Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 17. september 2019

Scroll to top

Top

12 kommentarer

Pasta, helstegt kylling, svampesauce og farverige rodfrugtchips

Webmasteren

Det er sjældent, jeg kaster mig ud i større krævende projekter når det kommer til pastaretter. Det er ofte noget der kommer på bordet når det skal være mere enkelt og gå lidt hurtigt. Denne ret består sådan set også af forholdsvis få og simple ingredienser, men tager til gengæld noget tid at lave – perfekt til weekenden.

Pasta med helstegt kylling1 (8)

Velbekomme...

Efter at have opdaget den hele kyllings fortræffeligheder vender jeg kun sjældent tilbage til færdigpakkede kyllingebryst. Der er simpelthen meget mere smag, saft og kraft i kød, der får lov at blive tilberedt på benet.

Sprødstegt kylling

En Sprød kylling...

Inspiration til retten fandt jeg som så mange gange før på Grydeskeen.dk

Resultatet blev en cremet og meget smagfuld pastaret. Til at give retten lidt farve og sprødt modspil, friterede jeg en håndfuld farverige rodfrugter hjembragt fra Netto.  Et andet bud kunne have været sprødstegt parmaskinke el. lign.

Nå, men prop en italiener i den lettere ende op og lad os så komme i gang…

Pasta med helstegt kylling1 (8)

Pasta med helstegt kylling i svampesauce og farverige rodfrugtchips

4.25 fra 4 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 1 fersk kylling
  • 250 g pasta - jeg brugte frisk men det er helt op til dig selv
  • 50 g smør
  • 250 svampe - denne gang brune/markchampignon
  • 1 øko citron
  • 2 hakkede løg - jeg havde rødløg på lager
  • 3 hakkede fed hvidløg
  • Grønne ringe fra 3-4 forårsløg
  • Hakkede rosmarinblade fra ca. 4 stængler
  • Et par farverige rodfrugter
  • 1 sjat hvidvin og Marsala - eller hvad du lige har
  • 2 kopper hønsefond eller bouillon
  • 1/2 l olie til fritering
  • Lidt olie til stegning
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Kylling

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader
  • Tag dyret ud af køleskabet og tør den af... Stil til side
  • Bland smør med 1/3 af det hakkede hvidløg, 1/2 af det hakkede rosmarin, citronskallen og lidt salt og peber
  • Gnid bryster og lår under skindet med 1/2 af smøret
  • Gnid indesiden af skroget med først salt og derefter halvdelen af det resterende smør
  • Fyld derefter halvdelen af det hakkede løg og halvdelen af det resterende hvidløg i skroget
  • Stik huller i den skallede citron og prop den nu skallede og hullede citron i dyret
  • Bind evt. benene sammen med lidt madsnor
  • Smid fuglen på en rist i et ovnfast fad
  • Hæld et par kopper vand ved
  • Smid i ovnen ca. 20 min. pr. 450 g + 20 min.

Svampesauce

  • Vask svampene
  • Hak halvdelen forholdsvis fint
  • Skær den anden halvdel i skiver og stil til side
  • Smelt det resterende smør på en pande
  • Sauter det resterende løg, hvidløg og de finthakkede champignon
  • Tilsæt vin og kog ind til det halve
  • Tilsæt en kop hønsebouillon eller to
  • Skru ned og lad simre let i ca. 30 min.
  • <<Mens saucen simrer laver du dine rodfrugtchips>>
  • Si saucen - sørg for at presse al væde ud af svampeblandingen
  • Steg nu de skivede svampe hårdt på panden med lidt salt og peber - stil til side
  • Hæld den siede sauce tilbage på panden
  • Kyllingen bør efterhånden være færdig...
  • Tilsæt stegeskyen fra kyllingen (fjern det værste fedt med en ske)
  • Kog evt. saucen lidt ind
  • Tilsæt cremefraiche
  • Smag til og hold saucen varm på laveste blus

Rodfrugtchips

  • Varm olien i en lille gryde eller en friture hvis du er så heldig
  • Vask rodfrugterne
  • Slice dem tyndt på en mandolin
  • Læg skiverne i rindende koldt vand et par minutter
  • Tør dem i et rent viskestykke
  • Friter ca. 10 skiver af gangen
  • Læg chipsene på et rent viskestykke eller køkkenrulle og stil til side

Færdiggør retten

  • Kog og si din favoritpasta
  • Fjern skindet fra brysterne og steg det evt. sprødt i op restvarmen i ovnen
  • Pil kødet af kyllingen - sådan parterer du i øvrigt en kylling
  • Skær brysterne i passende stykker
  • Saml, kyllingekød, pasta, de stegte svampe og forårsløg i saucen
  • vendt rundt

Noter

Anret midt på tallerkenen med rodfrugtchips og evt. sprødstegt kyllingeskind. Afslut med rigeligt friskkværnet peber, havsalt og frisk rosmarin
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

Retten blev serveret med en Chianti Classico

blandede gulerødder

Utroligt hvad man kan finde i Netto...

 

rodfrugtchips

Chop chop...

 

krydderblanding

Ingredienserne til vores kryddersmør...

 

Scholtes Riesling Mosel

En af mine tyske favoritter - en sjat røg i retten...

 

Pasta med helstegt kylling1 (6)

Blande blande...

 

Pasta med helstegt kylling1 (7)

Så er vi ved at være der...

Velbekomme!

Er du tilhænger af pastaretter? Og hvad ryger dig i hos dig?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. 4 stars
    Uhm, dejlig efterårspastaret! :)

  2. Jan Køie

    Ser lækker ud :)
    Hvor er vinen købt?

    • Hej Jan,

      vinen er købt i til Føtex vingalla – hverken den dårligste eller bedste Chianti Classico jeg har smagt:)

  3. 4 stars
    Yes, sådan skal den skrues sammen. Thumbs up!

  4. Absolut skønt skue :-)

  5. Vitte_kongen

    Det ser sgu meget godt ud.

    God Weekend alle :)

  6. Thanks (gastro)men! Jeg er sgu heller ikke bange for at anbefale den til jer alle!

    Go’ weekend – må den bringe god mad og drikke (som altid:-)

  7. jan

    Hej igen.) Nu var det Nu rieslingen jeg ville vide hvor var købt.. :-)I

    • Hej Jan,

      undskyld det sene svar – spørgsmålet var forsvundet i bunken:)

      Mine forældre “importerer” selv vinen på deres årlige tur til Mosel. Efter sigende sælger vinmageren kun til restauranter og private, men ved ikke om det er en røver…

  8. Nice twist med creme fraichen

  9. Rikke

    5 stars
    Hej Gastromand
    Nu er jeg lidt i tvivl omkring creme fraichen, hvor meget skal der i og hvorledes? den mangler nemlig i indgredientslisten.

    • Lea

      Ja, kan den blive tilføjet ingredienslisten? Nu står vi og mangler den midt i tilberedningen… I øvrigt tak for dine fantastiske og inspirerende inputs i hverdagen (weekenden…). Hilsen Lea

Smid en kommentar