Nytårsinspiration: Krug x Egg
- Eksilsønderjyden
- Den 26. december 2016
- https://gastromand.dk
Har du nytårsmenuen på plads? Hvis ikke, får du lige lidt inspiration til hvilke smagssammensætninger, der vil gøre sig godt sammen med boblerne! For på denne året sidste aften, skal der naturligvis bunker af champagne på bordet! Derfor giver det virkelig god mening, at vende den traditionelle pairing om: Start med det i glasset og tilpas maden herefter!
Champagnehuset Krug, som leverer én af de absolut bedste standard cuveer, har tidligere på året gjort en lille bog, som netop tager denne approach.
En række topkokke fra hele verden fik stillet til opgave, at kreere en ret, som ville passe perfekt til Krug Grande Cuvée. Eneste krav: Hovedelementet i retten skulle være æg!
Jeg har udvalgt fire af de 17 bud. Har du lyst til mere inspiration, finder du resten lige hér!
Bud #1: Torsten Vildgaard – Studio
Æg, Comté, Trøffel, Kål, Brødskorpe, Urter
Bud #2: Arnaud Lallement – L’Assiette Champenoise
Æg, Trøffelpuré, frisk trøffel, Selleri, Vin Jaune
Bud #3: Kirk Westaway – Jaan
Æg, Joselito skinke, artiskokker, jordskokker, hvid trøffel, kantareller, ristet boghvede
Bud #4: Michale O’Hare – Man Behind The Curtain
Æg, Iberico skinke (Presa og Secreto), mandler, østers “saft”, ansjoser, fino sherry, brød, hvidløg
Hvad serverer du sammen med champagnen?
Stik os en kommentar
Relaterede indlæg
Hvilken Champagne skal vi drikke til Nytårsaften?... 1. december 2009 | Webmasteren
Nytår: De bedste take-away menuer landet over... 25. december 2015 | Eksilsønderjyden
-
december 27, 2016
Blinis og stenbiderrogn. Da man ikke kan få fersk stenbiderrogn nu er der enten i fryseren, eller alternativt med andre fiskerogn.
Naturligvis med hjemmelavet blinis!
http://www.vinkreutzer.dk/2014/02/blinis-hjemmelavet-naturligvis/
Godt nytår Gastromænd!
Smid en kommentar
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer