Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 27. november 2021

Scroll to top

Top

41 kommentarer

Sønderjydens suveræne opskrift på solæg

Sønderjydens suveræne opskrift på solæg
Webmasteren

Eksilsønderjyden har fødselsdag og bliver gud ved hvor gammel! Og det var altså vores clue til at dele en af de mest populære opskrifter fra #onebooktorulethemall med jer.

Når nu to ud af tre Gastromænd har rødder i det sønderjyske, kommer vi naturligvis ikke udenom den ærke-sønderjyske snack solæg. Tidligere var det store sylteglas med solæg en fast bestanddel på knejperne i det sønderjyske, hvor man som gæst kunne banke lidt solæg i maven, sammen med øllen og snapsen. Husk, at du skal starte minimum 2-3 dage, inden drengene kommer forbi til en gang æg og øl!

 

Foto: Columbus Leth

Foto: Columbus Leth

 

Sønderjydens opskrift på solæg

4.35 fra 41 stemmer
Ret: Snack
Køkken: Sønderjysk
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

SOLÆG

  • 20 æg – gerne små eller medium
  • Skallerne af 2 løg
  • 8 spsk salt
  • 2 l vand

SERVERING

  • Hjemmelavet sennep se side 184
  • Tabasco

Sådan gør du

  • Kog æggene i 20 minutter – ja, den er god nok! Skyl æggene i koldt vand.
  • Lad æggene køle lidt af, knus skallen let og læg dem i dine sylteglas.
  • Kog vandet op med salt og løgskaller, som giver en god farve.
  • Lad saltlagen køle af og hæld den over æggene – sørg for, at lagen dækker
  • æggene.
  • Æggene skal stå i minimum 2-3 dage, før de kan serveres. De kan holde sig
  • i 2-3 uger.

TILBEHØR

  • Smid sylteglassene på bordet sammen med øl og snaps!
  • Hver mand piller selv sit æg, flækker det og fjerner forsigtigt blommen.
  • I hullet kommer man lige så meget sennep, tabasco og eddike i, som man
  • lyster. Peber kan også accepteres.
  • Læg blommen omvendt på det fyldte hul (se evt. billede) og spis det halve
  • æg i én mundfuld.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Solæg deler som regel vandene – enten elsker man dem eller også, ja så hader man dem (og er dermed pr. definition ikke en gastromand). Har du smagt soløg og hvad synes du om dem?!

 

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Kjeld holbek

    Det smager fantastisk.

  2. Daniel

    5 stars
    Rettelse: chilihouse.dk og ik chilisauce.dk

    Jeg kan anbefale en ghost chilisauce, dog skal man passe på med ik at bruge for meget, da den virkelig sparker fra sig…

  3. Gastrokvinden

    5 stars
    Elsker dem.

  4. jytte

    Har man smagt solæg, og kan li dem, er der en fantastist spise som vi nyder i familien. Og altid til jul.

  5. Jesper Edberg Nielsen

    5 stars
    Æ ha boet i Hæve! Å da lært æ å spies Solæg å æ Fårmærken! Og det smager totalt fedt. Nu er jeg rykket tilbage til djævleøen, men får gæster på næste lørdag. Og gæt hvad jeg serverer for dem. Min opskrift er dog med engelsk sovs i stedet for Tabasco.

  6. Tania Ketils

    Solæg er SÅ vild og overset en snack. Selv født i Helsingør, boede kort i Sønderjylland, hvor jeg stiftede bekendtskab med dem. Nammenam siger jeg bare 👌

    • Tania Ketils

      5 stars
      Nammenam

  7. Stine

    Hejsa.
    Har I oplevet at lagen bliver grumset og uklar efter et par dage?? :(
    Mon de stadig dur???

    • Rita

      Prøv at starte med at vaske dine hænder og køb nogle friske råvarer. En god ide er nok også at sætte sig ind i holdbarhed og hygiejne uanset, hvad du foretager dig i dit køkken. PRØV DET….

      • Theis

        Sikke dog et humør at lægge for dagen. Og så på juleaftensdag endda…
        Håber, at du er kommet bedre ind i det nye år :)

      • Bløde pakkker? :)

  8. Mariann

    5 stars
    Æ ælske solech – men; æ, æ jo å synnejye.

    • H. L. Jørgensen

      Skallerne fra løgene skal sies fra lagen, ikk.?

Smid en kommentar

Opskrift Vurdering