This is how we party: Schweppes Drink Lab 2018
Torsdag aften afholdt Schweppes deres cocktailkonkurrence “Drink Lab 2018” som bød på en fantastisk fest med masser af overraskelser – der blev nemlig disket op med kreative cocktails hvor der både blev brugt timian, tørret vandmelon, “china-china” og masser af lækker spiritus! Den smagsrige cocktail der løb med sejren var dog klassisk inspireret men med et frækt twist..
Lavet i samarbejde med Schweppes
Vi har de sidste uger lavet kampagne for Schweppes hvor du har kunne vinde et års forbrug af Gin/Tonic fra Schweppes og Tanqueray – du har også kunne vinde to billeter til dette arrangement hvor vores kampagne blev afsluttet med stil!
Familiefaren var sendt i dommerpanelet med Denise Borkhardt fra Lidkoeb som i øvrigt vandt sidste års konkurrence, António Saldanha de Oliveira og Spaniard Bernabeu som driver baren på Mash Penthouse. Vores opgave var at bedømme cocktails fra de velforberedte bartendere der hver især bød ind med deres bedste bud på den perfekte cocktail – Mattias Hundebøll var i topform og den perfekte vært for aftenen! Inden vi starter så skylder vi altså en skål…
Vi skylder Johann Jacob Schweppe en skål!
Lad os skrue tiden tilbage til år 1170 hvor Johann Jacob Schweppe opfandt denne mixer som er opdrejningspunktet for dette Event. Efter 10 års eksperimenter opfandt Johann Jacob Schweppes nemlig den første, industrielle proces til at indfange bobler og få dem ned i flasker (tilsætning af kulsyre) og voila var en succes født. Den blev efterfølgende anbefalet af ledende læger og solgt på apoteker som en behandling for en række lidelser. Da han grundlagde Schweppes i 1783 i Genova, grundlagde han som skaberen af boblen den moderne sodavands-industri.
På Gastromand er vi ret hurtige til at lave frie fortolkninger så ovenstående må jo betyde, at lægerne mener vi skal drikke mere Gin & Tonic ikke? Lige meget hvad, så skylder vi i hvert fald en skål til Johann Jacob Schweppe en skål for denne oplevelse.
Et stærk felt!
6 bartendere fra 6 af landets bedste barer skulle dyste om at lave den bedste cocktail! Kravene var simple: Minimum én af de 3 Schweppes mixere Tonic, Ginger Ale og/eller Lemon skulle indgå og efter 30 minutter skulle der stå intet mindre end 100 cocktails klar. Deltagerne var:
- TATA: Gro Krogsgaard og kollega
- NOHO Bar: Bérenger Roth og Ikan
- Aloë Cocktailbar: Dmitrij Markovskij og kollega
- La Boucherie: Jeppe Kjærsgaard og kollega
- TCB: Malte Redin og kollega
- Bar 25: Dorian Makarewicz
Der ingen tvivl om, at samtlige bartendere gik efter sejren. Cocktails’ene var innovative, i balance og gennemførte og det er netop hvad en god cocktail for mig handler om – ført og fremmest skal der være balance i smagen – om man så er til syrlige, bitre, sødmefulde eller salte cocktails er jo op til én selv – men balance er altafgørende. For mig handler det næste om, at bartenderen formår at tænke noget klassisk ind i en ny kontekst – hvis det kan lade sig gøre, så synes jeg, at det er noget af det fedeste der findes!
Cocktails
- TATA: Ironic Tonic
- NOHO Bar: Darth Vados
- Aloë Cocktailbar: Childhood Memory
- La Boucherie: Autumn 1456
- TCB: Shine on Ginger
- Bar 25: Champagne Fizz
The Winner Takes It All
Sådan er det jo altid og selv om samtlige deltagere var mødt op meget forberedt så var det alligevel Gro Krogsgaard fra Tata Bar som ligger på Hotel Sanders der løb med sejren!
Tøserne havde gået til den med deres cocktails og en sammensætning af syre og sødme pakket ind i et klassisk men innovativt design var vejen til sejren! Deres cocktail “Ironic Tonic” bestod af 3 cl Bigallet China-China (fransk bitter likør/alkohol), 2 cl hjemmelavet lemon/agurke sherbert (revet lemon skal, agurke skiver, sukker og frisk presset lemon juice) som var toppet Schweppes Indian Tonic og pyntet med agurk og mynte. For mig var det også den bedste cocktail.
Begge tøser kan nu se frem til en tur til London hvor den står på masser af gin og hygge og så står de naturligvis med æren og titlen af vindere af Schweppes Drink Lab 2018!
Tillykke herfra og endnu engang skål!
Stik os en kommentar
Submit a Comment