Gastromand.dk | 14. December 2017

Scroll to top

Top

19 kommentarer

Hjemmelavet durum med lam og pistacienødder

Hjemmelavet durum med lam og pistacienødder
Familiefaren

Okay – ryd forsiden, den her ret sparker så meget r…! Det er helt vildt. Faktisk kan jeg slet ikke acceptere, hvis du ikke kaster dig over den og laver den i weekenden – årh så igen, jo det kan jeg vel, men jeg synes du skal prøve. Det er nemt, og kan laves i forvejen, er godt mod tømmermænd og smager det bare sindssygt godt. Hvis det skal være virkeligt godt, så skal du banke gang i din weber, ellers så fyrer du helt op for husmandsovnen og sætter den på grill. Hvis du ikke synes, at lam er dig eller du har svært ved at skaffe lammefars, så bruger du bare okse, det kan også sagtens gå.

Hangover – not for long…

3.3 from 3 reviews
Hjemmelavet durum med lam og pistacienødder
Forfatter: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Kebab
  • 500 g hakket lam/oksekød (vildt kan også bruges)
  • 1 æg
  • 2 spsk. timian
  • 1 spsk. sød chili
  • 1 tsk. spidskommen
  • Skal af en ½ øko citron
  • 250 g pistacienødder (husk at fjerne skallen)
  • Salt/peber
Salaten
  • 1 bakke blandet salat
  • 1 stort rødløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 1 lille håndfuld mynte
  • citron
  • Salt/peber
  • 4 spsk god oliven olie
  • 1 spsk vineddike
  • 4 store tortillawraps
  • 2 dl. creme fraise
Tilberedning
  1. Bland farsen med krydderier, æg og nødderne, hvis du har en foodprocessor så brug den, ellers en hurtighakker, hvor du kører nødderne gennem, som du blander i farsen.
  2. Del farsen i 4 lige store dele
  3. Form dem som pølser og sæt dem på et spyd af metal
  4. Grill dem til de er gyldne på alle sider ca. 15 minutter ved 230 grader
  5. Skyld salaten og skær løget i meget tynde skiver
  6. Bland olien, eddike og halvdelen af citronsaften med salt og peber og smid løgene i. Lad dem ligge i 5 min. Så trækker de sødmen ud og bliver bløde og lækre.
  7. Bland creme fraise med dressingen fra løgene
  8. Bland salat, mynte og løg sammen

Ready to roll…

Så er det bare at varme dine wraps hurtigt i mikroovnen, tager kødet af i nogle store klumper og anrette med salaten. Dryp nogle klatter af dressingen over. Du kan roligt glæde dig, det smager meget bedre end din lokale kebabbar, og med garanti sundere og bedre. Du kan sagtens lave den mere “junk-agtig”, så tilføjer du bare lidt hjemmelavede pommes frittes deri og erstatter creme fraise dressingen med ketchup og hjemmerørt mayonaise, så er der med garanti ikke flere tømmermænd.

Tak til J.O. for inspiration

Velbekomme

Kommentarer

  1. Agesen

    Det ser virkelig godt ud og gør det kun endnu mere ulideligt at vente på frokost på mit arbejde! :-)

    Har selv en meget stor forkærlighed til hele det mellemøstlige køkken, så kebab af lam med pistacie nødder står helt sikkert på repetoiret i nærmeste fremtid.

    Jeg tror dog jeg vil foreslå lidt Tahini (sesam pasta) i dressingen. Synes det giver den helt rigtige karakter til mellemøstlige yoghurt/creme fraise dressinger. Er dog lidt usikker på hvordan eddiken og tahini spiller sammen, men prøves skal det.

    • Nu kommer jeg til at tænke “humus” når du siger Tahini – herligt – men vil du bruge det i dressingen? Og bare med samme ingredienser eller…? Jeg lærer noget her kan jeg mærke…

      • Agesen

        Ja, jeg bruger tahini’en i dressingen. Min dressing til diverse mellemøstlige retter består i 95% af tilfældene bare af yoghurt, tahini og citronsaft. Da det jo har en lidt anderledes og bestemt smag, må doseringen være op til personlig preference.
        Og ja, ville forsøge at bruge det sammen med de andre ingredienser, lidt nyskabelse skal der jo være plads til, selvom man skal være varsom med, at rode med klassikere :-)

        • andreas

          bruger du græsk yoghurt?

  2. Det ser virkelig lækkert ud. Hvori ligger pointen med at smide kødet på et metalspyd? Bliver den ikke fint gennemstegt når den bare ligger i Weberen?

    • Hej Mikael – tjo… det kunne du måske godt, det er mest bare for at holde på dem, hvis det hænger sammen, så ingen problem, så smider du dem bare på, altså som på billedet, bare uden spyd…

    • Og så skal kebab bare laves på spyd, det ser federe ud og giver mulighed for endnu en gadget i køkkenet;)

  3. Hehe det kan man jo på ingen måde være uenig i!:)

  4. Claus

    har netop slikket skålen ren efter ovenstående ret. Mere end godkendt og tøsen var også happy og sidder og smiler så underligt.

  5. GastroMorten

    Lavede denne ret i weekenden. Jamen, hallo… det er jo genialt med pistacie-nødder i kebab’en. Det havde jeg aldrig selv fundet på.

    Vi havde ikke salat hjemme i køleskabet, så løgene og krydderurterne blev blandet op med cous-cous, hvilket måske ikke lever helt op til bestemmelserne i den internationale Durum-konvention, men det smagte dog ganske godt alligevel.

    God sommer og god grill… Morten

  6. Rebecca

    Prøv at tilføre en smule dadelsirup og granatæble-puré (fås i de fleste invandrebutikker) det giver en super godt smag sammen. Pas dog på med dadelsiruppen, så du ikke ender med kebab-slik i stedet.

  7. Casper

    Er det usaltede nødder der skal bruges?

    • Nej du bruger bare de saltede Casper! God fornøjelse…

  8. Søren K

    Hvad er “timin” og hvor køber man det?
    Blender I nødderne til mel, eller blot groft?

    • Hej Søren – Timian :-) De skal ikke være helt fint, men næsten, så fungerer det bedst! Håber det blev godt…

  9. Mette

    Jeg har lige lavet denne opskrift – endda med hjemmelavede chapattis i stedet for købe-pandekager – men blev skuffet. Det var for kedeligt til min smag. Næste gang må jeg putte den dobbelte mængde krydderier i og måske tilføje en avocado. Pistachenødderne gjorde umiddelbart heller ikke noget for mig.

    • Lyder som en god ide Mette – jeg er total sucker for pistachenødder så synes den er god – men ellers kunne du evt. bruge mandler som du bager først?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: