Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 18. september 2019

Scroll to top

Top

6 kommentarer

“Pork Wellington” – fyldt svinemørbrad i sprød butterdej

Webmasteren

1 stk svinemørbrad, et par køleskabsrester, nye tallerkener og bum, så er der lækker torsdagsmad!

pork Wellington (3)

I sidste uge efterlyste Familifaren flere opskrifter med svinekød på Gastromand. There you are:

Pig Wellington (1)

"Pork Wellington" - fyldt svinemørbrad i sprød butterdej

0 fra 0 stemmer
Antal: 3 -4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

Mørbrad

  • 1 stk. svinemørbrad
  • 5 skiver parmaskinke
  • 1 pakke butterdej
  • 250 g svampe
  • 1 håndfuld soltørrede tomater
  • Et par spiseskefulde grøn pest - basilikum rucola eller hvad du lige måtte have stående

Glaserede grøntsager

  • 5-6 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • Et par håndfulde sugarsnaps
  • 1 dl vand
  • 1 stor spsk. honning
  • 1 spsk. syre - citron appelsin el. lign.
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du

  • Rengør grøntsagerne
  • Hak champignons og soltørrede tomater
  • Steg dem tørre på panden
  • Flæk mørbraden "et par gange", så du har et stort stykke fladt mørbrad
  • Drys med lidt salt og peber og fordel champignons og soltørrede tomater udover mørbraden
  • Rul mørbraden stramt
  • Læg et stykke film ud på bordet
  • Placér stykkerne med parmaskinke på filmen
  • Smør pestoen udover parmaskinken
  • Placér den rullede mørbrad på parmaskinken og rul skinke og film stramt omkring
  • Læg stegen i køleskabet i min. 15. minutter
  • Smid et ovnfast fad i ovnen og tænd på 185 grader
  • Rul stegen i butterdejen, pensl den med et pisket æg og rids dejen med en kniv eller stik den med en kniv
  • Læg stegen i det ovnfaste fad og bag i ca. 35 minutter
  • Mens stegen er i ovnen, går du igang med grøntsagerne

Glaserede grøntsager

  • Grøntsagerne skæres i passende stykker og smides på en pande
  • Tilsæt vand, honning og syre
  • Lad det småkoge på ca. 1/3 varme indtil væsken er blevet "glace-like"
  • Pisk smør i umiddelbart før servering og smag til

Noter

Kødet blev anrettet på en bund af de glaserede grøntsager og fik en klat creme fraiche rørt op med lidt basilikumspesto.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Pig Wellington (1)

Ready to roll…

Pork Wellington (2)

Fars nye kæmpetallerkener…

Velbekomme!

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Wauw, det ser ikke helt tosset ud Anders. Lidt feminint med alt det grønne, men trods alt ikke salat, som Brian sukker efter :)

    • Der er jo også andre der skal spise maden end mig, så lidt grønt skal der til ind imellem:)

      Salatrygterne må du tage med Brian…

  2. Det ser voldsomt godt ud Anders :) Tak.

    Lyder samtidig som en god opskrift, der er lige til at gå i krig med :)

    Skal prøves!

    Håber i øvrigt jeres vinsmagning blev en succes. En skam jeg ikke kunne være der.

    Alt godt,

    Mikkel

    • Tak skal du have – jeg var også selv godt tilfreds med resultatet:)

      Vurderet ud fra feedbacken tror jeg det var en succes – det var i hvert fald hyggeligt og festligt!

  3. Det ser sgu lækkert ud! Undrer mig lidt over, at jeg aldrig har tænkt på at lave det før, da jeg tit har svøbt en svinemørbrad i parmaskinke. Men det må jeg snart prøve :)

  4. Hej drenge,

    Jeg må igen appellere til at I tilbereder sous vide. F.eks. ved at I steger svampe og tomater og lader dem køle af inden de lægges i svinerouladen. Den vil jeg så rulle i film, køle af og vacuumpakke. Tilberedes så sous vide i 60C i 4 timer, tørres og brunes på panden.

    Jeg laver den traditionelle Wellington på analog måde: http://hoerup.dk/bof-wellington/

    Resten som i jeres opskrift, hvis man da ikke lige også laver grønsagerne sous vide ved at smide det hele i en pose (dog uden vand) og så vaccumpakke det og give det 84C i en times tid. Måske skal man så si det flydende fra efter tilberedning og koge det ned.

    — Jens

Smid en kommentar