Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 5. april 2020

Scroll to top

Top

67 kommentarer

Konkurrence: World Class Dinner for two

Konkurrence: World Class Dinner for two
Eksilsønderjyden

Hasse Bank Johansen og resten af crewet på Aarhus’ bedste cocktailbar St. Pauls Apothek, inviterer til World Class Dinner på torsdag. Og det skal een af vores læsere (med påhæng) naturligvis have muligheden for at komme med til!

Til “World Class Dinner”-arrangementet har Hasse inviteret svenske Emil Seth Areng fra Rex Bar and Grill i Umeå med bag baren.


 

Vinderen er trukket! Den heldige blev: Jeppe Hjørngaard

Stort tillykke til Jeppe og en kæmpe tak for alle de gode bud I er kommet med!

 


 


Både Hasse og Emil var finalister ved sidste års Diageo World Class – det uofficielle VM for bartendere, så det er to af verdens bedste cocktail-createurs du får muligheden for at opleve på torsdag.

 

Hasse in action!

 

De har i fælleskab sammensat en menu, der matcher deres bedste cocktails med lækker mad.

De heldige deltagere kan se frem til følgende behandling:

Velkomstdrink
Ketel One Vodka, Cloudberries, Lemon & Charpentier Champagne

Røget kammusling – Caviar – Jordskokker
The Anzient Aztec’s Penicillin: Don Julio Reposado Tequila, Ginger, Elderflower, Lemon, Agave & Mezcal

Hummer – dobbelt creme – stenbiderrogn- agurk
Honey Fan Tas & Tic: Tanqueray Ten Gin, Roasted peppercorn, Lemon & Bee Pollen Syrup

Oksemørbrad – Karamelliserede løg – Marv – Bordelaise
The Blind Date: Birsch smoked Johnnie Walker Gold Label, Portwine, Stout, Lemon & Maryland Cookie syrup

Ananas, Vanilje, Lime creme, Pistacie
Apollo´s Flip: Zacapa 23y Rum, Bay Leaf Syrup, Peychauds bitter, Egg, Burnt Almond & Smoked Seasalt flakes

 

Så op af stolene Aarhus-folk!

Det eneste du skal gøre for at deltage i konkurrencen, er at fortælle os om den bedste mad/drikke-parring du nogensinde er blevet præsenteret for!

Vinderen udtrækkes onsdag kl. 20.00

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Marlene J

    Jeg har ærlig talt aldrig haft fornøjelsen af en god mad/drikke-parring! Jeg er 19 år, og har endnu kun været ude at spise på ret trivielle restauranter, såsom Bone’s, Jensens, Hard Rock Café og diverse caféer. Derfor vil jeg vildt gerne vinde denne konkurrence, så jeg får muligheden for både at spise ude på en lækker restaurant, men også for at opleve helheden ved lækker mad kombineret med lækre cocktails!

  2. Line Andersen

    Øj det lyder lækkert! Sidder her og savler over den fabelagtige menu!
    Min bedste oplevelse indtil nu, må være en fantastisk restaurant ved navn De Kaas i Amsterdam.
    Min kæreste og jeg var i Amsterdam på en forlænget weekend til noget koncert og havde hjemmefra bestil bord på De Kaas.
    Det var en FANTASTIK oplevelse! Maden var ubeskrivelig lækker, servicen i top og så var det den smukkeste restaurant jeg har været på indtil nu!

    Så hvis i kommer forbi Amsterdam en dag, så gør jer selv en tjeneste og kig forbi!
    http://www.restaurantdekas.nl/

    Mvh Line.

  3. TineLee

    Det er ikke nødvendigvis den bedste, ej heller mest opfindsomme parring af mad og drikke, men helt ærligt, så er det bare et spørgsmål om øjeblikket og om det var dét man lige på tidspunktet trængte til, der gør den perfekte kombination af mad og drikke.

    Det jeg husker som den bedste kombi, er fra et par år tilbage i San Francisco. Min kæreste og jeg havde lejet cykler og var kørt gennem byen, et par parker, videre over Golden Gate Bridge i tåge og dis og endte på den anden side i udkanten af Sausalito i strålende solskin med udsigt over broen.
    Vi købte fra den lokale deli, som vi fandt ved en tilfældighed, en lækker roastbeef sandwich på hjemmebagt brød og med hjemmelavede condiments, en lille pose kartoffelchips og skyllede det ned med en Gatorade Pink Grape på en bænk ud til vandet i solskin, mens vi nød solen, broen og en veloverstået cykeltur. Se dét var en perfekt kombination af mad og drikke – i dét øjeblik!

