Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 4. juli 2022

Scroll to top

Top

67 kommentarer

Konkurrence: World Class Dinner for two

Konkurrence: World Class Dinner for two

Hasse Bank Johansen og resten af crewet på Aarhus’ bedste cocktailbar St. Pauls Apothek, inviterer til World Class Dinner på torsdag. Og det skal een af vores læsere (med påhæng) naturligvis have muligheden for at komme med til!

Til “World Class Dinner”-arrangementet har Hasse inviteret svenske Emil Seth Areng fra Rex Bar and Grill i Umeå med bag baren.


 

Vinderen er trukket! Den heldige blev: Jeppe Hjørngaard

Stort tillykke til Jeppe og en kæmpe tak for alle de gode bud I er kommet med!

 


 


Både Hasse og Emil var finalister ved sidste års Diageo World Class – det uofficielle VM for bartendere, så det er to af verdens bedste cocktail-createurs du får muligheden for at opleve på torsdag.

 

Hasse in action!

 

De har i fælleskab sammensat en menu, der matcher deres bedste cocktails med lækker mad.

De heldige deltagere kan se frem til følgende behandling:

Velkomstdrink
Ketel One Vodka, Cloudberries, Lemon & Charpentier Champagne

Røget kammusling – Caviar – Jordskokker
The Anzient Aztec’s Penicillin: Don Julio Reposado Tequila, Ginger, Elderflower, Lemon, Agave & Mezcal

Hummer – dobbelt creme – stenbiderrogn- agurk
Honey Fan Tas & Tic: Tanqueray Ten Gin, Roasted peppercorn, Lemon & Bee Pollen Syrup

Oksemørbrad – Karamelliserede løg – Marv – Bordelaise
The Blind Date: Birsch smoked Johnnie Walker Gold Label, Portwine, Stout, Lemon & Maryland Cookie syrup

Ananas, Vanilje, Lime creme, Pistacie
Apollo´s Flip: Zacapa 23y Rum, Bay Leaf Syrup, Peychauds bitter, Egg, Burnt Almond & Smoked Seasalt flakes

 

Så op af stolene Aarhus-folk!

Det eneste du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at fortælle os om den bedste mad/drikke-parring du nogensinde er blevet præsenteret for!

Vinderen udtrækkes onsdag kl. 20.00

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Den bedste pairing jeg har været udsat for var faktisk på apotheket itself. Den bestod af deres egen fortolkning af høns i asparges og tarteletter, men i en noget moderne udgave, anrettet i en stor skål med små lækre sprøde butterdejs butterdejscroutonner og utroligt velsmagende hønsekød og fine asparges. Til denne klassiker i forklædning fik vi serveret apothekets Feng & Shui, som er en frugtig og frisk drink med bl.a. den japanske Choya Umeshu blommelikør og Barbados rom, shaket med æggehvide, en drink der er let og skummende og har en fantastisk forførende smag, og passede forunderligt godt til den lette men smagsstærke ret uden at stjæle opmærksomheden fra den, men samtidig med evnen til at stråle for sig selv. Det var første gang jeg var på apotheket, og det skulle langt fra blive den sidste!

 2. En santiago Julep som forret til en “Lava stone grilled imported US Rib Eye Steak” på Juleps i Berlin. Klasse sted!

 3. Thomas Jensen

  Dom Perignon 2003 serveret til vidt forskellige retter på Frederikshøj – og i vidt forskellige vinglas, hvilket var helt eminent. Maden var alt lige fra jomfruhummer til oksekød. Til desserten var der tale om en rosé, også af årgangen 2003, hvilket gjorde det til et særligt arrangement, hvor maden og temaet omkring årgang 2003 gik op i en højere enhed. Havde man startet med en champagnecocktail – f.eks. en French 75, så kunne det ikke gøres meget bedre.

 4. Thomas Sørensen

  Den bedste mad/drikkelse parring jeg har oplevet, må bestemt var da jeg og en kammerat skulle lave glace til en gang carpaccio. Én god flaske brunello, én god flaske portvin, grøntsager og fond i skøn symfoni, kogt ned til en uforglemmelig glace. Efterfølgende omtalt som den dyreste glace med en liter pris på ca. 1200 kr/l.
  En lidt anderledes parring, men dog en parring :-)

 5. Jeppe Røge

  en sprød og frisk cocktail med lime og citrus til et lækkert mørt og lidt fed stykke svinekød!

 6. Julie Tranberg

  et iskoldt glas rosé til hvid fisk ;-)

 7. Tom Steen Jensen

  Pulled Pork a la Gastromand eller Brdr. Price med mørk øl :-)

 8. Stinne

  Jeg synes virkelig det er svært med “den bedste”… Men den mest interessante var for ca 2 år tilbage, hvor jeg var til romsmagning på Sans i Aalborg, hvor vi fik 8 retter mad tilpasset forskellige slags rom. Det var super spændende at prøve en masse salte retter med rom, som bare passede virkelig godt til – og så bliver det også rigtig festligt til sådan en middag, når man er nået igennem 16 cl rom.

 9. Søren Madsen

  Perfekt aften i godt selskab på Umami i sommers.
  Flere af dem jeg var sammen med den aften har arbejdet eller arbejder på mash og umami, så behandling fra køkkenet og sommelier’en var meget personlig.
  De valgte 100% sammensætning af menu, såvel mad som vin.
  Kombinationen af det hele og så det fact at vi var 12-15 små retter igennem samt samme antal vine og champagner, gjorde det til en helt unik oplevelse.
  Prisen var fornuftig og før spist til det dobbelte, langt fra så godt!

 10. Nina

  Sidder lige og drømmer om sommer på terrassen. En kold hvedeøl og røget hellefisk med ruccola, babyspinat, pinjekerner, parmesanost og citron.

