Opskrift: Bisonburger w. Sugar Coated Bacon & Bourbon Glazed Onions
For ganske nylig skulle jeg imponere en særlig gæst i mit hjem og denne gang var det ikke nok, at skyde det sædvanlige unghanebryst med verdens bedste sauce af – der skulle mere til!
Normalt så er det rimelig nemt at imponere pigerne – du smækker denne ret sammen og rører en beurre blanc og så er alle sgu glade. Men i sidste weekend havde jeg særligt besøg, hvor det ikke helt var nok – der skulle laves noget kreativt og selv om gæsten havde XX kromosom så skulle vi ud i en rigtige “manderet”. Jeg er helt med på, at der skal være ligestilling og at I kvinder faktisk udgør en temmelig stor del af vores faste læserskare, så ro på – når jeg skriver “manderet” er det blot så alle er med på, hvad jeg mener.
Ingredienser
Karamelliseret løg
- 4 store løg
- Smør og olie til stegning
- 1 dl Bourbon - Makers Mark fx
- Tålmodighed
Sugar Coated Bacon
- 6 stykker øko bacon
- 1 tsk brun farin
Chili-Chutney
- Se opskriften via link længere nede i indlægget.
Bison
- 600 gram Bison Kød - Jelling Naturkød kan være leverancedygtige
- Smør og olie til stegning
- Salt og Peber
Tilbehør
- Pickles
- Din favorit ost
- De bedste Burgerboller du kan bage/opdrive
Sådan gør du
Karamelliseret løg
- Snit løgene helt fint eller brug et mandolinjern
- Varm en pande op og smelt smør og olie
- Lad dem simre helt helt svag varm i 20 min.
- Skrue derefter godt op og tilsæt bourbon og flamber dem med stil! Pas nu på dig selv!
- Tålmodighed
Sugar Coated Bacon
- Varm ovnen op til 125 grader
- Læg dit bacon ind med bagepapir og drys det brune farin udover
- Det skal have ca. 25-30 minutter måske længere afhængig af din ovn
Chili-Chutney
- Se opskriften via link længere nede i indlægget.
Bison
- Form 2 solide bøffer af 300 gram stykker.
- Steg dem på din bedste pande i en blanding af smør og olie.
Tilbehør
- Saml burgeren som vist på billedet eller efter eget ønske - det kommer til at smage godt lige med hvad!
Om du lige vælger at flambere i bourbon, whisky eller cognac er sådan set rimelig underordnet, men det giver en ret lækker smag til løgene og tilføjer lige et ekstra lag.
Inspireret af min absolutte favorit kok Jamie Oliver lavede jeg sidste år en helt genial chili-chutney, som jeg frygtede ville blive alt for stærk, men når den koger sammen bliver den faktisk vildt lækker og god. Du kan se opskriften her. Den blev brugt til at komplimentere det søde/stærke/syrlige i retten.
Imens man laver mad kan man jo lige så godt lave noget mere mad. Jelling Naturkød havde lige fremsendt lidt Iberico Beef fra John Stone som er tørret i 24 måneder. Det smager fuldstændig fantastisk!
Har du tilfældigvis en Flor De Pingus liggende så kunne det sagtens være et godt bud på en god vin til denne burger og navnlig til Iberico Beef. 2012 burde ikke være moden, men det er den rent faktisk og denne har ligget i vinkøleskab, så den er skam helt reelt.
Du kan kun lige ane det sukker som er brugt på dette bacon, men det giver lige endnu et ekstra lag smag. Hvis du skruer for meget op for ovnen, så vil det brænde på. Det er også muligt at lave på panden, men det er noget nemmere her.
Det bedste ved retten her var naturligvis køddet som var dansk bison også fra Jelling Naturkød og ja, det er ret awesome og noget du virkelig bør overveje hvis du skal lave den ultimative burger!
Vi har lavet mange burgere på Gastromand, men denne er nok den mest kreative og specielle vi har fundet på. Udover The Pepper Jalapenos Burger er dette nok min favorit. Forresten ville den også være ret god til tømmermænd – hvis du magter opgave!
Stik os en kommentar
-
Hvor stor en forskel er der på bison kødet og alm. hakket oksekød mht. smag?-
Hej Mikkel – det må endelig ikke afholde dig fra at lave burgeren – men det er lidt mere kraftigt i smagen som gør virkelig godt til burgeren :-)
-
-
Tror du vi kan få Fazer 1406 til at lave den mandag efter Superbowl?PS: Flor er vel ok hvis man er løbet tør for Aalto
-
Hej Simon – lyder til vi vist arbejde samme sted IRL :-) Hvis du arbejder i Aalborg vil jeg næsten godt garantere, at jeg kan inspirere dem til noget lignende – Ballerup og Odense er sværere for det holder jeg ikke til i hverdagen – Flor er altid okay – men hånden på hjertet, så laver Aalto (ikke PS) faktisk noget godt vin til få kroner!
-
Heldigvis er det i Aalborg holder til. Man kunne jo komme til at sende et bette link til de kære fazer folk. Det ville jo ikke gøre noget hvis der var lidt mandemad til frokost, når man nu har siddet oppe hele natten og set SB ?
Og vi er hvis helt enige forskellen på PS og den almindelige Aalto er næsten ubetydelig lille.
Mvh
Simon / SQL -
Hej Simon – vi tager den lige med køkkenet imorgen – ingen tvivl om, at det må være på sin plads – faktisk har de spurgt om vi ikke nok vil lave mad igen snart :-)
/Familiefaren (MVS) :-)
-
-
-
Lækkerier! ?
Er der en opskrift et sted på de boller som er på billedet? ?-
Hej Mads – øhhh ja – ser du – altså der var jo liiiiiidt tømmerbasser den dag – dog ikke flere end at det var muligt at poppe en flaske Flor – men jeg endte med at drible ned til bageren – så ham dybt i øjnene og sagde “Nu finder du dine bedste boller frem Mester!” Han så underligt på mig meget længe og bad mig som om at tale ordenligt! Jeg undskylde det uheldige ordvalg og forklarede mig lidt tydeligere – så fandt ham dem frem du ser på billede :-)
-
Comments