Nytår 2016/17: Her kan du stadig få lækre take-away menuer
- Eksilsønderjyden
- Den 25. december 2016
- https://gastromand.dk
Traditionen tro, har du naturligvis fokuseret al din december-energi på at afslutte året så godt som muligt på jobbet og på at finde de perfekte gaver til kæresten og familien. Derfor er det først i dag, at du trawler nettet tyndt, efter den rigtige take-away menu til nytårsaften. Her får du vores bud, på de bedste menuer, som ikke er udsolgt endnu!
København
København
Studio & Krug
3 retter + Snacks og Petit Fours – 500,-
Snacks
Tapioka chips krydret med salt, eddike og vadouvan. Dip på ristet gær
Forret
Bagt skærising med smørkogte løg, ukrudt og champagnesauce med ramsløgskapers
Hovedret
Stegt krondyrsfilet med “seje” rødbeder og solbærlæder Fermenteret hvidløgspuré og rød syre
Dessert
“Waldorf salat” STUD!O style. Parfait på fåremælksyoghurt med sød salat på blegselleri, æbler og aromatiske urter
Petit Fours
Kransekage med orange chokolade
Kokkeriet
Forret
Stegte kammuslinger på bund af muslingecreme, serveret med syltede stikkelsbær, glaskål og citronverbena
Mellemret
Bagt torsk med salat af danske beder, pocheret æg og sennepssauce
Hovedret
Confiteret kalv med høbagt selleri, hasselnødder, brændte løgskaller og sherrysauce
Dessert
Chokoladetærte med blommekompot og lakrids
Marv & Ben
Forret
Nytårstorsk med råmarinerede glaskål, syltede spidskål og røget fløde. Hertil surdejsbrød & smør
Mellemret
Rilette af gris, stegt brød, valnøddecrumble, syltede bøgehatte og cremet estragonsauce
Hovedret
Velhængt oksemørbrad farseret med morkler, serveret med glaserede rødbeder samt sauce bordelaise med røget marv og skalotteløg.
Dessert
Chokolademousse på økologisk Oialla-chokolade. Hertil æblekompot og crumble af brændt hvid chokolade.
Timm Vladimirs Køkken
Appetizer
Hjemmelavet skinke, sprøde rugflager, pisket lardo og urtestøv
Forret
Jomfruhummerbisque med torske-souffle, syltede glaskål og cognacperler
Hovedret
Krogmodnet oksehøjreb med bagt selleri, karamelliserede løg, syltede perleløg og confiterede forårsløg
Dessert
Pecan Pie på chokolademørdej og mazarin med mascarponecreme
Aarhus
Aarhus
Kähler Villa Dining
Appetizer
Hummersalat med brændt selleri og spæde urter
Forret
Skalddyrssuppe med nænsomt tilberedt helleflynder og jordskokker i forskellige varianter
Hovedret
Oksemørbrad med ragout af skovens svampe, bagte løg og trøffelsauce samt kartoffelmos med vesterhavsost
Dessert
Gateau marcel med Amarena-kirsebær og hvid chokoladeparfait
Varna Palæet
Appetizer
Nytårstorsk med peberrod, syltede løg, rugchips & sprøde salater
Forret
Jomfruhummerravioli med porrer, græskar & jomfruhummersuppe
Hovedret
Dansk okse – mørbrad & bryst med variation af selleri, beder, svampe & trøffelsauce
Dessert
Chokolade “Guldbarre” med havtorn
Mefisto
4 retter + Snacks og Petit Fours – 450,-
Snacks
Sprødt, dip og mandler til nytårstalen
Forret
Torskesoufflé med hummer-cognacsauce hertil spinat tagliatelle, selleri og spæde urter
Mellemret
Miniburger i sort bolle, fyldt med braiseret kalvebryst, syltede rødløg, lilla coleslaw samt kul-aioli med sennep
Hovedret
Grillet velhængt oksemørbrad serveret med sprød kartoffel-forårsrulle, græskar, rodfrugtsmüsli og cremet bourgognesauce
Dessert
Nytårschokoladekage med mandeltrøffel, lys chokoladecreme og limemousse hertil karamel macaron
Petit fours
Kransekage dyppet i chokolade, to slags fyldte chokolader med hindbærtrøffel og saltkaramel
Odense & Fyn
Odense & Fyn
Sortebro Kro
Forret
Dykfangede kammuslinger
Mellemret
Ymersorbet
Hovedret
Krydderstegt kalvemørbrad
Dessert
Yuzu mousse med sprød midte
Under Lindetræet
Appetizer
Sikrogn, Blomkålsmousse, rødløg og dild
Forret
Røget torsk, rødbede og rugbrød
Hovedret
Oksemørbrad fra Grambogård, Aspargesjordskokker, fyldt pommes anna og trøffelsauce
Dessert
Tiramisu, Chokolade, kaffe og nougatmousse
Pasfall
Forret
Kammusling på spyd med saltbagt kartoffel, shiitake svampe & løg, med Karl Johan svampe mayo & soya
Mellemret
Nytårstorsk 2016 som terrine med brandade, senneps creme , purløg & bagt rødbede
Hovedret
Dansk kalvemørbrad ”Half & Half” med urtecruste, kalvespidsbryst, sprød letrøget kartoffel, selleri & trøffelsauce
Dessert
Nytårs kage, Gateau! Hård, blød chokolade kage med ganache, bærkompot, sprøde kiks, choko crumble & vanille malto
Aalborg
Aalborg
Applaus
4 retter + Snacks og Petit Fours – 825,-
Snacks
Saltede snacks
Ret 1
Caviar ”surprise” m. muslinger og hvid chokolade
Ret 2
Sort hummer m. crouton, løg og svampe aromat
Ret 3
Farseret vagtel m. morkler, røget kartoffel og blomkål
Dessert
Chokoladekugle m. blodappelsin og hasselnødder
Petit Fours
Kransekage Petit Fours
Mortens Kro
Appetizer
2 stk Østers m/vinaigre, appelsin/wasabi og ingefær
Kroens saltede mandler
Forret
Smørrebrød med Jomfruhummer, Jordskok, dild, hummer mayo, Mangofrugt og sprødt
Mellemret
Smørrebrød med Paneret stegt torsk med grøn remoulade, rejser og grønt.
