Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 14. december 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Halifax Juleburger: Nu er det snart “Jul på Vesterbro…”

Halifax Juleburger: Nu er det snart “Jul på Vesterbro…”
Familiefaren

Elsker du burgere lige så højt som vi gør på Gastromand? Hvis du gør så læs videre, for det er nemlig sådan, at burgerkæden Halifax har lavet hvad vi kalder en genistreg! De har skabt en juleburger bestående af økologisk gris, sur-søde agurker, dijonnaise, rødkål og masser af sprød svær! Lyder det som noget Gastromand skal prøve? You bet your ass it is…

Du kan læse en kortere version på Migogkbh lige her

Historien om Halifax

Inden vi starter på at holde “Jul på Vesterbro” så lad os lige skrue tiden tilbage til 2007 hvor vennerne Ulrich og Peter åbnede deres første burger­restaurant på Frederiksborggade på Nørrebro. Omdrejningspunktet var lækre burgere på gode råvarer i forskellige versioner – serveret i rare og uformelle omgivelser. Og det er det sådan set fortsat. Ingen dikkedarer, men masser af ambitioner – og det holder vi sgu af på Gastromand!

Ohh Yes…

Ulrich serverede burgerne, og Peter tilberedte dem. Det er stadig de to makkere og deres familier, der sidder ved roret på Halifax Burgers. Nu er der 11 restauranter i København, Lyngby, Hillerød, Køge og Roskilde. Og navnet? Det kommer af, at Peter og Ulrich mødte hinanden som studerende i byen Halifax i Canada.

En populær lille starterpå Halifax…

Familiefarens burger med ekstra bøf, ost og bacon sidste gang han besøgte Halifax

Sulten efter mere – se indlægget om en “Nordjydes guide til Vesterbro”

Dybest set er burgeren en god flæskestegssandwich med surt, sødt og sprødt – kort sagt alt hvad du skal have i en god burger. Prisen for burgeren alene er 100 kr. hvis du smider 70 kr. ekstra får du også kartoffelmos og en god sovs on the side. Til sidst følger der en god risalamande med amarene kirsebærsauce og salte vaniljemandler.

Velbekomme…

Det bedste er klart burgeren og risalamande i denne menu! Bollen er blød og smurt med dijonnaise – der dog godt kunne være lidt mere smæk på dijonen – men det er en detalje. Sværen er sprød og så tror jeg faktisk at den er lavet i ovnen og ikke frituren, hvilket er et stort plus! Den har varme krydderier i rødkålen og agurker er sprøde. For mig var kartoffelmosen ikke helt optimalt – den virkede lidt for grov og opvarmet, men heldigvis var sovsen god hvilket hjalp en del!

Mos og sovs…

Kort sagt synes jeg Halifax har fat i den tunge ende her! Flere burgere til folket – mere kreativitet ind i køkkenet og mere jul! Det kan kun blive en succes! Afslutningen var ris ala mande som faktisk var overraskende god. Nu kommer jeg fra et hjem hvor min Mor lavede (uden sammenligning) verdens bedste risalamande – hvordan pokker hun har fået den så cremet, glat og lækker er mig i denne dag forsat en gåde! Nu ved jeg godt du sikkert tænker, at din Mor, Far eller Mormor laver sammen – bare hold den tanke. Denne her var naturligvis ikke helt så god – men det var tæt på!

Super lækker ris ala mande…

Kommer vi til at se flere juleburgere i KBH – det er jeg overbevidst om? På Gastromand er vi naturligvis foran på denne front og lavede for 2 år siden denne juleburger med confiteret and og rødkål tilberedt i champagne – yes extra vagant skal det være, det er nemlig kun jul én gang om året.

Hvad synes du om konceptet om at lave en “juleburger”?

Smid en kommentar