  4. Lars Matthiessen

    pata negra skinke og champagne, så skal I ikke høre noget brok fra mig. Det spiller
    mvh Lars

  5. Mads Biłle

    Birkesholdig crouton og fiskefjæs shot

  6. Kim

    Hjemmelavede tartar burgere med demo sec champagne

  7. Sofie Amalie

    Det stykke kransekage og glas asti jeg fik, da jeg havde bestået min sidste studentereksamen. Det var sgu ikke, fordi nogle af delene var voldsomt gode kvalitetsmæssigt set, men lettelsen, glæden og følelserne – og det faktum at jeg ikke havde kunnet spise eller drikke op til – gjorde, at det var SÅ fantastisk.

  8. Cathrine

    Græsk frokostsalat på min grandmosters terrasse på Peloponnes med nyplukkede/nedfaldne figner soltørret på en stor sten i haven, små keftedes og sprødstegte aubergine. Hertil vandglas fyldt med min grandonkels blegrøde, hjemmepressede vin, som modsat al logik blandes op med vand for ikke at nå over alkoholgrænsen på 11 % for hjemmelavet vin i Grækenland. Det er sådan en vin, man ikke skal forsøge at drikke, når man er hjemme igen, men det er det ultimative match på en hed græsk sommerdag, hvor man alligevel skal sove siesta bagefter..

  9. EsbenU

    Den Karl Stegger i lædervest med Cocio jeg fik fredag nat ved Børnenes Kontor, Bispetorv i Århus, er det der står klarest i hukommelsen fra en aften, som ellers desværre er temmelig tåget.

  10. Thomas Meyer

    Der kan ikke herske nogen tvivl om at burger og fritter med cola er den perfekte kombinationen af mad og drikke.

  11. G_THE_GREAT

    En iskold pilsner til opgraderet smørrebrød på kähler.

  12. Nikki Sørensen

    Jeg kan ikke huske en kombination, som står klart frem i hukommelsen, men noget så simpelt som en god burger og en iskold cola ligger er altid en vinder (uden at vi her skal begynde at diskuteret, hvilket mærke cola, det skal være :))

  13. Efter en lang Grøn-koncert-dag med musik, kolde fadøl, støv i kæften, mere øl og en behandling af solen, der minder om pyrolyse, valgte fruen og jeg at forlade Vestereng og smutte ind forbi skønne Forlæns&baglæns i Aarhus. Vi fik en laksetatar med frisk ingefær og sennepssauce og en veltilberedt kulmule. Det perfekte match hertil var en iskold økologisk hyldeblomst. Ja ja, måske gik der en flig af min gastro-mandighed med den bestilling, men hold kæft det smagte godt.

    Bring back the macho-man – send mig på apotheket.

  14. Helle Jacobsen

    uanset hvor trist en en dag det er så kan chocolate-chip-cookies og et glas iskoldt mælk ALTID redde dagen. De to ting klær hinanden så uendelig godt

  15. Thomas Damm

    Saltede mandler og en knas tør sherry fino. Så går man absolut ikke galt i byen :D

  16. Jesper

    Jeg synes, at det kan holdes så simpelt som til rødbede og sennep. Det er bare et fremragende eksempel på at 1+1 kan give 3. Og hvis man så sniger en ting ind der knaser lidt også, f.eks. lidt bacon, ja så er vi i mål!

  17. Vicky

    Julefrokost 2013 med et twist. Frederiksdal kirsebærvin, fordi den er dansk og fordi den smager himmelsk som en sød portvin. Og er slet ikke så “mormor”- agtig som det kunne lyde. Serveret sammen med et selvopfundet eksperiment, der endte i en fantastisk oplevelse. Mørk bitter chokolade mousse smagt til med masser af kanel og appelsin.

  18. Rasmus S

    Truffes au chocolat med en mørk, kølig Lambrusco Dolce til.. Fremragende kombination i stedet for den sædvanlige kaffe med en avec!

