One Comment
Palægades Portvinssild med svesker
Det er efterhånden ved at være julefrokosttid, og det betyder sild på bordet hos mange. Netop sild er temaet i en kogebog vi kiggede på i april måned – Sild a la Palægade.
En lækker moppedreng, som har 100 opskrifter kun med sild.
Bogen blev udsolgt på bare 2 måneder, så i anledning af at 2. oplag er kommet i handlen har vi fået lov til at bringe en opskrift fra bogen.
Læs også: ANMELDELSE: SILD a la Palægade
Ingredienser
Lage
- 5 dl lagereddike
- 400 gr brun farin
- 10 sorte peberkorn
- 8 laubærblade
- 10 nelliker
- 5 dl portvin
- 150 gr svesker (uden sten)
Stegte sild
- 300 gr rugmel
- 2 dl solsikke eller rapsolie
- 10 ferske sildefileter
Pynt
- Kålskud
- Grøn syre
Sådan gør du
Lage
- Kog lagereddike, brun farin, sorte peberkorn,laurbærblade, nelliker, portvin ogsvesker i 15 minutter.
- Køl ned i køleskab
Stegte sild
- Fold fileterne på midten.
- Vend dem i rugmel.
- Varm halvdelen af olien på en pande.
- Steg fileterne på begge sider, til de ergennemstegte og sprøde (brug evt. resten af olien).
- Læg de stegte fileter i lagen i 24 timer.
Servering
- Lun sildene i ovnen inden anretning.
- Læg dem i et fad med svesker fra portvinslagensamt kålskud og grønsyre.
- Server rugbrød og fedt til.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Læs også: Marineredesild med rabarber og syrnet creme fraiche
God jul, og velbekomme…
Stik os en kommentar-
Når man har spist sildene kan lagen nemt genbruges 4-5 gange med en ny portion stegte sild. Simpelthen guf :-)
Comments