Pasta, helstegt kylling, svampesauce og farverige rodfrugtchips
Det er sjældent, jeg kaster mig ud i større krævende projekter når det kommer til pastaretter. Det er ofte noget der kommer på bordet når det skal være mere enkelt og gå lidt hurtigt. Denne ret består sådan set også af forholdsvis få og simple ingredienser, men tager til gengæld noget tid at lave – perfekt til weekenden.
Efter at have opdaget den hele kyllings fortræffeligheder vender jeg kun sjældent tilbage til færdigpakkede kyllingebryst. Der er simpelthen meget mere smag, saft og kraft i kød, der får lov at blive tilberedt på benet.
Inspiration til retten fandt jeg som så mange gange før på Grydeskeen.dk
Resultatet blev en cremet og meget smagfuld pastaret. Til at give retten lidt farve og sprødt modspil, friterede jeg en håndfuld farverige rodfrugter hjembragt fra Netto. Et andet bud kunne have været sprødstegt parmaskinke el. lign.
Nå, men prop en italiener i den lettere ende op og lad os så komme i gang…
Ingredienser
- 1 fersk kylling
- 250 g pasta - jeg brugte frisk men det er helt op til dig selv
- 50 g smør
- 250 svampe - denne gang brune/markchampignon
- 1 øko citron
- 2 hakkede løg - jeg havde rødløg på lager
- 3 hakkede fed hvidløg
- Grønne ringe fra 3-4 forårsløg
- Hakkede rosmarinblade fra ca. 4 stængler
- Et par farverige rodfrugter
- 1 sjat hvidvin og Marsala - eller hvad du lige har
- 2 kopper hønsefond eller bouillon
- 1/2 l olie til fritering
- Lidt olie til stegning
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Kylling
- Start med at tænde ovnen på 180 grader
- Tag dyret ud af køleskabet og tør den af... Stil til side
- Bland smør med 1/3 af det hakkede hvidløg, 1/2 af det hakkede rosmarin, citronskallen og lidt salt og peber
- Gnid bryster og lår under skindet med 1/2 af smøret
- Gnid indesiden af skroget med først salt og derefter halvdelen af det resterende smør
- Fyld derefter halvdelen af det hakkede løg og halvdelen af det resterende hvidløg i skroget
- Stik huller i den skallede citron og prop den nu skallede og hullede citron i dyret
- Bind evt. benene sammen med lidt madsnor
- Smid fuglen på en rist i et ovnfast fad
- Hæld et par kopper vand ved
- Smid i ovnen ca. 20 min. pr. 450 g + 20 min.
Svampesauce
- Vask svampene
- Hak halvdelen forholdsvis fint
- Skær den anden halvdel i skiver og stil til side
- Smelt det resterende smør på en pande
- Sauter det resterende løg, hvidløg og de finthakkede champignon
- Tilsæt vin og kog ind til det halve
- Tilsæt en kop hønsebouillon eller to
- Skru ned og lad simre let i ca. 30 min.
- <<Mens saucen simrer laver du dine rodfrugtchips>>
- Si saucen - sørg for at presse al væde ud af svampeblandingen
- Steg nu de skivede svampe hårdt på panden med lidt salt og peber - stil til side
- Hæld den siede sauce tilbage på panden
- Kyllingen bør efterhånden være færdig...
- Tilsæt stegeskyen fra kyllingen (fjern det værste fedt med en ske)
- Kog evt. saucen lidt ind
- Tilsæt cremefraiche
- Smag til og hold saucen varm på laveste blus
Rodfrugtchips
- Varm olien i en lille gryde eller en friture hvis du er så heldig
- Vask rodfrugterne
- Slice dem tyndt på en mandolin
- Læg skiverne i rindende koldt vand et par minutter
- Tør dem i et rent viskestykke
- Friter ca. 10 skiver af gangen
- Læg chipsene på et rent viskestykke eller køkkenrulle og stil til side
Færdiggør retten
- Kog og si din favoritpasta
- Fjern skindet fra brysterne og steg det evt. sprødt i op restvarmen i ovnen
- Pil kødet af kyllingen - sådan parterer du i øvrigt en kylling
- Skær brysterne i passende stykker
- Saml, kyllingekød, pasta, de stegte svampe og forårsløg i saucen
- vendt rundt
Noter
Retten blev serveret med en Chianti Classico
Velbekomme!
Er du tilhænger af pastaretter? Og hvad ryger dig i hos dig?
Stik os en kommentar-
Hep hep.
Jeg er også kommet til enden af opskriften her søndag aften og opdager nu at jeg skulle bruge CF. Øv. Skulle selvfølgelige havde læst både ingridienslisten OG opskriften til ende. My bad.
Kunne CF overvejes at tilføjes til ingridienslisten, mens jeg lister op i dagligBrugsen i Mørke med hunden og henter lidt CF, da jeg jo som en rigtig gastroman nyder et lille glas vin mens jeg laver mad. 😊💪😃-
Og med lister mener jeg naturligvis på gåben. 😊
-
-
Hej Gastromand
Nu er jeg lidt i tvivl omkring creme fraichen, hvor meget skal der i og hvorledes? den mangler nemlig i indgredientslisten.-
Ja, kan den blive tilføjet ingredienslisten? Nu står vi og mangler den midt i tilberedningen… I øvrigt tak for dine fantastiske og inspirerende inputs i hverdagen (weekenden…). Hilsen Lea
-
-
Nice twist med creme fraichen
-
Hej igen.) Nu var det Nu rieslingen jeg ville vide hvor var købt.. :-)I
-
Absolut skønt skue :-)
-
Ser lækker ud :)
Hvor er vinen købt? -
Uhm, dejlig efterårspastaret! :)
Comments