  19. Søtunge Walewska med Henri Boillot 2009 Corton-Charlemagne Grand Cru er nok det ypperste (og dekadente) jeg og mine medspisere har været ude for, men så bliver det altså heller ikke særligt meget mere over the top! :)

    http://johanjohansen.dk/2014/01/31/henri-boillot-2009-corton-charlemagne-grand-cru/

  20. Gastro-studerende

    Det må have været på Grønbech og Churcill hvor der simpelthen var nogle fantastiske vine til maden! En kæmpe oplevelse! Det er bare 50 % af oplevelsen, og det kunne være fantastisk at prøve med drinks istedet!

  21. Michelle S Ipsen

    Åbne en god flaske vin imens jeg kokkerere herhjemme i køkkenet, og gå og nyde et glas rødvin mens maden simre. Er ved at være noget tid siden nu, da jeg er gravid, Men hvor kunne det være rart at blive forkælet ude i byen og komme væk fra mit eget køkken for en aften :D

  22. Lau Bech Lauritzen

    Tartar med rosmarin med nok den tøreste vin jeg nogensinde har smagt som jeg fik på michelin-restauranten Il Luogo di Aimo e Nadia i Milano. De tre komponenter (råt oksekød, frisk rosmarin og ultra-tør rødvin) blev til noget helt magisk, noget jeg aldrig vil glemme.

  23. Lars Groth

    Jeg har spist meget god mad gennem årene. Virkelig god mad på gode restauranter med god service og er gået glad og veltilpas derfra. Og så en novemberdag i 2007 havde jeg endelig fået plads på navnkundige Noma. Jeg mødte spændt op og startede som noget af det første med deres røgede vagtelæg og puf, så sad jeg ikke længere i en restaurant, men stod i en lade fyldt mad halmballer. Knivmuslingen gav mig en tur til den friske luft ved Vesterhavet. Tataren kaldet det dybe animalske frem i mig. Jeg kan stadig mærke den sublime tyggefølelse gennem de de helt perfekt tilberedte løg og den enkle tynde skive ost smagte bare af den fede vellagrethed som kun en glad ost kan give. Pludselig fik min forståelse af mad en helt ny dimension. Det drejede sig ikke længere om smag, men om at rejse rundt i verden i sansernes vold.
    Og nu rejser jeg rundt og prøver at genfinde samme frydefulde oplevelse på alverdens restauranter.

  24. Kenneth

    Tarteletter akkompagneret af en Thy Økologisk Humle, går man aldrig galt i byen med.

  25. Uhh, der er mange.. En af de sammensætninger jeg husker tydeligt, er på Fru Larsen, hvor vi fik serveret tynde skiver af tørret kalvefilet over en grød lavet på perlespelt, havregryn og knækkede rugkerner blandet med konfiterede og stegte brisler. Serveringen blev færdiggjort med en røget hasselnøddemælk. Hertil fik vi serveret spansk sherry – Equipo Navazos, La Bota Palo Cortado #34. Mmmhh.. :-)

    Denne sammensætning blev desuden udtaget til at repræsentere Danmark ved den internation sherry-konkurrence Copa Jerez.

  26. Jeppe Hjørngaard

    Min bedste mad/drikke oplevelse kan kun have været ved Klassisk Bistro i Aarhus. Aftenen startede med en flaske champagne. Tjenerne introducerede os i brugen af en champagne sabel, og så fik vi ellers lov til at svinge sværdet ude på Jægergårdsgade foran restauranten. Så blev den middag lige som kickstartet med MANÉR. Champagnen blev nydt med lidt franske delikatesser, mens vi bestilte en fin 2-retters menu, bestående af Hjemmegravad laks efter Ingeborg Suhr-stilen til forret, og jeg fik en flamberet pebersteak til hovedret, og kæresten vovede sig ud i en tartar af modnet oksemørbrad. Den næste overraskelse kom da de valgte at tilberede forretten ved vores bord. Sammen med den anbefalede hvidvin, var det en smagseksplosion uden sammenligning. Det stoppede ikke her. Da vi kom til hovedretten, rykkede de hele mandskabet ind til vores bord, hvor den ene tjene stod og flamberet peberbøffen så tæt på mig, at jeg næsten fik en gratis hårklipning med i købet, fra de høje flammer. Ved siden af flamberingen, var den anden tjener i gang med at skrabe fine “flager” kød af den modnet oksemørbrad, som efterfølgende blev tilberedt som en fin tartar-ret med en æggeblomme i midten af kunstværket.
    Til begge hovedretter fik vi den samme vin – Mollydookers “The Boxer”. Det er en vin-bombe af en anden grad. Med sine 17% var den en perfekt sammensætning til peberbøffen. Ikke nok med det, så fik vi også en demonstration på “The Mollydooker Shake”, som er Mollydookers svar på iltning af vinen. Virkelig underholdende at se tjeneren “shake” en vin, som var det en cocktail inde fra Sct. Pauls Apoteket på den anden side af vejen.

