Har du nytårsmenuen på plads? Hvis ikke, får du lige lidt inspiration til hvilke smagssammensætninger, der vil gøre sig godt sammen med boblerne! For på denne året sidste aften, skal der naturligvis bunker af champagne på bordet! Derfor giver det virkelig god mening, at vende den traditionelle pairing om: Start med det i glasset og tilpas maden herefter!
Champagnehuset Krug, som leverer én af de absolut bedste standard cuveer, har tidligere på året gjort en lille bog, som netop tager denne approach.

En fin forsamling! (Foto: Jenny Zarins)
En række topkokke fra hele verden fik stillet til opgave, at kreere en ret, som ville passe perfekt til Krug Grande Cuvée. Eneste krav: Hovedelementet i retten skulle være æg!
Jeg har udvalgt fire af de 17 bud. Har du lyst til mere inspiration, finder du resten lige hér!
Bud #1: Torsten Vildgaard – Studio
Æg, Comté, Trøffel, Kål, Brødskorpe, Urter

Torsten Vildgaard (Foto: Jenny Zarins)
Bud #2: Arnaud Lallement – L’Assiette Champenoise
Æg, Trøffelpuré, frisk trøffel, Selleri, Vin Jaune

Arnaud Lallement (Foto: Jenny Zarins)
Bud #3: Kirk Westaway – Jaan
Æg, Joselito skinke, artiskokker, jordskokker, hvid trøffel, kantareller, ristet boghvede

Kirk Westaway (Foto: Jenny Zarins)
Bud #4: Michale O’Hare – Man Behind The Curtain
Æg, Iberico skinke (Presa og Secreto), mandler, østers “saft”, ansjoser, fino sherry, brød, hvidløg

Michael O’Hare (Foto: Jenny Zarins)
Hvad serverer du sammen med champagnen?
Kommentarer