Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 22. marts 2023

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Myrer og Stormtroopers – Alt det bedste fra Hotdog DM ’15

Myrer og Stormtroopers – Alt det bedste fra Hotdog DM ’15
Eksilsønderjyden

En perlerække af veloplagte repræsentanter fra den danske kokke-elite, en proppet hotdog-arena og food festivalens klart bedste vejr, resulterede i at Hotdog DM 2015 slog alle tidligere rekorder med adskillige længder.

Et af Food Festivallens absolut største tilløbsstykker løb af stablen søndag d. 5. september – den tredje og sidste dag på Tangkrogen lige ned til Aarhus Bugt. Endnu engang havde undertegnede sneget sig med i dommerpanelet og endnu engang var det en sand fornøjelse at opleve og smage de 16 deltageres bud på, hvordan en gourmet-hotdog skal bankes sammen.

DM-Hotdog-2015 (5)

Cunningham og Henne folket er altid god for en fest! Foto: Kasper Fogh

Herunder får I mine bud på de bedste, sjoveste og underligste oplevelser i løbet dagen

Årets vinder

Som den kære konferencier Lars Bjerregaard så korrekt udtrykte det: ”Ingen over og ingen ved siden af Jeppe Foldager”. Undertegnede havde ham som en komfortabel nummer et og jeg havde fornemmelsen af, at det samme gjorde sig gældende hos langt de fleste meddommere.

Foldagers smukke dog. Foto: Kasper Fogh

Foldagers smukke dog. Foto: Kasper Fogh

Jeppe Foldagers hotdog var ganske simpelt fyldt med velsmag og håndværk. En pølse på Duroc gris, blandet med krogmodnet oksekød og høost, serveret i et brioche brød med svampesauce og en remoulade på fermenterede grøntsager, fynsk rygeost, hjemmelavet sennep, tomater, hugget spæk og krydderurter.
Pølsen havde et dejligt knæk og doggen var smukt afbalanceret, med smage og teksturer, som var hele spektret igennem. Og så var den flot! Så kunne man godt se igennem fingre med, at Foldager serverede sin kreation på et låg fra en condi-bøtte.

Årets mest solgte

Mr. Cunningham! Kæft hvor jeg bare elsker dig og dit Henne Crew! Internt blandt gastromændene, går Paul Cunningham under titlen som Rockstar Chef, på grund af hans madlavning, som bare skriger: ”fuck hvad de andre mener – I’ll do it my way!”. Og Pauls way er sgu altid både interessant og proppet med velsmag!

The Rockstar Chef! Foto: Kasper Fogh

The Rockstar Chef! Foto: Kasper Fogh

I år leverede Henne-teamet en møgsjov langemand til de sirligt pyntede hotdogs som man ofte præsenteres for, i den ”moderne” kategori. Den lyssværds-inspirerede (og meget velsmagende) røde trøffelpølse serveret i et blæk-sort brød, må simpelthen tage prisen for den grimmeste hotdog til DM nogesinde og jeg elskede det! Under pølsen var der placeret en røget aubergine ketchup, syltede trompetsvampe, en hvidløgssennep og sprøde løg, som hev det samlede smagsindtryk op i den allerøverste del af feltet.

Lyssværd i Stormtrooper-hjelm Foto: Kasper Fogh

Lyssværd i Stormtrooper-hjelm Foto: Kasper Fogh

Publikum lod sig ikke skræmme af klassens grimme dreng og Henne-teamet solgte klart flest hotdogs af alle!

Årets mest innovative

Årets nye innovations-pris gik til Cold Hand Winery, som havde samlet en mindre busfuld kokketalent, som blandt andre talte Tommy Friis fra Restaurant Fru Larsen, Martin Knudsen fra Nørlunds Gæstebud og Rasmus Bundgaard fra Gastromé, til boot camp på Cold Hand-gården for at udvikle deres ”Drunk Dog”.