    Vi sluttede aftenen af med lækker fransk cognac og et stykke chokolade.

    Vi var blown away!!!

  27. Jonatan Midtgaard

    En af de bedste kombinationer må være da jeg blev foreslået at lave en Winter Cup-cocktail med den flaske St. Germain jeg havde fået forærende, til en tung gryderet en kold vinteraften. Det gik lige i ur-instinkterne..

  28. Marie Pedersen

    Diverse tapas (patatas bravas, sortfodsskinke, albondigas og en masse andre lækkerier) og bobler (cava) – i Barcelona forrige sommer. Jeg er ikke sikker på, at det er det perfekte match – men stemningen gjorde det noget helt helt særligt!

  29. Kristian

    Uden tvivl: frølår i champagnesauce, dernæst østers og til sidst en brasen var det perfekte tilbehør til en fantastisk flaske Chablis 1er cru vaillons vieilles vigne 2006 på restaurant Heising i Berlin forleden.

  30. Rasmus Jepsen

    Simpelt men godt – sønderjysk rugbrød. En halv rugbrød, men den stærkeste ost, som kan opdrives. Fedt på brødet og ost. Det hele toppes med rødløg og sky. En perfekt kombination.
    Den anden halve, skal smøres med fedt og ovenpå den sygeste gorgonzola – denne toppes med rå æggeblomme. Kan det blive vildere ? Nej, det tror jeg ikke

  31. Nina

    Sidder lige og drømmer om sommer på terrassen. En kold hvedeøl og røget hellefisk med ruccola, babyspinat, pinjekerner, parmesanost og citron.

  32. Søren Madsen

    Perfekt aften i godt selskab på Umami i sommers.
    Flere af dem jeg var sammen med den aften har arbejdet eller arbejder på mash og umami, så behandling fra køkkenet og sommelier’en var meget personlig.
    De valgte 100% sammensætning af menu, såvel mad som vin.
    Kombinationen af det hele og så det fact at vi var 12-15 små retter igennem samt samme antal vine og champagner, gjorde det til en helt unik oplevelse.
    Prisen var fornuftig og før spist til det dobbelte, langt fra så godt!

  33. Stinne

    Jeg synes virkelig det er svært med “den bedste”… Men den mest interessante var for ca 2 år tilbage, hvor jeg var til romsmagning på Sans i Aalborg, hvor vi fik 8 retter mad tilpasset forskellige slags rom. Det var super spændende at prøve en masse salte retter med rom, som bare passede virkelig godt til – og så bliver det også rigtig festligt til sådan en middag, når man er nået igennem 16 cl rom.

  34. Tom Steen Jensen

    Pulled Pork a la Gastromand eller Brdr. Price med mørk øl :-)

  35. Julie Tranberg

    et iskoldt glas rosé til hvid fisk ;-)

  36. Jeppe Røge

    en sprød og frisk cocktail med lime og citrus til et lækkert mørt og lidt fed stykke svinekød!

  37. Thomas Sørensen

    Den bedste mad/drikkelse parring jeg har oplevet, må bestemt var da jeg og en kammerat skulle lave glace til en gang carpaccio. Én god flaske brunello, én god flaske portvin, grøntsager og fond i skøn symfoni, kogt ned til en uforglemmelig glace. Efterfølgende omtalt som den dyreste glace med en liter pris på ca. 1200 kr/l.
    En lidt anderledes parring, men dog en parring :-)

  38. Thomas Jensen

    Dom Perignon 2003 serveret til vidt forskellige retter på Frederikshøj – og i vidt forskellige vinglas, hvilket var helt eminent. Maden var alt lige fra jomfruhummer til oksekød. Til desserten var der tale om en rosé, også af årgangen 2003, hvilket gjorde det til et særligt arrangement, hvor maden og temaet omkring årgang 2003 gik op i en højere enhed. Havde man startet med en champagnecocktail – f.eks. en French 75, så kunne det ikke gøres meget bedre.

