Pizzaen møder julemaden i skøn forening!
Vi har tidligere lavet verdens fedeste juleburger af alt det lækre overskydende julemad, hvor du lige bruger and, rødkål, sovs og lidt friske æbler. Men vi har aldrig gjort det med en pizza – før nu!
Egentlig startede det med, at jeg fik tilsendt en ny pizzasten eller egentlig er det et bagestål som eftersigende skulle kunne lave brød, pizza eller andet bagværk bedre. Nu er det jo sådan, at vi ikke bager ret meget på Gastromand og det er sgu ikke fordi vi er mandschauvinister eller fordomsfulde – vi er bare ikke mestre i det – vi laver mere bøffer – as you know! Men hvis muligheden for at lave en leftover pizza byder sig, så skal vi sgu nok slå til!
Hånden på hjertet jeg har brugt ca. 60 sekunder på at kigge på hjemmesiden – jeg så en video på 45 sekunder som vidste hvordan brød og alt mulig andet tilsyneladende hæver helt vildt i ovnen og så brugte jeg 15 sekunder på at se overskrifter – bum! Jeg vil langt hellere teste det jeg har fået IRL frem for at læse om det. Så det gjorde jeg.
Ingredienser
- 2 andelår
- ½ liter andefedt
- Salt og Peber
- 3 kartofler ukogte er nemmest
- 1 rødløg
- 1 kvist rosmarin
- 1 stykke mozzarella
- 1 håndfuld revet ost af din favorit
- 1 omgang tomatsauce - se link længere nede.
- 1 omgang pizzadej se link længere nede.
Sådan gør du
- Læg alt andefedtet i en kasserolle og smelt det langsomt
- Læg andelårene ned i fedtet og lad dem hygge sig - de skal ikke koge - blot lige under kogepunktet. Læg dem ligge i en 2-3 timer.
- Snit rødløg og kartofler på et mandolin jern og gør dem klar.
- Rul din pizza ud så rundt som muligt - ingen er perfekte og det skal se hjemmelavet ud.
- Hæl tomatsauce på, så rødløg, kartofler.
- Fisk andelårene op og pil kødet af - det burde faldet fra benet.
- Fordel det på pizzaen, slut af med ost og nogle kviste rosmarin.
- Bag den ved højeste temperatur i den forvarmede ovn - så varm som muligt og bag den til osten er smeltet.
Svinet består af et bagestål og en plade af aluminium – sættet er pisse tungt og hvis du ikke løfter vægte til dagligt så får du dig en overraskelse. Stålet er 6 mm tykt og er ligesom aluminium pladen laserskåret ud af en større plade. Meningen er, at du bager på stålet og så kan bruge aluminiumpladen som “pizzaspade”. Stålet leder varmen vildt godt og kan indeholder langt mere mere varme end en almindelig pizzasten, så du kan blive ved med at smide pizza på den uden at den går kold. Det skulle også være nærmest umuligt at ødelægge, medmindre du direkte forsøger med en hammer.
Inden du bruger stålet skal det lige have en omgang olie og brændes igennem ved 250 grader i den time – det havde jeg så overset, så der var lige tid til en ekstra øl! Formålet er her, at det lægger sig som en som et antirust/antismuds lag, ligesom du sikkert kender det fra støbejernsgryder/pander, og evt. pizzadej rester, ost osv ligger på bagepapiret.
Hvis du benytter ovenstående metode, er der ingen rengøring efterfølgende, da olien ikke skal fjernes fra bagestålet – det er faktisk det eneste du skal sikre – derefter er det bare at sætte igang!
Det som er så inspirerende ved denne ret er, at hele julemiddagen faktisk får nyt liv! Hvem gider spise and to dage i træk når den alligevel står på julemad det meste af tiden – jeg springe i hvert fald ofte over 1. Juledag. Nu er jeg fint klar over, at vi skriver 20/12 og at det ikke har været jul endnu, men du skal jo have opskriften inden så du kan forberede dig.
Du kunne også bruge kalkun eller gås – det ville faktisk ikke gøre noget. Hvis du ikke lige har andefedt til at ligge så kan godt skære anden ud og smide den på pizzaen i stedet for at konfitere den – men det er ikke det samme.
Awesome Pizza…
Ovnen og bagestålet skal gerne være varm som helvedes flammer inden du smider pizzaen på stålet. Det jeg fandt ud af var nemmest var, at du lægger et stykke bagepapir på “spaden”, ruller pizzadejen ud og smider den på papiret – fyld på og bum.. færdig. Nu skal bagepapir og pizza bare glide ind på stålet, og bages 4-5 minutter. Når du så skal have pizzaen ud, er det nemmeste, at du trækker pizzaen på bagepapiret over på aluspaden eller lige skubber den ind under pizzaen, som en prof ville gøre det med en pizzaspade!
Når du så skal have den første pizza ud igen, trækker du bagepapiret, med pizzaen på, over på den anden aluspade, og lader den næste pizza glide ind på stålet med hjælp fra den første spade, og bum så er du klar til middag!
Jeg vil godt tilstå at dejen var god og gennembagt på trods af, at jeg nok ikke havde rullet den helt ensartet ud. Så et eller andet fungerer da med dette gear. Rengøringen er så mere eller mindre ikke eksisterende, da du skal sikre, at olien forbliver så for første gang kan jeg sige, at “rengøring faktisk er som en leg” – også selv om jeg hader lidt, når producenterne udtaler dette.
Stik os en kommentar
-
Merry Yul! Til alle….på engelsk….https://m.youtube.com/watch?v=VUDT1L2Iy9I
-
I lige måde!
-
Comments