Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. februar 2024

Scroll to top

Top

5 kommentarer

London Cityhack: High Tea og høj cigarføring

London Cityhack: High Tea og høj cigarføring
Gastromand

London er en de byer i verden, som har aller mest at byde på så operationen skal lykkes…

Det er ikke første gange jeg er sendt på mission for at skulle hacke en by. For ca. 6 måneder siden stod Berlin for skud, hvor konen og jeg havde 48 timer til at opleve så meget som muligt – udsendt af Spies. Det var en stor succes, og den slags skal gentages! Turen er nu kommet til London – samme mission: Get in and get out – see as much as possible, leave no trace – you have 48 hours – should you choice to accept this mission!

Vores hyggelig gave tæt på Hyde Park...

Vores hyggelig gade tæt på Hyde Park…

Jeg må tilstå, at London var noget sværere end Berlin, og der blev brugt adskillige dage på reseach inden vi tog afsted og alligevel måtte der lige laves nogle last minutes saves. Der er nogle åbenlyse sights, som du “bør” se, men omvendt bliver det så for traditionelt og forusigeligt? Skal man gå i den helt anden grøft og vælge nogle fuldstændig ukendte sights velvidende om, at nogle af jer gode modtagere måske aldrig har besøgt byen? Jeg valgte primært at hælde til den første del omkring sights, men mere til den anden del omkring restauranterne, hvilket var temmelig vellykket!

Vi kørte meget i Tube!

Vi kørte meget i Tube!

Transport i London – Oyster er din ven!

Vi ankommer sent torsdag aften, efter en hurtig tur fra Aalborg -> London på ca. 90 minutter. Jeg har forud turen bestilt Oyster Cards, som er Londons svar på Rejsekortet. Det nemmeste er, at bestille dem direkte på deres hjemmeside og så få dem tilsendt. Så skal du ikke døje når du ankommer. De virker til bus, Tube og Regionale Toge inklusiv transport fra alle lufthavnen og gør det hele så meget nemmere. Vær opmærksom på, at Gatwick Express koster 19 pund hver vej, så den trækker en god luns af dit kort, som maksimalt kan bestilles med 50 pund som udgangspunkt. Hvis du skal afsted i 48 timer, så er 50 pund faktisk nok alt i alt, da Tuben ikke koster meget pr. tur.

Marlene kigger på de første sten lagt til Tower Of London...

Marlene kigger på de første sten lagt til Tower Of London…

Tower Of London...

Udsigt fra Tower Of London…

First Destination: Tower Of London

Efter en solid engelsk morgenmad på The Lancater Gate Hotel, som ligger lige op ad Hyde Park ruller vi mod første destination på dag 1 – Tower Of London. Et godt tip er at bruge siden 365tickets hvor du sparrer en del. Da vi både skulle i Tower og London Eye købte jeg en kombineret billet som sparede mig for ca. 30 pund, eneste hage er, at du skal have den udskrevet inden turen – men det klarer du nok.

Fæstningen som er symbol på Londons storhed...

Fæstningen som er symbol på Londons storhed…

Jeg må nok hellere være ærlig her – det var min bedre halvdel, som pressede på for at Tower skulle være den første destination og jeg var skeptisk som bare pokker, jeg er nok mere til pubs, pints, mad og hygge – men nogle gange, så skal man bare lytte til kvinderne (men det skal du aldrig indrømme overfor dem, så går det nemlig galt!).

Skide tourister...

Skide tourister…

Min skepsis blev gjort til skamme, Tower rummer så meget historie samlet på ét sted og det er et knudepunkt for adskillige af Europa og Englands store slag og selv de danske Vikinger er nævnt. Det er enormt velbevaret og på nogle få timer kommer du faktisk hele vejen rundt og får følelse af at blive båret gennem historien. Er du royalist, så kan du også se engelske kronjuveler som er udstillet for offentligheden. Billeder var desværre ikke tilladte – selv om jeg overvejede det kraftigt.

Se kontrasterne - Tower og de helt nye bygninger i glas...

Se kontrasterne – Tower og de helt nye bygninger i glas…

Hvis du vælger at tage til Tower, så læg mærke til bygningerne omkring, som er bygget i den her moderne britisk arkitektur hvor glas og krumninger dominerer stilen. Mest kendt er Swiss Re-Bygningen, som ligner et stor missil eller noget andet, som dog ikke bør nævnes her (tø-hø-hø). Det virker lidt underligt, da London har så mange velbevarede monumenter fra middelalderen at disse bygninger skyder op overalt, men ikke desto mindre er det fascinerende at se.

Ravnene som altid er på Tower...

Ravnene som altid er på Tower…

Inden vi forlod Tower fik jeg lige skudt et billede af en af de mange ravne, som befinder sig på plænen omkring slottet. Sagnet fortæller at Tower og endda London by også styrter sammen hvis de forlader stedet. Deres vinger er heldigvis stækkede så jeg tvivler på det nogensinde sker – men det gør dog ikke historien mindre spændende.

Hvis du besøger Tower. så slå et smut over fobi Tower Bridge...

Hvis du besøger Tower. så slå et smut over fobi Tower Bridge…

Tower Bridge ligger få hundrede meget fra Tower og er nem lige at svinge omkring, hvis du vælger at besøge Tower alligevel. Om du vælger at krydse broen eller nøjes med at beundre synet og er naturligvis valgfrit.

På vejen tilbage til Tuben ramte vi en Starbucks, som vi ofte besøger – eneste ulempe ved dem er, at de ikke har donuts!