 11. Rasmus Jepsen

  Simpelt men godt – sønderjysk rugbrød. En halv rugbrød, men den stærkeste ost, som kan opdrives. Fedt på brødet og ost. Det hele toppes med rødløg og sky. En perfekt kombination.
  Den anden halve, skal smøres med fedt og ovenpå den sygeste gorgonzola – denne toppes med rå æggeblomme. Kan det blive vildere ? Nej, det tror jeg ikke

 12. Kristian

  Uden tvivl: frølår i champagnesauce, dernæst østers og til sidst en brasen var det perfekte tilbehør til en fantastisk flaske Chablis 1er cru vaillons vieilles vigne 2006 på restaurant Heising i Berlin forleden.

 13. Marie Pedersen

  Diverse tapas (patatas bravas, sortfodsskinke, albondigas og en masse andre lækkerier) og bobler (cava) – i Barcelona forrige sommer. Jeg er ikke sikker på, at det er det perfekte match – men stemningen gjorde det noget helt helt særligt!

 14. Jonatan Midtgaard

  En af de bedste kombinationer må være da jeg blev foreslået at lave en Winter Cup-cocktail med den flaske St. Germain jeg havde fået forærende, til en tung gryderet en kold vinteraften. Det gik lige i ur-instinkterne..

 15. Jeppe Hjørngaard

  Min bedste mad/drikke oplevelse kan kun have været ved Klassisk Bistro i Aarhus. Aftenen startede med en flaske champagne. Tjenerne introducerede os i brugen af en champagne sabel, og så fik vi ellers lov til at svinge sværdet ude på Jægergårdsgade foran restauranten. Så blev den middag lige som kickstartet med MANÉR. Champagnen blev nydt med lidt franske delikatesser, mens vi bestilte en fin 2-retters menu, bestående af Hjemmegravad laks efter Ingeborg Suhr-stilen til forret, og jeg fik en flamberet pebersteak til hovedret, og kæresten vovede sig ud i en tartar af modnet oksemørbrad. Den næste overraskelse kom da de valgte at tilberede forretten ved vores bord. Sammen med den anbefalede hvidvin, var det en smagseksplosion uden sammenligning. Det stoppede ikke her. Da vi kom til hovedretten, rykkede de hele mandskabet ind til vores bord, hvor den ene tjene stod og flamberet peberbøffen så tæt på mig, at jeg næsten fik en gratis hårklipning med i købet, fra de høje flammer. Ved siden af flamberingen, var den anden tjener i gang med at skrabe fine “flager” kød af den modnet oksemørbrad, som efterfølgende blev tilberedt som en fin tartar-ret med en æggeblomme i midten af kunstværket.
  Til begge hovedretter fik vi den samme vin – Mollydookers “The Boxer”. Det er en vin-bombe af en anden grad. Med sine 17% var den en perfekt sammensætning til peberbøffen. Ikke nok med det, så fik vi også en demonstration på “The Mollydooker Shake”, som er Mollydookers svar på iltning af vinen. Virkelig underholdende at se tjeneren “shake” en vin, som var det en cocktail inde fra Sct. Pauls Apoteket på den anden side af vejen.

  Vi sluttede aftenen af med lækker fransk cognac og et stykke chokolade.

  Vi var blown away!!!

 16. Uhh, der er mange.. En af de sammensætninger jeg husker tydeligt, er på Fru Larsen, hvor vi fik serveret tynde skiver af tørret kalvefilet over en grød lavet på perlespelt, havregryn og knækkede rugkerner blandet med konfiterede og stegte brisler. Serveringen blev færdiggjort med en røget hasselnøddemælk. Hertil fik vi serveret spansk sherry – Equipo Navazos, La Bota Palo Cortado #34. Mmmhh.. :-)

  Denne sammensætning blev desuden udtaget til at repræsentere Danmark ved den internation sherry-konkurrence Copa Jerez.

 17. Kenneth

  Tarteletter akkompagneret af en Thy Økologisk Humle, går man aldrig galt i byen med.

 18. Lars Groth

  Jeg har spist meget god mad gennem årene. Virkelig god mad på gode restauranter med god service og er gået glad og veltilpas derfra. Og så en novemberdag i 2007 havde jeg endelig fået plads på navnkundige Noma. Jeg mødte spændt op og startede som noget af det første med deres røgede vagtelæg og puf, så sad jeg ikke længere i en restaurant, men stod i en lade fyldt mad halmballer. Knivmuslingen gav mig en tur til den friske luft ved Vesterhavet. Tataren kaldet det dybe animalske frem i mig. Jeg kan stadig mærke den sublime tyggefølelse gennem de de helt perfekt tilberedte løg og den enkle tynde skive ost smagte bare af den fede vellagrethed som kun en glad ost kan give. Pludselig fik min forståelse af mad en helt ny dimension. Det drejede sig ikke længere om smag, men om at rejse rundt i verden i sansernes vold.
  Og nu rejser jeg rundt og prøver at genfinde samme frydefulde oplevelse på alverdens restauranter.

 19. Lau Bech Lauritzen

  Tartar med rosmarin med nok den tøreste vin jeg nogensinde har smagt som jeg fik på michelin-restauranten Il Luogo di Aimo e Nadia i Milano. De tre komponenter (råt oksekød, frisk rosmarin og ultra-tør rødvin) blev til noget helt magisk, noget jeg aldrig vil glemme.

 20. Michelle S Ipsen

  Åbne en god flaske vin imens jeg kokkerere herhjemme i køkkenet, og gå og nyde et glas rødvin mens maden simre. Er ved at være noget tid siden nu, da jeg er gravid, Men hvor kunne det være rart at blive forkælet ude i byen og komme væk fra mit eget køkken for en aften :D

Smid en kommentar