Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. november 2019

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Talisker: Campfire Hot Chocolate

Talisker: Campfire Hot Chocolate
Aarhusianeren
Skotsk vildnæs med lune sokker på

De kommende måneder bliver dagene korte, der kommer morgenfrost i græsplænen, og bålet i baghaven bliver skiftet ud med pejsen i stuen. Kuren mod vinter er selvforkælelse og lidt ekstra omsorg – men det kan man jo gribe an på mange måder. Her kommer en opskrift, der holder snuen for døren og det gode humør oppe.

Indlægget er lavet i samarbejde med Diageo gennem Ramble On Communication

Talisker er den eneste skotske single malt whisky, der bliver lavet langs kysten af Isle of Skye – en af de mest afsidesliggende, barske og smukke naturscenerier i Skotland. Og kun få whiskyer formår at fortælle historien om deres oprindelse så sublimt gennem smag og duft.

Isle of Skye er kendt for sit rige og varierede landskab, fra de fredfyldte sandstrande langs den rå kystlinje til Cuillin Mountains mørke, takkede tinder.

Taliskers næse leder øjeblikkeligt tankerne hen på den bjergtagende natur, der omkranser det gamle destilleri fra 1831. Og når du dufter til whiskyen oplever du kontraster i glasset af røget sødme, maritime noter og en krydret kant.

Talisker er vildnæs, der er tæmmet og komprimeret i flaske. På den måde passer den godt til en årstid, der giver kolde fingre og røde kinder. Når vinteren banker på døren som nu, har man brug for en whisky, der kan varme i halsen, så træk uldtæppet godt op under hagen, og lav dig selv den her cocktail, når regnen slår på ruderne den kommende tid.

Talisker: Campfire Hot Chocolate

Skotsk vildnæs med lune sokker på
5 fra 5 stemmer
Ret: Cocktail

Ingredienser

  • 50 ml Talisker (10 års, Storm eller Skye)
  • 50 ml Kogende vand
  • 40 g Mørk chokolade 60%
  • 150 ml Sødmælk
  • 10 ml Sirup

Garnish

  • 1 stk Brændt skumfidus

Sådan gør du

  • Mix chokolade med kogende vand
  • Tilføj de resterende ingredienser (hvis du har en steamer, skummer du mælken op først)
  • Hæld op i et flot krus
  • Læg en brændt skumfidus på toppen
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!
Stik os en kommentar

Smid en kommentar