Hovedret
Smørrebrød med Skiver af grillet Okse Mørbrad, på Brioche brød, med Foir gras terrnine, rødvinskogte pærer , sprødt og glace.
Dessert
2 stk Konditor Fabian Chevreuils Gateaux Marcel (a la Michaud) med syltede clemmentiner.
Rusk
Forret
Torsk, æble og selleri
Hovedret
Oksehøjreb, rødbede, ribs, estragon og sauce of karamelliserede løg
Dessert
Mørk guanaja chokolade, kirsebær, boghvede og hjemmelavet kaffelikør
CANblau
Snacks & Bobler
Saltede mandler, spanske oliven, Jamon Serrano
Maria Casanovas Brut de Brut Cava. Barcelona NV
Forret
Hummersuppe med nytårstorsk fra kysten i Hirtshals, friterede croutons med tørret dild og aromatisk olie
Heretat de Tavernes Argument Alicante, Blanc 2015
Hovedret
Oksemørbrad med rødvinssauce og syltede løg, små kartofler og urtesmør
Heretat de Tavernes Argument Alicante, Negre 2015
Dessert
Chokoladebar med knas af guld og chokolade, samt puré af mango og passion
Har vi overset de bedste steder? Og hvad med take-aways uden for de 4 største byer? Hjælp hinanden i kommentarerne herunder!!
Godt Nytår!
Stik os en kommentarRelaterede indlæg
Når 3 glas er nok… 3. december 2010 | Gastromand
En stjerneaften på AOC 26. august 2010 | Eksilsønderjyden
-
december 27, 2016
Mikael Fischer SvendseVil anbefale Cofoco’s
Lækker 3 retters til en overkommelig pris, og de har også en lækker børnemenu til -
december 26, 2016
BækgaardDet er lækkert at udvalget efterhånden er så stort, men savner at flere steder også tilbyder børnemenuer. Oftest er menuerne jo ikke egnede til børn, og skal man endelig lave mad til dem, kan man lige så godt lave hele menuen selv.
http://www.gourmiddag.com/jul-og-nytaar-2016/nytaarstakeaway-2016boernemenu/ har en super god børnemenu til en fin pris. Sådan noget burde der være mere af.-
december 27, 2016
TroelsBækgaard: Hvorfor er menuerne ikke egnede til børn? Nuvel, den allermest alkoholiserede rødvinssauce, men derudover…?
-
december 27, 2016
BækgaardJeg synes bare ikke de egner sig til 3-8 årige. Nuvel, vores er langt fra kræsne, og spiser som regel det der bliver serveret, men de ville da langt hellere have en spændende børnemenu, med børnevenlige smage/ingredienser, som den jeg linkede til. Og så er prisen jo også en faktor, 150kr kontra 4-500kr. Mange menuer er jo ikke delevenlige så man skal have en til hver, og så bliver det lige pludselig 1600-2000kr for en familie, istedet for 11-1300kr.
For 2000kr pr famillie, så synes jeg det stikker lidt af. Især i forhold til hvor meget børnene vil sætte pris på det -
december 27, 2016
TroelsDeri har du selvfølgelig en rigtig god pointe.
-
-
december 27, 2016
Helt enig, Mikkel. Jeg synes det kunne være fedt, hvis man sammen med voksen-menuen også tilbød en simpel, enkelt og billigere børnemenu – især til familierne med mindre børn…
-
december 28, 2016
BækgaardSelv om jeg deler efternavn med Mikkel, så har jeg nu ikke en madblog :)
Håber at nogle af restauranterne læser med herinde, og får det på menuen næste år, når jeg nu ikke er den eneste der savner det. -
december 29, 2016
Jeg kan love dig for, at vi i hvert fald er éen restaurant, der læser med.
Vi har haft det oppe til overvejelse i år, og det er bestemt noget vi vil kigge på til 2017.
Rigtigt godt nytår.
Venligst
Restaurant Under Lindetræet -
december 29, 2016
hehe, sjovt jeg lige i farten troede du var Mikkel Bækgaard, men anyways, vi er stadig enige :)
-
-
-
december 25, 2016
Tak for henvisningen til Under Lindetræet – den er vi glade for.
Vil man sikre sig en menu fra os, vil vi dog anbefale at få bestilt snart, da vi har solgt mange kuverter i år.
Med venlig hilsen
Restaurant Under Lindetræet
Smid en kommentar
Lidt godt til maven
- Biksemad – med spejlæg og bearnaisesauce!
- Brændende Kærlighed – opskriften på lykke
- Bøf Stroganoff à la Gastromand
- Grydestegt Kylling med “Skilt sovs” og råsyltede agurker
- Hasselbagte kartofler – super sprøde og møre kartofler
- Høvdingegryde med oksekød, bacon og cocktailpølser
- Frikadeller: Opskriften på perfekte frikadeller
- Kartoffelmos – fed og cremet
- Krebinetter eller Karbonader: Smørstegte mirakler
- Millionbøf – opskriften på den klassiske, danske udgave af Bolognese
- Pariserbøf – den ultimative frokostret!
- Æggekage med bacon – den gammeldags opskrift
Kommentarer