Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Aamanns – Dansk Klassisk mad med et Twist

Aamanns – Dansk Klassisk mad med et Twist
Familiefaren

Ida Davidsen er Danmarks Smørrebrødsdronning – men hvem er sĂĽ kongen eller prinsen i det mindste? Der er flere gode bud og vi vil bestemt ikke udrĂĽbe nogen, men vi holder meget af Adam Aamanns twist og newmake af smørrebrød og giver gerne ham noget af kreditten for, at smørrebrød er mere populĂŚrt end nogensinde! NĂĽr nu man laver danske frokostretter – hvorfor sĂĽ ikke kaste sig over de danske klassiske aftenretter?

Det er lige prĂŚcis hvad Adam Aamann har gjort og efter en ombygning i restauranten og nyt menukort kan du nu nyde flere klassiske danske retter som er lavet fra bunden og nogle twistet end kende – holder det? Ohh yes! Aamanns Establishment ligger Øster Farimagsgade 10 og har michelin-restauranten “Clou” som nabo jeg besøgte tidligere pĂĽ ĂĽret. Du kan lĂŚse om det hele her.

Restaurant Clou er dansk gastronomis Enfant Terrible – og tak for det

Aamanns Etablissement holder ĂĽben til bĂĽde frokost og aften – deres menukort er overskueligt og priserne meget venlige. Jeg tror snart jeg begynder at bruge udtrykket “Københavner-priser” og det er bestemt ikke som du tror, for hvor fĂĽr du 6 dele retter for 285 kr. pr. person, nĂĽr maden oser af kreativitet, velsmag og klassiske fortolkninger?

Der er hyggelig pĂĽ det lille Etablissement…

Konkurrence-niveauet i København er højt og det presser priserne – inden du nu farer til tasterne, sĂĽ tillad mig at komme med en enkelt sammenligning – Fusion som jeg besøgte for nylig, som ganske vist er ĂŠn af Aalborgs Bedste tager 1400 kr. for 6 retter med vin atlsĂĽ 2800 kr. for to personer – jeg spiste pĂĽ RelĂŚ for 3160 kr. med flere retter og flere vine og det er en michelin restaurant – “Aalborg vs. København”. Men nok om det, for nu drejer det sig om klassisk dansk mad.

Vi tager dele retterne sĂĽ vi kommer godt omkring i menukortet – her er vore serveringer – dog valgte vi lige at smide en lille sandwich pĂĽ oveni og sĂĽ skulle vi lige smage begge desserter. Hvis du vĂŚlger at gĂĽ samme vej, sĂĽ skal du ikke spise ret meget brød til – for sĂĽ klarer du dig ikke igennem menuen :-)

Grønne salater med flødedressing, kartofler, asparges og Ìrter
Rimmet torsk med citrusdressing og sauce verte 
Blomkülsgratin med trøffel, brød og modnet ost 
Ribbenstegssandwich med rabarber, agurker, brunede kartofler og svÌr 
Tatar af okseinderlür med løvstikkeemulsion, cornichons og hasselnødder 
“Biksemad” med spejlĂŚg, rødbede og bearnaisecreme 
Citronfromage med fløde, verbenasorbet og smükage 
Kartoffelmazarin med rabarber og jordbĂŚrsorbet

Hertil fik vi en god omgang af deres forskellige vine, hvor vi lagde ud med lidt biodynamisk hvidvin og sĂĽ fik den ellers gas med en masser lĂŚkkerier. Vi bryder vores gode steam med vin med en IPA til ribbensstegen – det passede bedre.

Torske og grønt…

Første ret var ganske fin – men for mig var det faktisk mest hvidvinen der trak det det hele op – jeg tror mĂĽske bare jeg har fĂĽet rigeligt med rimmet fisk for en stund – vinen vender vi lige tilbage til.

Mix that salad!

Vi fik to meget forskellige hvidvine – hvor den første en riesling “Cathrine Riss” var biodynamisk – en metode, som jeg efterhĂĽnden er ved at synes bedre og bedre om, serveret til det rigtige mad sĂĽ kan det vĂŚre spĂŚndende og udfordrende og endda bedre en traditionelle vine – omvendt kan det i min verden ogsĂĽ vĂŚre noget rod. Det følte jeg fx jeg oplevede pĂĽ Noma – Yes I said it! Her faldt vi heldigvis i første kategori.

Biodynamisk starter, specielt – men god til retten med torsk!

En af de bedste retter var ogsĂĽ ĂŠn af de mest enkelte – faktisk har jeg lige set Bo Bech poste noget lignende pĂĽ hans Instagram – hvem der inspirerer hvem ved jeg ikke. BlomkĂĽlsgratin med trøffel, brød og modnet ost – velsmag og minder om barndom er vist hvad der bedst beskriver denne ret – sĂĽ lĂŚkkert!

Som at spise derhjemme :-)

Der skal hvidvin til trøffel og ost og det var hvid Bourgogne – “La Vilette”. Prisen pĂĽ kortet til 350 kr. overraskede mig en del, da det var utrolig lĂŚkkert – en hurtig googlesøgning viser, at samme vin dog i magnum flasker har vĂŚret solgt til 250 kr. sĂĽ egentlig er vinen bare billig og god – nogle gange kan man vĂŚre heldig!

Fed og cremet hvidvin!

 

Taaaaaatar!

En god tatar er noget af det bedste der finde – hertil skal der i min bog Pinot Noir til eller som i dette tilfĂŚlde Spätburgunder fra Tyskland – god vin og serveret kølig som er et must!

LĂŚkker køllig Spätburgunder…

OvenstĂĽende var ĂŠn af de bedste fortrokninger pĂĽ en ribbensandwich jeg har fĂĽet – perfekt mix mellem det sprøde, salte og syrlige – lidt en hapser som man gerne vil spise to af – men alligevel føler man at man har fĂĽet nok! Godt gĂĽet.

Aamanns egen IPA…

Aamanns laver lige som Gastromand ogsĂĽ sin egen øl (tø-hø-hø) og det smager glimrende – godt humlet, sødmefuld duft af blomster og en bitter eftersmag.

Godkendt – dejlig sommerøl!

Biksemadshapser…

Vores “biksemad” er en lille hapser som kommer med 3 slags hjemmelavet dyppelse – ketchup, hp-sauce og kold bearnaise. Den er lavet pĂĽ et stykke smørristet brød, med biksemad pĂĽ toppen, et lille vagtel ĂŚg og en papirstynd skive rødbede – kreativt og velsmagende!

Hjemmelavet HP-sauce, ketchup og kold bearnaise – ohh yes!

Kartoffelmazarin med rabarber og jordbĂŚrsorbet….

Vi slutter af med lidt dessert friske jordbĂŚr, sprød top, sødmefuld kage og syrlig rabarber – det fungerer og som resten af menuen, sĂĽ er det vellavet.

Hvorfor skal du besøge Aamanns?

Det er egentlig ret simpelt – konceptet bygger pĂĽ danske traditionelle retter, som er twistet og gjort spĂŚndende og interessante, priserne er fair og kvalitet er høj. Du kan spise for 285 kr. og smage lidt af hvert. Hvis du vil have vin til maden kan du for 225 kr. fĂĽ det med – det er ikke 6 glas vin dog – men 3 stk og det er helt fair. Hvis du gerne vil have traditionel mad og ikke ønsker et lille twist – sĂĽ ligger Guldkroen vi ogsĂĽ har besøgt et stenkast derfra – du kan jo evt. bestille 100 Fernet Branca for 1000 kr. til at starte med :-)

Smid en kommentar