The Sanctum Soho Hotel...

The Sanctum Soho Hotel…

High Tea og høj cigarføring

Så stod den på længe ventet “High Tea”, som er et koncept, som adskillige af Londons hoteller tilbyder. Det stammer helt tilbage fra tidligt i år 1900, hvor man kun spiste to måltider, morgen og aftensmad (Gastromand ville aldrig have overlevet her). Men en hertuginde indførte så at man om eftermiddag lige kunne få en kande the og en lille snack – og vupti så var en smuk tradition skabt. Idag har High Tea udviklet sig til et glamourøst koncept som nogle steder er et helt gourmet måltid.

Tjek lige deres indretning ud...

Tjek lige deres indretning ud…

Jeg valgte her at bryde den traditionelle High Tea hvor du typisk får nogle “finger sandwiches”, “Scotch Eggs” som er æg indbagt i brød og en række forskellige kager til noget helt andet! The Sanctum Hotel ligger i hjertet af Soho og er total Rock N Roll. Alene deres indretning taler for sig selv – dødninge hovedet, Jimi Hendrix, tunge lædermøbler, dæmpet belysning og tatoverede tjenere!

Lidt til manden og lidt til kvinden...

Lidt til manden og lidt til kvinden…

De har imodsætning til mange andre valgt, at lave en menu for “The Ladies” og for “The Gents” – jeg tager hatten af for konceptet. Til The Ladies er der røget laks, caviar, sandwich med skinke, fisketærte med parmesan, scones, frisk jordbær tærte, chokolade tærte og ikke mindst et glas bobler! Som “The Gent” fik jeg alverdens lækkerier – østers med “Bloody Mary Relish”, slider med steak og bøf, “Hotpot” med lam og kartoffel, dessert og afslutningsvis en valgfri Jack D og cigar som kan nydes “on the rooftop”.

Sulten?

Sulten?

Bare et lille udvalg af mine serveringer...

Bare et lille udvalg af mine serveringer…

Afslutning med en Jack D... Rock N Roll Style...

Afslutning med en Jack D… Rock N Roll Style…

Perfekt afslutning...

Perfekt afslutning…

Jeg må sige, at jeg var fandt stilen og tilgangen til den ellers en kende forfinede “High Tea” perfekt til os. Det var nede på jorden, velsmagende og ren Rock ‘n’ Roll. Det bedste var sådan set, at man ikke pine-død skulle tvinges til samme menukort og at der var tænkt lidt på det maskuline og det feminine. Min bedre halvdel kan være vanskelig at imponere, og når hun selv forslår, at jeg lige skyder et billede, så betyder det stemningen er i top!

High Tea for Highheels...

High Tea for Highheels…

Efter en utraditionel og overraskende High Tea gled vi mod øverste etage, hvor der var gjort klar med tæpper, varmelamper og god plads til at nyde min medbragte whisky og cigar.

Og nej jeg ryger sgu ikke normalt, men når man byde en whisky og cigar - what to do?

Og nej jeg ryger sgu ikke normalt, men når man byde en whisky og cigar – what to do?

En kende tipsy slentre vi ned til nærmeste Tube godt mættet af både oplevelser og indtryk. Heldigvis venter næste store gastronomiske oplevelse forud. Vi skal nemlig besøge Dinner By Heston Blumenthal, som længe har stået højt på mine ønsker over restaurantbesøg. Men inden da, så skal vi lige nyde eftermiddagen fra toppen af London!

Du kan læse meget mere om Cityhack-konceptet fra Spies her.

Stik os en kommentar

Kommentarer

 1. Hvis du er glad for donuts og skulle du komme til London igen, kan det anbefales at smutte forbi Crosstown doughnuts, som du finder både i SOHO og Covent Garden – jeg er endnu ikke gået forbi butikken i SOHO uden at købe minimum 2 doughnuts! Og det på trods af, at der er mange andre kagesteder på Wardour street lige ved siden af.
  Skulle du blive fristet til at skifte Starbucks kaffen ud kan det anbefales at kigge forbi Timberyard eller Attendant cafe :)

  Og tak for dine anbefalinger til byen – den “hemmelige” restaurant er fluks kommet på min liste over steder der skal besøges, mens vi bor her.

  Hilsen
  Sandra
  http://www.ohsocute.co

  • Hey Sandra – det burde vi jo nok – og tak for rosen – jeg føler lidt jeg skal forklare Starbuck og det at vi rammer de kommercielle steder også. Det er nok lidt fordi det ellers bliver meget “underground” og “secret” det hele, navnlig min bedre halvdel kan godt blive mættet af det, så for lidt af afklimatisere lidt, så rammer vi fx en Starbucks :-) Men Crosstown og Timeryard er her med noteret til næste gang :-)

 2. Erwin

  Har du et kontaktløst kort kan du bruge det i stedet for Oyster. Priserne er det samme som Oyster (inklusive dagsrabatten) men du slipper for at holde styre på endnu et kort og dens balance.

  Hvis du er Starbucks fan så overvej den nyåbnede “Starbucks Reserve” – en eklusiv version af Starbucks: http://www.theguardian.com/business/2015/oct/21/starbucks-reserve-a-cross-between-a-private-club-and-chemistry-lab

  • Hi Erwin – hvad er et “kontaktløst kort”? :-) Sikkert mig der ikke er nede med den slags… Og mega fedt med den Starbucks – der er faktisk lige hvad man mangler og for pokker den ville jeg gerne besøge! Tak for et godt tip!

Smid en kommentar