med nogle venner hvor vi sluttede af med et par retter på Geist inden turen hjem til aarhus… Fik en virkelig lækker frisk ret med vagtel og grønne asparges, og dertil en helt grøn, frisk og lækker cocktail med agurk og gin, virkelig et lækkert match…

  20. Cecilie Møller

    Bedste parring; der er mange gode at vælge imellem, og mange af de gode oplevelser er især kommet efter besøg hos Hasse på Apotheket.
    Men et lækkert koldt glas champagne til friske fjordrejer med rustikt brød og aioli er klart på toppen…
    Ville blive TOP glad for at vinde konkurrencen og blive fristet af endnu flere smagsoplevelser, synes bl.a. Citron crème/knas/marengs og Rum’N Coke Flip lyder lækker! Og så ville det være en fantastisk måde at fejre min 30års fødselsdag på … :D Jeg krydser fingre!!!!!!

Smid en kommentar