Sage: The Smart Scoop Ismaskine
Sommeren kommer! I hvert fald den ene dag – den næste skulle man så tro, at det var efterår? WTF sker der Danmark? Well sol er fremragende undskyldning for at fyre op for en velkendt gadget – ismaskinen!
På en eller anden mærkværdigvis skulle Gastromand på Formland Messen i Herning i august. Uden at vide præcist hvad vi skulle, så troppede vi op og jammer lidt mad. Selv lærte jeg for nyligt, at Formland vist er meget anerkendt og producenter nærmeste står i kø for at få deres produkter udstillet, så der var lidt for en hver smag må man sige!
Læs også: Duellen – Ismaskiner fra Wilfa og Nemox
Hånden på hjertet – dette indlæg er faktisk slet ikke nødvendigt. Senest har jeg testet The Adjusta Grill og The Smart Grill Pro. Derudover kom The Smart Scoop så også, som jeg egentlig bare skulle lege lidt med for at kunne bruge den på Formland Messen. Men for pokker, når man først starter, hvorfor så ikke bare gennemføre? Så vi laver lige en quick and dirty test – for noget af det The Smart Scoop kan, er sgu ret blæret.
Udseende og førstehåndsindtryk
Den er fucking heavy og har en kampvægt på diskrete 15 kg. Den er i det traditionelle “Sage-look”, som vi vist godt kan tillade os at kalde det nu. Den har en masse knapper og et display samt en 1-liters frysespand med hank. Den har 12 indstillinger til isens hårdhed – sorbet – yoghurt, gelato og is. Til sidst har en ovenikøbet indbygget noget musik, som spiller en lystig lille jingle når isen er færdig – det er sgu meget charmerende og utraditionelt!
Materialevalg og kvalitet
Rustfrit stål og hærdet plastik. Robust som bare fanden. Jeg tænker lidt, at når en indendørs mini fryser i 25 graders varme påstås at kunne nedkøle til mere end -30 grader, så må det sgu være kram – men lad os se om det holder i testen.
Selve testen
Jeg spurgte min børn, hvad de kunne tænke sig at få i deres is, hvis de helt selv måtte bestemme. Efter en times forhandling og ca. 39 forskellige forslag herunder også vingummi, glasur og koldskål nåede vi frem til et kompromis – Oreos, Saltkaramel/Peanutkaramel og Jordbær/Smørcreme. Idéerne var i øvrigt meget eget inspirerede af Ben & Jerrys.
I må lige vente til næste indlæg med at få opskriften, som i øvrigt også var den “snyde-is” som vi brugte på Formland Messen – den holder! I hvert fald var det hvad vores glade besøgende på Messen så smukt udtrykte!
Hastighed og temperatur
Der er blevet lavet is 10 gange efterhånden, mest fordi det er pisse nemt og så har maskinen stået fremme, så er der nemlig ingen undskyldning for ikke at lave en hurtig dessert.
Temperatur/tid | Gelato (lidt mere fast end softice) |
25 grader | 70 min |
4 grader | 50 min |
-5 grader (1 time i fryseren) | 45 min |
Reelt er det ikke den hurtigste ismaskine, som vi har med at gøre – de fleste på markedet lover, at de kan lave is på 40 minutter og softice på 20 minutter – medmindre de har en kompressor som denne eller dem vi har testet her, så er det faktisk ikke sandt. Jeg må sige, at det imponerer af Sage kan fryse ned til under 30 grader på en lummer og tæt sommerdag, så denne del er godkendt herfra! Der hvor Sage så adskiller sig er ved, at den har en “Pre-cool” funktion som gør maskinen kold ned til -25 grader inden du starter så smækker du den på, så sparer du faktisk mellem 10 og 15 minutter på ovenstående og så begynder det at ligne noget.
Selve isen
Den bliver cremet og fuldstændig glat som en is skal være, der er ikke nogen som helst spor af krystaller eller noget ujævnt præcis som man kan forvente. Du kan selve vælge hvordan isen skal være, så laver du en hurtig sporbet er det også muligt – nu laver vi ikke sorbet på Gastromand, så den del må du tænke dig til.
Læs også: Sommerens geniale dessert: Gin & Tonic Is
Udover at kunne lave isen, så har den også en “Stay Cool” funktion, som gør at din is kan holde sig i sammen konsistens op til 3 timer efter den er færdig. Jeg undrede mig lidt over det, men det den gør er, at den måler isens konsistent og begynder den at blive for tynd så starter den igen kompressoren og drejer i alt mellem 2-5 minutter til isen rammer udgangspunktet igen. Den er den slags ekstra som man får her. Hvis du er ligeglad med den slags, så er det billigere modeller på markereret off course.
Rengøringen
Nærmeste ikke eksisterende, hele molevitten ryger i opvaskemaskinen og selve maskinen tørres af med en klud, så det er virkelig til at overkomme.
Dommen
Jeg har det lidt med Sage som med bøger fra Politikens Forlag (og ja, det er der vores egen også kommer fra – no shit Sherlock!) – det er som om, at det hele er lavet efter sammen fremgangsmåde og bare fungerer, det er ikke de store udsving i kvaliteten og du kan være ret sikker på, at det er gennemarbejdet og udført med øje for kvalitet – her også perfektion! Men det er ikke så meget overraskende ved det, Sage har bevist adskillige gange, at de kan levere køkkenudstyr, som ligger i en mellem-høj prisklasse og som kan tage kampen op imod de helt store producenter, det er gennemført ned til mindste detalje, men selv perfektion kan blive trivielt. Det eneste jeg kan pege lidt fingre af her er prisen på 3999,- skal du have en med kompressor som kan næsten det samme, så laver Delonghi og Wilfa nogle nogenlunde bud, men igen de mangler lige de sidste touch – det får du her. Dermed må konklusionen være, at dette er ismaskinen for Feinschmeckeren – er det dig?
Tech Spec
Non-stick belægning
Konstruktion Rustfrit stål BPA-fri materiale i det transparente låg med stort tilførselsåbning.
Funktioner inkluderer
PRE-COOL-funktion (maskinen køles ned til -30°C)
Holdes kold i op til 3 timer (Frysekammer)
Temperaturomregning
Volume/musik-indstilling
12 hårdhedsindstillinger – vælg mellem forudindstillinger for sorbet, yoghurtis, gelato og is.
-
De må have ændret med beholderen til maskinen. Idag frarådes det bestemt at bruge opvaskemaskine.
-
Og opskrifterne, hvor kommer de?
-
Min erfaring er at 1liter kapacitet er for lidt, gå efter mindst 1,5liter.
-
Hej Lasse – så hvilken maskine mener du vi skal gå efter?
-
-
Hov glemte at spørge om lydniveauet når den er i gang? er den irriterende høj når den laver is?
-
Hej Dorte – det synes jeg faktisk ikke den har, og så spiller den en jingle fra “is-bilen” når den er done :-)
-
-
Hej er der en opskrift bog med? Vi overvejer at købe den.
-
Hej Dorthe – mener ikke der var bog med den gang – men alt grund is har samme opskrift – det er egentlig bare fyldet som du selv bestemmer – så reelt er det lidt overflødigt… Vi har fx denne: https://gastromand.dk/ben-jerrys-challenge/
-
-
Jeg vidste jeg gik og manglede en sådan :)
Carte D’or ud af min fryser!
-
Nemlig Morten – ud med det – ind med det hjemmelavede! Godt vejret er med os lige nu…!
-
Comments