Sønderjydens suveræne opskrift på solæg

Eksilsønderjyden har fødselsdag og bliver gud ved hvor gammel! Og det var altså vores clue til at dele en af de mest populære opskrifter fra #onebooktorulethemall med jer.
Når nu to ud af tre Gastromænd har rødder i det sønderjyske, kommer vi naturligvis ikke udenom den ærke-sønderjyske snack solæg. Tidligere var det store sylteglas med solæg en fast bestanddel på knejperne i det sønderjyske, hvor man som gæst kunne banke lidt solæg i maven, sammen med øllen og snapsen. Husk, at du skal starte minimum 2-3 dage, inden drengene kommer forbi til en gang æg og øl!

Foto: Columbus Leth

Ingredienser
SOLÆG
- 20 æg – gerne små eller medium
- Skallerne af 2 løg
- 8 spsk salt
- 2 l vand
SERVERING
- Hjemmelavet sennep se side 184
- Tabasco
Sådan gør du
- Kog æggene i 20 minutter – ja, den er god nok! Skyl æggene i koldt vand.
- Lad æggene køle lidt af, knus skallen let og læg dem i dine sylteglas.
- Kog vandet op med salt og løgskaller, som giver en god farve.
- Lad saltlagen køle af og hæld den over æggene – sørg for, at lagen dækker
- æggene.
- Æggene skal stå i minimum 2-3 dage, før de kan serveres. De kan holde sig
- i 2-3 uger.
TILBEHØR
- Smid sylteglassene på bordet sammen med øl og snaps!
- Hver mand piller selv sit æg, flækker det og fjerner forsigtigt blommen.
- I hullet kommer man lige så meget sennep, tabasco og eddike i, som man
- lyster. Peber kan også accepteres.
- Læg blommen omvendt på det fyldte hul (se evt. billede) og spis det halve
- æg i én mundfuld.
Solæg deler som regel vandene – enten elsker man dem eller også, ja så hader man dem (og er dermed pr. definition ikke en gastromand). Har du smagt soløg og hvad synes du om dem?!
Stik os en kommentar
-
Fin opskrift. Men vi skifter aldrig vandet og har aldrig oplevet slimede æg. Løgskaller kan fint komme med i glasset. Velbekomme
Kommentarer