Hjemmelavede Hotdogs med det hele – The Gastromand way
Vi startede for nogle måneder side med anden sæson af Mig og Min Mad som er lavet i samarbejdet med Superbrugsen – hele ideen er vildt fed og for os er det egentlig bare en undskyldning for at lave noget mad imens der filmes…
Typisk så foregår det sådan, at der er en kamera/lystekniker, en produktionsassistent og en tilrettelægger. Der går som regel ikke længere end 10 minutter før de har forstået hvordan Webmasteren og jeg arbejder – det er slap line kombineret med lidt slap-stick – sådan kører det bedst. Mest af alt ævler vi bare løs imens kameraet kører og så klippes de værste bandeord ud, der lægges noget fedt sound som underlægning og så kører et faktisk.
I denne video laver vi hotdogs med hjemmelavet tilbehør og ja, det spiller sgu! Men lad os lige se den i aktion!
Læs også Hjemmelavet remoulade
Ingredienser
Brød
- 2 kg fint hvedemel
- 1 l vand
- 50 g gær
- 180 g sukker
- 20 g salt
- 2 æg
- 150 g smør
Sennep
- ½ dl sennepsfrø
- ½ dl sennepspulver
- 1 spsk gurkemeje
- 1 knivspids cayenne
- ½ dl vand
- 2 spsk eddike
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
Ketchup
- 1 ds. Flåede tomater
- 200 g rødløg
- 2 syrlige æbler
- 1 stang blegselleri
- 100 g fennikel
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse tomatkoncentrat
- 50 g sukker
- ¼ dl balsamico
- 2 tsk tabasco
- 1 knivspids kanel
- Salt og friskkværnet
Remoulade
- Pickles
- Hellmanns mayo - alternativt olie eddike, sennep, salt,
Ristede løg
- 2 zitauer alm. løg
- 2 spsk hvedemel
- Olie
- Salt
Ølsyltet Agurksalat
- 2 agurker.
- 2 ½ dl. lagereddike
- 1 dåseøl
- 1½ dl. sukker
- 10 hele peberkorn
- 3 laurbærblade
- 1 tsk. korianderfrø
- 1 tsk. dildfrø
- Salt.
Sådan gør du
Brød
- Rør gær, sukker og salt ud i vandet.
- Tilsæt mel lidt efter lidt.
- Når ca. halvdelen af melet er tilsat, så ælt æg og smeltet smør i.
- Tilsæt resten af melet, ælt dejen godt igennem, og lad den hæve lunt i 15-20 minutter.
- Form pølsebrødene, ca. 120 g pr. brød – og lad dem hæve, til de bliver lette og luftige.
- Bag pølsebrødene ved 200° i 12-14 min.
Sennep
- Rør alle ingredienser sammen
Ketchup
- Smid skidtet i en gryde og lad det simre indtil det er tykt
- Blend med en stavblender til den ønskede konsistens
- Smag til med salt og peber
Remoulade
- Hak pickles
- Bland pickles og mayo
- Smag til
Ristede løg
- Pil og Skær løgene tyndt - evt. På et mandolinjern
- Vend med 2 spsk mel
- Steg i ca. 1 cm. Olie på en pande eller i en frituregryde
Ølsyltet Agurksalat
- Skær agurk i tynde skiver - evt. På et mandolinjern
- Kog de øvrige ingredienser op og køl af
- Kom agurkeskiverne i et glas og hæld lagen over
- Sæt på køl indtil brug
Jeg har den klare holdning, at hotdogsbrød næsten ikke kan være for store, så det fik Webmasteren lov at efterleve! Grunden er, at det bliver noget grat (et godt Nordjysk udtryk) ellers.
Imens vi stegte pølser havde vi en lille test om hvorvidt de ville sprække eller ej ud fra om de var prikket – snittet eller intet – faktisk var der ikke noget forskel – kun det at dem som var skåret åbnede sig mere – ligegyldig viden om pølser, men meget sjovt alligevel.
Vi kan vist godt slutte af med det billede vi startede med – det var nemlig nogle uforskammede gode hotdogs, som du kan se hele opskriften på her! Der kommer flere indlæg om Mig og Min Mad løbende som du kan følge hvis du abonnerer, og inden sæson 3 rammer os, så laver vi lige lidt video omkring grill – stay tuned!
Stik os en kommentar-
En Remoulade uden Karry?
-
Hej Ole – oplever lige deja vu her :-) ja, men der er karry i den, men jeg kan se jeg har skrevet “Pickels” og ikke “Piccadelly” som er snyde versionen vi har brugt her – jeg retter lige til – men kortsagt – mayo og piccadelly som du kan købe i Coop skal blandes 1-1 – det er lidt snyd, men det fungerer ret godt…
-
-
Mangler der ikke tomater i kerchuppen? En dåse flåede er sgutte meget til 200gr løg. Og nu har jeg lige handlet efter jeres liste 😅
Comments