Gastromand.dk | 21. July 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VM-VIN UDEN PIS: Danmark – Frankrig

VM-VIN UDEN PIS: Danmark – Frankrig
Vinhjernen

Så skal de danske drenge på grønsværen mod Frankrig. ”Les Bleus” som de kaldes, og i vinøs kontekst er det i hvert fald noget af en omgang David mod Goliath.

Frankrig er i min optik arnestedet for vin. Jojo, vist voksede der vinstokke i Persien og alt det der og nok er Italien og Spanien ogsĂĽ klassiske europĂŚiske vinlande, men Frankrig altsĂĽ. Mon Dieu!
Ophavsland til de største klassiske vine. Jeg nævner i flæng Chateau Lafite-Rothschild, Mouton-Rothschild, Chateau Margaux. Eller Petrus, Ausone og Cheval Blanc. Hvad med verdens dyreste og mytiske vine fra Romanée-Conti i Bourgogne? For ikke at glemme Champagne hvor Dom Perignon ”drak stjernene” længe efter sin død?

Frankrig er et overflødighedshorn af skøn vin og rummer alt fra store klassikere til smü garagedomÌner, kultproducenter og naturvine. Honi soit, qui mal y pense.
Det til trods, møder jeg stadig mennesker, der ikke er specielt tossede med fransk vin. Nogle boykottede fransk vin pga prøvesprÌngninger i 90-erne, andre svÌrger til italienske vine og sü er der dem, der synes at fransk vin er surt.

Hver sin smag, som man siger, men der er langt mellem de sure løg i denne smagning hvor alle vine uanset pris performer utroligt godt. Jeg krydser fingre og vinglas for at det danske landshold leverer varen pü banen i morgen, men kommer ikke til at mindske min prÌference for franske vine, der stadig leverer varen.

Til at møde de franske vine denne gang, gür Ørnberg vin all-in og forsøger at ramme franskmÌndene pü stoltheden. Der güs benhürdt efter champagne, nür der skal smage Ørnberg Pinot Brut 2015. Vinen er friskdegorgeret af undertegnede og sü mü selv lÌse dig til, om vi her i kongeriget kan lave bobler pü pinot. God kamp!

Frankrig vs Danmark


Cumulo Nimbus 2015

Pris: 199,- v. 3 (normalpris 249)

Forhandler: Propperiet

Tung og krydret nÌsemed floral parfume og et lille volatilt pift. Munde er til gengÌld saftig og elegant med blidt, tørt tanninbid og juicy finish.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Chateau de Ricaud 2015

Pris: 199,- (normalpris 259,-)

Forhandler: KjĂŚr&Sommerfeldt

Kraftig, krydret og solvarm nÌse med solbÌr, lakrids og lidt røg. Munden er tÌt og tør med tydelig alkohol. DekantÊr og drik ved 16-18 grader, sü für du flot vin til oksekød eller vildt.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=


Mas Gabinele Rarissime 2014 [BEDST I TEST]

Pris: 349,- v. 6 (normalpris 399,95)

Forhandler: Andrup Vin

Herlig syrahsk brombÌrnÌse. Cremet og dejlig mund med blød frugt og mintnoter. Meget flot vin fra Faugeres pü den sydfranske midtbane.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Chateau Pipeau 2015

Pris: 275,- v. 6 (normalpris 299,-)

Forhandler: vinomani.dk

Skøn nÌse af solbÌr, ruskind pg kaffe. Mundene er strukturet af venlige tanniner, saftig og harmonisk. Aldeles nydelig St. Emilion.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Maison Harbour Gevrey-Chambertin La Justice 2014

Pris: 499,- v. 6 (normalpris 549,-)

Forhandler: vinomani.dk

Giv den lige lidt luft, nĂŚsen er lidt reduktiv. SĂĽ fĂĽr du til gengĂŚld sart, urtet jordbĂŚrnĂŚse. Munden er ĂŚterisk let, juicy og meget behagelig med masser af burgundisk elegance.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

La Bastide Saint Dominique 2015

Pris: 279,-

Forhandler: Jysk Vin

Jammy nÌse med masser af søde bÌr. Slikken og mÌgtigt behagelig mund med spicy finish. Kraftig, men rar vin til fx grillet gris eller bøffer.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Chateau Saint-Roch Kerbuccio 2015

Pris: 199,- v. 6 (normalpris 249,95)

Forhandler: Andrup Vin

Vild nĂŚse, nĂŚsten som carmenere med parfumeret frugt, peberfrugt og urter. Smooth og venlig mund. LĂŚkker vin med bred appeal.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Paul Cherrier Sancerre Rouge 2015

Pris: 139,- v. 6 (normalpris 159,-)

Forhandler: vinomani.dk

Flot nÌse af søde skovjordbÌr, Jenka og muld. Saftig pleasermund med blid syre og venligt vÌsen. Røverkøb for pinotfans.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Villa des Gres CĂ´tes du RhĂ´ne 2016

Pris: 69,95 v. 6 (normalpris 89,-)

Forhandler: Jysk Vin

Smukt parfumeret nĂŚse af sorte bĂŚr, vilde urter og pift af honning. Munden er kraftig og smooth inden lidt ru tanniner balancerer det hele. Utroligt flot vin, ogsĂĽ til prisen.

6/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Miss Adèle 2017

Pris: 120,- v. 3 (normalpris 179,-)

Forhandler: Propperiet

Floral nĂŚse med duft af syltet pĂŚre. Fyldig, frisk og behagelig mund. Sauvignon med pondus.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Ørnberg Pinot Brut 2015

Rank nĂŚse med frisk ĂŚbleduft. Harmonisk mund med flot mousse og frisk syre. Imponerende flot.

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Smid en kommentar