  39. En santiago Julep som forret til en “Lava stone grilled imported US Rib Eye Steak” på Juleps i Berlin. Klasse sted!

  40. Den bedste pairing jeg har været udsat for var faktisk på apotheket itself. Den bestod af deres egen fortolkning af høns i asparges og tarteletter, men i en noget moderne udgave, anrettet i en stor skål med små lækre sprøde butterdejs butterdejscroutonner og utroligt velsmagende hønsekød og fine asparges. Til denne klassiker i forklædning fik vi serveret apothekets Feng & Shui, som er en frugtig og frisk drink med bl.a. den japanske Choya Umeshu blommelikør og Barbados rom, shaket med æggehvide, en drink der er let og skummende og har en fantastisk forførende smag, og passede forunderligt godt til den lette men smagsstærke ret uden at stjæle opmærksomheden fra den, men samtidig med evnen til at stråle for sig selv. Det var første gang jeg var på apotheket, og det skulle langt fra blive den sidste!

  41. Cecilie Møller

    Bedste parring; der er mange gode at vælge imellem, og mange af de gode oplevelser er især kommet efter besøg hos Hasse på Apotheket.
    Men et lækkert koldt glas champagne til friske fjordrejer med rustikt brød og aioli er klart på toppen…
    Ville blive TOP glad for at vinde konkurrencen og blive fristet af endnu flere smagsoplevelser, synes bl.a. Citron crème/knas/marengs og Rum’N Coke Flip lyder lækker! Og så ville det være en fantastisk måde at fejre min 30års fødselsdag på … :D Jeg krydser fingre!!!!!!

  42. Mikkel Baadstorp

    En fantastisk tur til københavn med nogle venner hvor vi sluttede af med et par retter på Geist inden turen hjem til aarhus… Fik en virkelig lækker frisk ret med vagtel og grønne asparges, og dertil en helt grøn, frisk og lækker cocktail med agurk og gin, virkelig et lækkert match…

  43. Nina

    For nogle år tilbage, fik jeg fornøjelsen af Ferdinands 4 retters menu med dertilhørende vine. Der gik det hele op i en højere enhed :)

  44. Jan Poulsen

    Min bror og jeg sad fødderne i vandkanten på en lille restaurant i Nice.

    Her blev der drukket køligt rosevin sammen med et bjerg af friskfanget skaldyr fra middelhavet.

    Det er en af de aftener man husker tilbage på her i de kolde vinter måneder.

  45. Kim Andersen

    Tænker rejecocktail og jomfruøl fra Ålborgbryghus.

  46. Bedste drikke/mad parring. det kan kun være da jeg blev præcenteret for Frederiksdal kirsebærvin som parring til gedeost! det er fantastisk!

  47. Lyng

    Beaujolais nouveau og oksekæber var en genial oplevelse.

  48. Ha det er da let – en top pilsner og en æggemad!

  49. Mie

    Gemt godt af vejen i de norditalienske alper, langt væk fra turisme, souvenir butikker og blinkende lygter, ligger en restaurant, som kun få kender til. Her er ingen fine fornemmelser, ingen hvide duge og krystal glas, ingen tjenere i jakkesæt – men derimod et håndværk, som er gået i arv fra generation til generation. Sandro står som altid foran den store gamle stenovn og byder gæsterne velkommen med et varmt, og dog lidt genert “Buanasera”. Han er en lille mand, ikke en typisk italiener, men dog med de sydeuropæiske træk. Når han står der foran den gamle ovn og siger “godaften”, ser han ikke ud af meget, men når man har afgivet sin ordre, så er det der, at magien sætter ind. “Uno capricciosa, si”. Det starter med en lille klump, men snart er dejen tryllet til en flad pandekage. Ovenpå placeres, med en skødesløs og dog præcis hånd, et væld af friske svampe, artiskokker, parma skinke og mozzarella, som kun en sand kunstner ville kunne gøre det. Den store låge til ovnen åbnes, og man fornemmer, hvordan temperaturen stiger en anelse i det lille lokale. Langsom spreder duften sig og små 10 min. efter, at jeg nøje har iagttaget Sandro udfolde sine kunstneriske evner, bliver kunstværket serveret for mig. Ved første bid, rammes man af en eksplosion af en smagsoplevelse. Den er ikke krukket, eller flygtig men derimod en sand bid af et ældgammelt håndværk.
    Vinen er fyldig, og vidner om masser af solskinstimer. Den er tappet af byens “vinomand” og leveres i store tønder, som man selv kan tappe af. Sammen med den varme pizza smelter oplevelserne sammen og giver det perfekte måltid. Intet mere – intet mindre

    Der vil være dem, som hævner at “pizza bare er pizza”. Til dem kan jeg kun sige: “I har aldrig besøgt den lille restaurant gemt i bjergene.”

