Hjemmelavet æggesalat på 15 min. – den eneste opskrift du behøver
Påsken og dens mange påskefrokoster er lige om hjørnet. Du har formentlig smagt den færdiglavede udgave fra Gråsten eller K-salat, men det tager kun 15 min. at lave din æggesalat og så har tilmed mulighed for at gøre den økologisk.
Æggesalat er en undervurderet klassiker på frokostbordet og passer naturligvis helt perfekt til påskens frokostborde. Har du først én gang lavet din egen æggesalat, går du aldrig tilbage!
Lad os bare sige det som det er: De danske påske- og julefrokoster er rene kødfester. Her har du altså mulighed for at score et par billige point hos evt. vegetarer ved bordet.
Ingredienser
- 3 øko æg
- 2 spsk. mayo - hjemmelavet hvis du er en ægte champ alternativt Helmanns
- 1 spsk. Creme Fraiche - min. 18%
- 1 tsk. French sennep
- 1 tsk. madras karry
- Lidt røget eller sød paprika
- Sukker
- Aromat
Sådan gør du
- Kog æg i 10 min.
- Imens æggene koger, rister du karry og paprika 1 minuts tid på en tør pande
- Rør en dressing af mayo, creme fraiche, sød sennep, karry og paprika
- Smag til med lidt sukker og aromat
Noter
Denne opskrift giver dig en genial basisæggesalat. Herfra sætter kun fantasien grænser.
Prøv den fx med masser af friskhakket purløg, estragon, ramsløg eller erstat creme fraichen med hytteost.
Velbekomme og rigtig god frokost!
Stik os en kommentar-
Sød sennep gør desværre ikke noget godt for denne salat. Ikke lige noget for mig.
Comments