DM-Hotdog-2015 (13)

Foto: Kasper Fogh

Resultatet blev en pølse på kalvebrisler og grisehaler, ledsaget af en Karl Johan-remoulade, en rabarber-relish med Cold Hands egen Feminam-æblevin, en karsecreme, løg syltet i Masculine-æblevin, ramsløgskapers og flæskesvær. Nå ja, og så blev den lige toppet med en omgang myrer! Sjovt påfund fra Cold Hand holdet!

Ants in Action! Video: Lars Grønkjær

Og smagen? God fedme i pølsen, som dog manglede det sidste ”knæk”. Velbalanceret og lækkert tilbehør, hvor æblevinene kunne smages uden at overdøve. Sprødhed fra flæskesværene og en fin syre fra ramsløgskapers og myrene. Alt i alt en ganske velkomponeret hotdog!

Årets overraskelse

Med så prominente navne i feltet, som bland andet Foldager, Herman, Cunningham og Koch, kan det synes svært for de knapt så etablerede navne, at hente en topplacering. Men det var drengene fra Gastronomiet i Glostrup ret så ligeglade med! De præsterede at hive en mere end velfortjent 3. plads med sig hjem til Vestegnen placering med hjem, for deres bud som meget passende var døbt ”The Underdog”.

Gastronomiets ultra-smukke servering! Foto: Kasper Fogh

Gastronomiets ultra-smukke servering! Foto: Kasper Fogh

En flot flot asiatisk inspireret hotdog, med en virkelig lækker kongekrabbepølse toppet med bl.a. kokos ananas og koriander. Anderledes, modigt og forbandet velsmagende – godt gået!

Årets mest outrerede

Med sin grønlandske lakse/hindbær-”hotdog”, tilfalder denne ære helt sikkert Gösta Rindbøl fra Gammel Mønt. Udover at være den mest outrerede, tager den nok også prisen for hotdoggen med færrest ingredienser. En kardemomme-blinis, med et stykke rimmet(?) laks, creme fraiche, hindbær og hjulkrone.

Funky! Foto: Kasper Fogh

Funky! Foto: Kasper Fogh

Funky er det første ord, der falder mig ind når jeg skal beskrive Göstas hotdog. Jeg forstod den ikke – smagskombinationen – må jeg indrømme. På papiret kunne jeg sagtens se den fungere, men i munden virkede det bare ikke rigtigt.

Årets fedest servering

Denne ære tilfalder helt sikkert the Kamikaze hotdog fra Brøndum Hotels Jack Cramer. På et stort fad med en bund af hele valnødder, blev Cramers dogs serveret i knogler, imellem en masse stykker svin – blandt andet et helt grisehoved! Fedt tænkt og virkeligt godt udført!

DM-Hotdog-2015 (12)

Uden tvivl dagens flotteste servering

Hotdoggen var endnu en asiatisk inspireret sag. Et dampet og grillet “Gua Bao”-brød, med en super-lækker pølse på Secreto-udskæringen fra Iberico-svin. Herudover en teriyaki-creme, syltet gran, kimchi , sprøde friterede hvidløg, ristet sesam og ingefær. En smagsbombe som kombineret med den flotte servering katapulterede Jack Cramer direkte ind på en anden-plads!

Foto: Kasper Fogh

Foto: Kasper Fogh

Dagens største vinder – Børnefonden!

228.000 gode danske kroner! Så meget blev der købt hotdogs for i løbet af dagen. Og da samtlige deltagere betaler deres egne råvarer og donerer hver en krone af omsætningen, var det nøjagtigt det samme beløb, der stod på checken som blev overdraget til Børnefonden.

Alberto K-teamet var ikke de enneste vindere! Foto: Kasper Fogh

Alberto K-teamet var ikke de enneste vindere! Foto: Kasper Fogh

Usandsynligt flot! Stor respekt herfra – til både deltagere, konkurrencens bagmand Ole Troelsø og til alle de frivillige, som får det hele til at køre så smukt!

Alt i alt var det en fantastisk dag – vi ses næste år Food Festival og hotdog-krigere!

See you next year! Foto: Kasper Fogh

See you next year! Foto: Kasper Fogh

Stik os en kommentar

Smid en kommentar

ANNONCE