  50. Pernille Adler Juul

    En iskold Cocio og en ristet………..!!!!!!

  51. Sara

    Røget og saltet elghjerte, en luns kød man bare skærer stykker af med hver sin kniv og en røget whisky der smager af en fiskekutter indsmurt i tjære der har ligget i vandet i de sidste 30 år.
    Og så et bål at kigge ind i på en sommernat.

  52. Sparrewath

    …rød turborg og frikadeller…fordi kys bare smager bedre om sommeren!

  53. christian

    En kold cola og en gang triple cooked fries

  54. Christina

    Jeg fik engang White Russian marineret unghanebryst, dét var faktisk ret lækkert.
    Ellers er en Old Fashioned til en tung, sød brownie og et kæmpe hit!

  55. KaareSoerensen

    Følgende drink og ret passer fantastisk sammen og der er foodpairing på tværs af flere af ingredienserne.
    Drink: Passion Bandit Inferno – Zacapa 23y Rum, Grand Marnier Red, Passion Fruit Syrup, Fresh Lime, Passion Fruit soda. Topped with 1/2 passion fruit with cask sugar and Over Proof Rum set on fire.
    Food: Rimmet Torsk, Mos af Sød kartoffel, Lakrids Gele og Salt Urt

    Denne drink kan også passe til en ret med kammusling.

  56. Susanne Lindahl

    Sommer på Læsø. Ned til kutteren om morgenen. Lige præcis DEN kutter, som sælger i smug, kun til mig. Masser af jomfruhummer, endda en bette hummer og masser af fladfisk. Kantareller plukket i skovbunden. Skånsomt tilberedt, nydt med en kølig hvidvin på terrassen en skøn sommerdag. Det var som at være i himlen.

  57. Jannie Kildendal Petersen

    Var til en usædvanlig julefrokost i julen med gæster fra flere steder i verden. Vi havde en kok som havde sammensat 7 retter med 7 vine eller drinks til, som vi skulle igennem i løbet af aftenen. Den ret som imponeret mig allermest, og som overraskede mig så meget, at jeg er sikker på at jeg vil huske den til evig tid, var en af hovedretterne.

    Kokken havde røget andebryster med grøn te, således at røg-smagen var meget delikat og let. Til anden fulgte der en græskarmos, som var krydret med timian og drysset med en ost – vil skyde på det var en ost ala comté, men kokken var meget hemmelighedsfuld over hvad han havde tryllet med! Yderligere var der grønkål sauteret i andefedt, med et drys af varme, nok fra chili.
    Den herige kok havde så til min overraskelse valgt en whiskey til at gå sammen med anden! Jeg er glad for whiskey, mest bourbons, men aldrig har jeg set whiskeys til hovedretter. Jeg måtte tage et billede af whiskey’en, da også den imponeret mig så meget at jeg efterfølgende har været forbi Salling super og erhvervet mig en flaske :-) Til dem der er interesseret så er det Bruichladdich Organic fra 2003 jeg snakker om. Den er meget cremet og holder flot 46%.

    Jeg føler mig helt som en novice inde for mad og drikke, og derfor glæder det mig at jeg konstant bliver overrasket og udfordret på min smagssans, da jeg stadig udvikler min smag. Jeg har desværre aldrig spist på Apotheket, kun nydt deres drinks, og derfor vil det være en ære at kunne vinde denne konkurrence, så apotheket kan lege med mine smagsløg og forhåbentlig give mig endnu et minde om den bedste mad/drikke parring!

