Gastromand Toddy – et fremragende alternativ til gløgg
Du kan lige så godt indse det – de næste mange måneder bliver mørke, regnfulde, blæsende og med snue men også med julefrokoster og ikke mindst de obligatoriske tømmermænd! Heldigvis for dig har vi på Gastromand lavet en lille “Rom-Toddy” dog uden rom – så lad os kalde den Gastromand Toddy
Idéen fik jeg sidste gang jeg drak Ole Smokey Moonshines “Apple Pie”, som vi faktisk tidligere har testet på Gastromand. Jeg er ret vildt med den og er faktisk igang med mit 3. jar, så jeg skrev til importøren Kristian, jeg efterhånden har talt med en del gange, om det ikke virkede til at være en god ide at lave en Toddy på Moonshine – den var han naturligvis med på!
Den har “kun” 20 %, så den er lidt mere tilgivende end storebroderen på unaged rorn og 50 %. Egentlig fik jeg også ideen fordi jeg de seneste år er begyndt at nyde de varme “cocktails” mere og mere. Du sjasker naturligvis bare lidt mere alkohol i, hvis det er en festdag, ellers fungerer den glimrende som den er – den tager lige toppen af de værste tømmermænd og hjælper faktisk også imod snue – god bedring!
Ingredienser
- 1 økologiske appelsin
- 1 økologisk æble
- 6 cl. Moonshine Apple Pie
- 2 cl Whiskey
- 1 spsk sukker
- 8 dash Angostura bitter
- 2 kanelstænger
- 2 dl the
Sådan gør du
- Det er nemmeste hvis du bruger en lille kande eller et stort glas og så fordeler undervejs.
- Bryg en kande med the og lad det trække med kanelstængerne.
- Riv eller skræl nogle stykker af appelsinen, som skal bruges til sidst.
- Skær appelsinen over.
- Hæld sukkeret i bunden og tilsæt halvdelen af appelsin saften med Angostura bitter.
- Rør rundt indtil det er opløst.
- Skær æblen en så pæne firkantede stykker som muligt.
- Tilsæt Moonshine Apple Pie, Whiskey og The.
- Tilsæt til sidst appelsinskal og æbler.
Den observante læser har nok bidt mærke i, at denne GM-Toddy er inspireret af min favorit-drik “Old Fashioned”, som jeg tænkte man måske kunne lave varm, resultatet er temmelig vellykket!
Du kan sådan set vælge hvilken som helst whisky du vil, så længe det ikke er en med alt for meget røg, det ødelægger nemlig toddy’en lidt. En irsk Jameson eller Highland Park passer fint og det skal ikke nødvendigvis være en 18-års, men hvis du har det lidt som mig, så har du sikkert mange slatter rundt omkring, og så er det jo med at bruge dem. Så er der naturligvis også den lille fordel, at jo bedre whisky jo bedre toddy – sådan er det.
Ja, jeg fik lige min kone til at lege model et par minutter – normalt gider hun ikke den slags, men jeg charmede hende lidt og sagde at indlægget ville blive SÅ meget bedre! Efterfølgende besluttede vi os for at tage et par tæpper over og nyde toddy’en udenfor, det kan faktisk varmt anbefales!
Hvad er din bedste opskrift imod snue?
Stik os en kommentar-
Nu skriver du Old Fashioned i artiklen. Hvordan laver du selv din favorit? :)
-
Hej Søren – jamen det er Old Fashioned eller en god GT’er – jeg ville lave første sådan – dog med en anden whisky – http://gastromand.dk/cocktails-old-fashioned/ lavede den faktisk med ovenstående Glenlivet for nylig, det er fandme godt! Hvad er din?
-
Comments