Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 3. december 2024

Scroll to top

Top

6 kommentarer

Hightea på Hotel d’Angleterre: Den rige mands tømmermændsbrunch

Hightea på Hotel d’Angleterre: Den rige mands tømmermændsbrunch
Gastromand

Københavns absolutte stolthed Hotel d’Angleterre er teamet op med Krug Champagne og har taget det engelske koncept om den rige mands gøgl – søndagsbuzzen over dem alle – Hightea til sig som fast inventar, Gastromand var inviteret – dog på en tirsdag, men det betyder jo ikke at man skal kunne gå lige på vej hjem vel?

Det er lidt som om, at det er et koncept som har manglet i Danmark i mange år – Hightea som er hentet fra London hvor traditionen er startet på deres fornemme hoteller, hvor det bedre borgerskab om søndagen fik fingerfood, sweets og en dejlig kop traditionel tea – gerne Earl Grey.

Skulls and Rock N Roll…

Siden hen er det dog udviklet en del og stort set alle hoteller af blot nogenlunde standard har deres version af hightea. Nogle af dem fx Sanctum Hotel i Soho som jeg besøgte sidste år har lavet deres helt egen rock n roll inspirerede Hightea med østers, Jack D og cigar on the rooftop. Idag har det udviklet sig endnu mere og faktisk nydes Hightea hver eneste dag og så har englænderne lavet det smarte trick, at sætte lidt bobler til deres menu og det er noget folk forstår.

Jack D…

Nu er konceptet også kommet til Danmark og lige umiddelbart mener jeg dette er første gang jeg hører om det. Hotel d’Angleterre er Krug Ambassadør så derfor er det oplagt, at det er denne champagne som også er på menuen når der skal skænkes bobler.

Københavns stolthed…

Hele konceptet med, at inddrage søndag som endnu en dag på ugen, hvor der kan nydes alkohol er jo bestemt noget vi holder af på Gastromand. Reelt har vi jo Tuesdays Gin, Wednesdays Whisky, Torsdag er Lillefredag, lørdag er launch for alkohol og nu også søndags bobler til hightea! Nu mangler vi bare mandag – jeg tænker “Moonlight Mondays” – men det kommer vi til.

Invitation accepted…

Det gamle trick med lige at skulle tage et billede imens de skænker resulterer typisk i et stort glas…

Tilbage til Krug: Efter en kort præsentation af vores smukke vært og dygtige kok får vi serveret første ret som er en sorbet lavet på Krug med bladguld. Imens får vi generøst skænket masser af Krug som vi lystigt skåler i.

Vores smukke værter…

Det er lidt som om man glemmer det er tirsdag eftermiddag når man får bobler. Det er ret lækkert og kort efter har jeg spist min – måske skal man holde lidt igen? Så kommer vi til første omgang som serveres i det lille specialdesignede “fuglehus” fra Krug.

Specialdesignet fuglebur…

Der er forskellige fingerfoods som der bør være til Hightea. Agurkesandwich og kongekrabbe, hummersalat, foie gras tærte med hasselnød og kvæde og trøffel gougeres med comté samt brioche med Karl Johan og pisket svampesmør. Det er næsten overflødigt at sige, at det er vanvittig lækkert – navn deres tøffel gougeres med comté og deres brioche er helt enestående.

Ene lækkerier… og det var faktisk rigeligt til Familiefaren kunne blive mæt…

Så er det tid til the som jo egentlig er hvad vi kommer for. Normalt er jeg ikke den store the drikker, men i omgivelser som denne giver det bare god mening. Nu var jeg ikke helt opmærksom, hvilket jeg reelt giver hotellet skylden for – det duer ikke at være så gavmild med Krug hvis de forventer gæsterne også kan huske den slags detaljer. Jeg husker dog, at jeg drak to kopper og det vidner om, at det var i orden.

Special designet porcelæn…

Efter endnu en efterskænkning når vi til det søde. Citrontærte og brændt marengs, macarons med vanilje, tærte med hibiscus solbær og karame, chokoladeganache og kakaoskaller samt Wales med tecreme. Jeg er vild med det hele og egentlig er det kun fordi der er mange kvindelige gæster, at jeg modvilligt sige nej tak til ekstra af det hel. Man må også tænke lidt på stilen og når det så er sagt, så var der rigeligt og jeg havde smagt det hele to gange.

Sweets…

And more sweets…

Eftermiddagen varer ca. 2 timer og koster for vores servering 645 kr. hvilket naturligvis er en slat men omvendt så koster Krug ca. 1300 kr. pr. flaske. Et godt bud er, at de er afsat omkring en tredjedel flaske pr. person og med mad, hotellet og helhedsoplevelsen så er det reelt ikke dyrt. Hvis du er rigtig Krug fanatiker så kan du opgradere til Rosé og endda deres Vintage Krug som koster en kende mere. Jeg husker desværre ikke prisen, men den kan fremskaffes.

Og ja, det smager virkeligt lækkert…

Vi smækker en highfive til mange af de kendte ansigter fra den fantastisk blogverden der også er inviteret og smider en thumps up til arrangøren og går hjem af. Hvis du trænger til lidt alternativt til en frokost på en søndag i KBH eller bare gerne vil imponere din date så er Hightea på Hotel d’Angleterre et godt bud.

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Neumann

    High tea er så afgjort anerledes end den afternoon tea som I har fået.

    High tea er et reelt måltid med varme retter, hvor afternoon tea er lettere og serveres typisk mellem 14 og 17. High tea serveres traditionelt kl. 17.

    Oprindelig blev high tea serveret ved almindeligt bord, mens afternoon tea serveres i lave, bløde møbler.

  2. Elsebeth

    Der er altså over hundrede år siden, at det hed ‘the’ på dansk. TE er ordet …

    • Hej Elsebeth – det er vist rigtigt – tror jeg tænker for meget engelsk når jeg skriver :-)

  3. Det ser mega lækkert ud:D Hvad kan ønske sig mere end champagne og små lækre sweets?

Smid en kommentar