  58. Stephanie Gram

    Det Vietnamesiske Gadekøkken

    Man oplever utrolig mange fantastiske ting når man rejser rundt i verden, men en af de ting der altid overskygger de andre, er madoplevelserne. Min bedste madoplevelse var uden sammenligning i Vietnam. Her åbnede der sig en helt ny verden af forskellig mad og krydderier. Når man som dansker er vant til smiley-ordninger og ratings på diverse medier, kan det være grænseoverskridende at stå over for en vietnamesisk fortorvsrestaurant med kun plastiskborde og stole. Her er kogekunsten blevet givet videre fra generation til generation. I et gadekøkken kan man se ALT da maden bliver tilberedt lige foran øjnene på én og man kan dufte det mindst 20 meter før man kommer derhen. En dag i Hanoi besluttede min rejsepartner og jeg os for at kaste os ud i det vietnamesiske gadekøkken. I stedet for at kigge på et kort over restauranter lod vi vores næser føre os vej, og pludseligt stod vi foran en mand, som var i fuld færd med at tilberede Bun Cha, som er en lokal specialitet i Hanoi. Hver en mundfuld var en oplevelse. Bun Cha kan bedst, men bestemt ikke fyldestgørende, beskrives som en slags frikadelle. Hertil bliver der serveret en sur/sød dip sauce med nudler og krydderurter til. Kombinerer man disse ting oplever man en smagseksplosion uden lige. Smagen varierer for hver mundfuld på grund af de mange forskellige krydderier, som på en og samme tid både står ud, men også står i harmoni til de andre. Dertil kommer de forskellige teksturer, som spænder fra flydende dip sauce, til nudler, til sprøde grøntsager til frikadellerne. Hvad der gjorde denne madoplevelse så unik var helt klart, at man blev overrasket og at ens forventninger blev oversteget i en grad jeg ikke har oplevet hverken før, eller siden. Det var simpelt, traditionstro og autentisk.

  59. De to forrige julefrokoster med mit arbejde. Mad på Hotel Hedegaarden i Vejle. Et utal af små delikate retter, med små sidespark af lidt sjovt til at rense gannen inden næste ret. Parret op med en række vine. Der var ikke en eneste smagsnuance, vi ikke kom igennem. En fryd for smagsløgene.

  60. Sara

    En iskold hvidvin en varm sommeraften med laks fra grillen

  61. Lars Nielsen

    En tur forbi Børnenes Kontor med fruen efter en god aften i byen. Med en varm Cocio og en hotdog med det hele. Det billigste måltid der foreslåes her højst sandsynligt, men spørgsmålet gik jo også på den bedste madparring :) Og varm Cocio i vinterkulden med tilhørende hotdog og en sød kæreste under armen(det kan være svært at administrere det hele på en gang), så bliver det ikke bedre.

  62. Locht

    Mange at vælge imellem. Husker især en voldsomt indkogt hummerbisque på dauphine i Aarhus, hvor et utrolig lækkert glas Riesling fik det hele til at spille.. Af nyere matches, fik jeg i november perlende rose brut nature, til varmøget fois gras med rå reje på Amass

  63. Julie Klint

    Det er svært at glemme, men jeg var i Paris med min kæreste, det var ved at blive sent og vi skulle bare have noget mad. Så vi fandt en lillebitte fortovscafe og fik det bedste mad jeg længe har fået. De havde en dagens menu som var blevet parret med cocktails. Jeg fik serveret en foie gras og østers soufflé. Som jeg måske ikke syntes lød vildt appetitligt men jeg har aldrig smagt noget lignenge. Jeg fik en cocktail til som de kaldte Fleurs de Hollande og bestod af, VL92 Gin, roses lime, hyldeblomst likør og noget appelsin/ingefær vand. Hold da op, den fede, salte soufflé og den friske, sød og surlige cocktail var match made in heaven!

  64. Anne P

    Der er ingen tvivl. En hjemmelavet hotdog med rosmarinbrød, hjemmepresset lammepølse, citronaioli og stegte skalotteløg. – serveret med en kold hjemmebrygget pilsner!

  65. Frederik P.

    Sidde i vandkanten/på en havn på Bornholm med røgede sild, og så en Bornholmer Akvavit til! – Gerne en sommerdag.

  66. Anne

    Et lille agroturismo i bjergene i Kroatien hvor vi fik hjemmelavet pasta med friske trøfler og stedets egen vin. Enkelt og skønt!

  67. Dennis Bryan-Lund

    På en utrolig lækker restaurant på Sicilien, hvor alt spillede insisterede den passionerede kok på, at vi skulle smage kombinationen af italiensk grappa og agurk. Lækkert og selvfølgelig på huset. :)

Smid en kommentar