Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

No Comments

Oksetatar på ristet surdejsbrød

Oksetatar på ristet surdejsbrød
Høvding

I disse klimatider, hvor der nærmest opstår en lynchstemning, hvis man erklærer at man kan lide at spise oksekød, vil jeg alligevel tage chancen her. For jeg elsker oksekød. Men jeg er så også blevet så tilpas fintfølende, at jeg så hellere vil spise lidt godt end bare meget. Jeg tror når man først har fået et rigtigt godt stykke kød, så er det også for svært at gå tilbage. Lidt det samme med vin, øl og alle de andre ting man nyder. Men så kan man også nøjes med lidt mindre af det. Det var i hvert fald tanken.

…. Men altså. Jeg vil sige, at 200g oksekød burde være nok til tatar til to. Det skriver jeg også nedenfor. Men altså, jeg havde ikke nogen at dele det med. Men jeg vil mene at du måske skal gå efter cirka 75-100g kød, hvis det er til en forret, måske 150ish (måske lidt mere hvis du er grådig) til en hovedret. Det kunne jo også bare være at tataren blev serveret med pommes frites til. åhh, tatare frite.

Jeg tog faktisk den ret nemme løsning her og valgte at toppe med alsken rester fra forskellige fotoshoots. Syltede løg og sennepskorn. Trøffelmayo (som var købt) og noget grønt. De syltede sager kunne også være alt muligt andet med noget syre i, men jeg synes bare det giver så god mening her. Og hvis du lige laver en ordentlig omgang sylt, så holder det altid i evigheder. Det er også sådan noget du kan fx kan bruge til alt fra ost til salater og fx pateer. Det er en redningsmand i køkkenet. Jeg serverede på brød, men du kan også sagtens både undlade eller fx servere chips eller pommes frites til. Jeg synes i hvert fald det er rart med lidt textur.

Skåret oksetatar på ristet surdejsbrød

4.50 fra 2 stemmer
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Keyword: løvemad, rawfood, tatar
Antal: 4 portioner

Ingredienser

Sylt

  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl eddike
  • 2 stk laurbærblade
  • 2 stk stjerneanis
  • 2 stk små løg/skalotteløg
  • 2 spsk sennepskorn

tatar

  • 400 g oksekød inderlår, filet eller mørbrad
  • 25 g kapers
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 spsk grov sennep
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 stk citron
  • 1 tsk Grøn tabasco
  • Groft salt og friskkværnet peber

Herudover

  • 4 skiver surdejsbrød
  • 4 spsk trøffelmayonnaise erstat eventuelt bare med en plain
  • Urter Her: Sennep brøndkarse og noget syreværk.

Sådan gør du

Sylt

  • Kom vand, eddike, sukker, laurbær og stjerneanis i en gryde. Bring i kog.
  • Skær løget i små både. Hæld cirka halvdelen over. Lad den trække en halv time.
  • Kom sennepskornene ned i den resterende lage. Simmer dem i 10-15 minutter. Lad dem trække minimum et kvarter. Lad dem gerne trække længere bagefter. Det har både de og løgene godt af.

Tatar

  • Hak/skær kødet fint med en stor kniv.
  • Rør med olivenolie og sennep. Tilsæt finthakket skalotteløg, kapers og fintrevet citronskal.
  • Smag til med tabasco, salt og peber.

Anretning

  • Grill eller rist brødet let på begge sider. Anret tataren herpå.
  • Top med trøffelmayo. En smule syltede sennepskorn og løg. Top med urter.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar
Tags

Submit a Comment

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Opskrift Vurdering