Sensommermad: Pasta med grønkål og masser af bacon
Lige præcis på dagen hvor jeg valgte at lave denne ret, var der masser af fart på solen og faktisk bedre vejr end der har været i de fleste dage i august og juli i år. Det er som om, at hvidvin og en god pastaret bare smager bedre når solen skinner…
Som jeg fortalte i første indlæg, har jeg allieret mig med Skagenfood og Philipson Wine, således at de leverer nogle råvarer, og så free-styler jeg ellers, som jeg menerdet passer bedst. Kål er et vildt godt bud, og navnlig det danske grønkål er sgu lidt overset. Jeg tror folk frygter det værste ved denne spise, og det er faktisk lidt synd, for det er billigt og virkelig lækkert, hvis det bliver lavet korrekt.
Ingredienser
- 500 gram tørsaltet bacon af bedste kvalitet
- 500 gram frisk økologisk grønkål
- 250 gram frisk pasta efter eget valg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk knust chili
- Oliven olie
- 2 æggeblommer
- 3 store spsk cremefraiche 18 %
- 1 stor håndfuld friskrevet parmesan and then some
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skær dit bacon ud i mindre stykker.
- Varm en pande op til middelstærk varme og smid lidt olie på.
- Steg dit bacon til det er gyldent og næste færdigt.
- Stil det til side på noget fedtsugende papir. Lad panden vente pænt med det overskydende fedt.
- Riv dit grønkål og skål det under din Quooker (hvis du har en) i 1 min eller kog det i et minut.
- Læg det på skærebrættet og tør det let med papir.
- Find en gryde og varm den langsomt op med blommer, creme fraiche og ost, smag til med salt og peber.
- Rør indtil begynder at tykne lidt, så slukker du - det skal være tyndt, så tynd du selv tænker, at det er for tyndt - det tykner nemlig lidt imens du venter.
- Find panden fra dit bacon-stegeri - knust hvidløg og smid chili og lad det svitse.
- Varm en gryde op med vand og kog pastaen i 1 minut.
- Smid nu pastaen i et dørslag og videre over på panden.
- Slyng det godt rundt og smidt grønkålen og bacon i.
- Så er det tid til anretning.
- Friskkværnet peber og ekstra parmesan.
- Spis-spis-spis!
Jeg lavede en lignende sensommerret med spidskål og laks i sidste uge, som var virkelig lækker. Dog må jeg sige, at grønkål er min favorit, den sprøde kål sammen med en fed sovs og saltet bacon er bare en vinder.
Skagenfood havde som sagt sendt et par pakker økologisk bacon, som skreg på at blive lavet. Først var jeg ude i klassikeren med æbleflæsk dog på noget ristet rugbrød og med en opgraderet dressing, men tja – det er nok mere til efteråret, så måske kommer den senere. Men jeg valgte noget helt andet. Faktisk er det lidt en carbonara, men så alligevel ikke, det er blommer, creme fraiche og en ost du synes passer, her var det parmesan – du kunne i øvrigt sagtens bruge en gorgonzola eller en blåskimmel ost, så skal du bare tilpasse mængden og ned på max 100 gram ost.
Vinen
Ja inden vi runder af skal vi da lige omkring vinen, som var lidt utraditionelt for mit vedkommende, da der var tale om en Sauvignon Blanc fra Italien kaldet Winkel. Hånden på hjertet, det vidste jeg faktisk ikke de kunne lave den slags i Italien, men man bliver jo klogere med ælderen. Jeg gik efter denne da jeg havde en forventning om, at den havde masser fedme og en god lang eftersmag, hvilket faktisk ikke var helt ved siden af. Masser af krop og duft af søde frugter, abrikos og pære – som fint kunne klare den fede og salte ret jeg havde stykket sammen. Prismæssigt ligger vi på 120 kr. ved køb af 12 stk., og det er godt køb, navnlig hvis vi får lidt mere sommervejr!
Hvad synes du om kål og hvad er din favorit sensommer-ret?
Stik os en kommentar
-
De her mængder til to personer? Er der ikke noget galt?
Kommentarer