Gastromand.dk | 26. September 2018

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

Shortribs Hotdogs med Coleslaw og Cholula

Shortribs Hotdogs med Coleslaw og Cholula
Familiefaren

Nogle af jer har müske lagt mÌrke til at jeg er begyndt at følge en ret fed (ogsü bogstavelig talt) kok som hedder Matty Matheson. Han er tatoveret overalt og hans mad für Brødrene Prices til at ligne slankemad! Hvis du et sekund kan se bort fra den syndflod af kalorier som skyller indover dig sü laver han nogle ret früderen retter!

Dette er shortribs hotdogs med coleslaw og Cholula som er noget mexicansk hotsauce. Jeg er temmelig sikker pĂĽ, at Matty og Munchies har lavet et sponseret samarbejde med Cholula ellers er de i hvert fald gavmilde med deres product placement.

Hvis du vil have øl til – Go American-style…

Det har vi til gengĂŚld ikke, men derfor mĂĽ I sgu gerne se Cholula’en! Jeg synes generelt bare Matty er pisse sej og sĂĽ løber mine tĂŚnder seriøst i vand nĂĽr jeg ser disse hotdogs. Inden vi starter sĂĽ lad os lige lade Matty fyre den af – bemĂŚrk lige der hvor han taber et stykke shortribs pĂĽ gulvet – priceless!

Shortribs Hotdogs med Coleslaw og cholula
Forfatter: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Ribs
  • 2 spsk olie til stegning
  • Salt og friskkvĂŚrnet peber
  • 4 shotribs (ca. 3 kg)
  • 2 spsk tomatpurĂŠ
  • 1 flaske Cholula
  • 1 grøn peber
  • 1 grøn chili - 2 hvis du er hardcore - 3 hvid du er insane
  • 3 stengler blegselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 700 ml god oksefond
  • 1 suppevisk af persille/timian/laurbĂŚrplade
  • 8 hotdogbrød - bag selv eller køb hos bageren
Coleslaw
  • 1 lille hvidkĂĽlshoved
  • 1 gulerod
  • 2 salatløg
  • 1 lille bundt persille
  • 1 spsk ĂŚble eddike
  • 1 spsk olie
  • Sellerisalt
  • Salt og friskkvĂŚrnet peber
Tilberedning
Ribs
  1. Find en stor gryde og varm olien godt op. Giv ribs'ene en omgang salt og peber og brun dem pü alle sider. Hvis din gryde ikke er stor nok sü gør du det over flere omgange.
  2. Imens hakker du alle grøntsagerne pü en hurtighakker - de skal ikke bruges sü skidt med hvordan det ser ud.
  3. TilsÌt nu grøntsagerne i det overskydende fedt og olie og svits det godt igennem i 5 min.
  4. TilsĂŚt tomatpurĂŠ og brĂŚnd det godt af.
  5. TilsĂŚt sĂĽ fond og dine ribs.
  6. TilsÌt nu ½ flaske Cholula!
  7. Sü er det vin/øl tid for nu skal de have 2½ time eller indtil køddet er helt mørt.
  8. Nür køddet er mørt sü fisker du det op og lÌgger det til side.
  9. Si nu resten af saucen for grøntsager og krydderurter og kog det ind til ca. halvdelen.
  10. Fjern ben fra køddet og trÌk det fra hinanden. LÌg det hele tilbage i saucen og smag det til.
  11. Varm hotdogbrødene og flÌg dem - lÌg noget kød og sauce i og tilføj coleslaw, hakket persille og evt. lidt mere Cholula.
Coleslaw
  1. Snit og riv alle grøntsagerne og bland dem med resten af ingredienserne - lad det trÌkke indtil resten er done.

 

Shortribs…

Efter en hurtig omgang i gryden….

Det er nok ikke verdens sundeste ret – men for helvede (og ja jeg bander) det er lĂŚkkert, snasket og sĂĽ guddommeligt! Der skal nogle øl-bajere til og det gør intet de er amerikanske!

Svits grøntsagerne…

Efter 3 timer…

Smeltende mørt…

Normalt ville Matty nok ogsü smide noget ekstra smør eller olie i retten for det gør han nÌrmest lige meget hvad, men her holder han heldigvis lidt igen,

Hottere…

Retten fungerer naturligvis ogsü glimrende til tømmermÌnd, men sü ville jeg nok lave køddet og coleslaw dagen før. Begge dele bliver faktisk bare bedre af at stü.

Den bedste hotter jeg har spist lĂŚnge…

Velbekomme og god fornøjelse! Tak til Matty for inspiration!

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: