Shortribs Hotdogs med Coleslaw og Cholula
Nogle af jer har måske lagt mærke til at jeg er begyndt at følge en ret fed (også bogstavelig talt) kok som hedder Matty Matheson. Han er tatoveret overalt og hans mad får Brødrene Prices til at ligne slankemad! Hvis du et sekund kan se bort fra den syndflod af kalorier som skyller indover dig så laver han nogle ret fråderen retter!
Dette er shortribs hotdogs med coleslaw og Cholula som er noget mexicansk hotsauce. Jeg er temmelig sikker på, at Matty og Munchies har lavet et sponseret samarbejde med Cholula ellers er de i hvert fald gavmilde med deres product placement.
Det har vi til gengæld ikke, men derfor må I sgu gerne se Cholula’en! Jeg synes generelt bare Matty er pisse sej og så løber mine tænder seriøst i vand når jeg ser disse hotdogs. Inden vi starter så lad os lige lade Matty fyre den af – bemærk lige der hvor han taber et stykke shortribs på gulvet – priceless!
Ingredienser
Ribs
- 2 spsk olie til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- 4 shotribs ca. 3 kg
- 2 spsk tomatpuré
- 1 flaske Cholula
- 1 grøn peber
- 1 grøn chili - 2 hvis du er hardcore - 3 hvid du er insane
- 3 stengler blegselleri
- 2 gulerødder
- 1 stort løg
- 700 ml god oksefond
- 1 suppevisk af persille/timian/laurbærplade
- 8 hotdogbrød - bag selv eller køb hos bageren
Coleslaw
- 1 lille hvidkålshoved
- 1 gulerod
- 2 salatløg
- 1 lille bundt persille
- 1 spsk æble eddike
- 1 spsk olie
- Sellerisalt
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Ribs
- Find en stor gryde og varm olien godt op. Giv ribs'ene en omgang salt og peber og brun dem på alle sider. Hvis din gryde ikke er stor nok så gør du det over flere omgange.
- Imens hakker du alle grøntsagerne på en hurtighakker - de skal ikke bruges så skidt med hvordan det ser ud.
- Tilsæt nu grøntsagerne i det overskydende fedt og olie og svits det godt igennem i 5 min.
- Tilsæt tomatpuré og brænd det godt af.
- Tilsæt så fond og dine ribs.
- Tilsæt nu ½ flaske Cholula!
- Så er det vin/øl tid for nu skal de have 2½ time eller indtil køddet er helt mørt.
- Når køddet er mørt så fisker du det op og lægger det til side.
- Si nu resten af saucen for grøntsager og krydderurter og kog det ind til ca. halvdelen.
- Fjern ben fra køddet og træk det fra hinanden. Læg det hele tilbage i saucen og smag det til.
- Varm hotdogbrødene og flæg dem - læg noget kød og sauce i og tilføj coleslaw, hakket persille og evt. lidt mere Cholula.
Coleslaw
- Snit og riv alle grøntsagerne og bland dem med resten af ingredienserne - lad det trække indtil resten er done.
Det er nok ikke verdens sundeste ret – men for helvede (og ja jeg bander) det er lækkert, snasket og så guddommeligt! Der skal nogle øl-bajere til og det gør intet de er amerikanske!
Normalt ville Matty nok også smide noget ekstra smør eller olie i retten for det gør han nærmest lige meget hvad, men her holder han heldigvis lidt igen,
Retten fungerer naturligvis også glimrende til tømmermænd, men så ville jeg nok lave køddet og coleslaw dagen før. Begge dele bliver faktisk bare bedre af at stå.
Velbekomme og god fornøjelse! Tak til Matty for inspiration!
Stik os en kommentar
Submit a Comment