Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

One Comment

Palægades Portvinssild med svesker

Palægades Portvinssild med svesker
Fynboen

Det er efterhånden ved at være julefrokosttid, og det betyder sild på bordet hos mange. Netop sild er temaet i en kogebog vi kiggede på i april måned – Sild a la Palægade.

En lækker moppedreng, som har 100 opskrifter kun med sild.

Bogen blev udsolgt på bare 2 måneder, så i anledning af at 2. oplag er kommet i handlen har vi fået lov til at bringe en opskrift fra bogen.

Læs også: ANMELDELSE: SILD a la Palægade

Portvinssild med svesker

4.84 fra 6 stemmer

Ingredienser

Lage

  • 5 dl lagereddike
  • 400 gr brun farin
  • 10 sorte peberkorn
  • 8 laubærblade
  • 10 nelliker
  • 5 dl portvin
  • 150 gr svesker (uden sten)

Stegte sild

  • 300 gr rugmel
  • 2 dl solsikke eller rapsolie
  • 10 ferske sildefileter

Pynt

  • Kålskud
  • Grøn syre

Sådan gør du

Lage

  • Kog lagereddike, brun farin, sorte peberkorn,laurbærblade, nelliker, portvin ogsvesker i 15 minutter. 
  • Køl ned i køleskab

Stegte sild

  • Fold fileterne på midten.
  • Vend dem i rugmel.
  • Varm halvdelen af olien på en pande.
  • Steg fileterne på begge sider, til de ergennemstegte og sprøde (brug evt. resten af olien).
  • Læg de stegte fileter i lagen i 24 timer.

Servering

  • Lun sildene i ovnen inden anretning.
  • Læg dem i et fad med svesker fra portvinslagensamt kålskud og grønsyre.
  • Server rugbrød og fedt til.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Læs også: Marineredesild med rabarber og syrnet creme fraiche

God jul, og velbekomme…

Stik os en kommentar

Comments

  1. Uffe Kousgaard

    Når man har spist sildene kan lagen nemt genbruges 4-5 gange med en ny portion stegte sild. Simpelthen guf :-)

Submit a Comment

4.84 from 6 votes (6 ratings without comment)

Opskrift Vurdering