TEST: Cassoulet på Mieles nye TempControl Kogeplade
Vi er nået til vores anden og sidste test af Mieles TempControl induktionskogeplader. Sidst bankede vi pladerne igennem bearnaise-testen og serverede brødfritter til. Og selvom vi hyggede os med et par pakker smør, manglede der ligesom et eller andet! Så i dag holder vi kødfest!
Og det bliver en af de bedre fester, hvis du spørger os! Vi kører den ind med yndlings-simreretten cassoulet, som giver os muligheden for at teste TempControls evne til at håndtere pølser og flæsk, og hvordan den klare en omgang simremad.
Endnu engang må jeg indrømme at det altså er ret så lækkert, at man fuldstændig kan undgå, at maden lider den stille branke-død på panden, når du nu lige er blevet optaget af de sidste 10 minutter af El Classico. Det er sgu da meget fedt at din bacon bare passer sig selv og at dine pølser ikke sprækker! Og meget rart er det altså også, at man ved at simreretten faktisk simrer – hverken mere eller mindre – men bare den konstante simren, som du er ude efter.
Nå – i gang med vores cassoulet før vi konkluderer!
Ingredienser
- 2 confiterede andelår
- 4-500 gr krydrede rå pølser f,eks. Merguez, Salsiccia eller Chorizo
- 200 gr bacon i grove tern
- 300 gr brystflæsk
- 500 gr tørrede hvide bønner
- 7-8 fed hvidløg
- 2 løg
- 2 stilke blegselleri
- 2 gulerødder
- 3 dl hvidvin
- 4 dl hønsefond
- 1 dåse hakkede flåede tomater
- Et par kviste timian
- 3-4 laurbærblade
- 5-10 nelliker
Sådan gør du
Bønner
- Udblød bønnerne natten over
- Skyl bønnerne og kom i en gryde med bacon, 2 kviste timian, 2 laurbærblade, 2 fed let knuste hvidløg, samt et løg, halveret med nelliker presset i.
- Dæk med vand og kog i 40-45 min. Bønnerne må stadig godt have noget bid.
- Sortér løg, hvidløg og krydderurter fra og – gem det kogte bacon
Cassoulet
- Hak et løg, 4-5 fed hvidløg, selleri og gulerødder.
- Skær pølser og brystflæsk i mundrette stykker.
- Steg de confiterede andelår gyldne i en stor sautérpande eller gryde. Lad køle og pil kødet af benene.
- Tag andelårene op og steg herefter pølser og brystflæsk, til disse får en god stegeflade. Tag kødet af panden og stil til side.
- Sautér løg hvidløg, selleri og gulerødder i fedtet fra and, pølser og flæsk i i ca. 5 min.
- Tilsæt fond, hvidvin, hakkede flåede tomater, timian og laurbær og lad simre i 10 min
- Tilsæt and, pølser, flæsk, det kogte bacon og bønner.
- Lad retten simre i ca. 1½ time – den første time under låg. Tilsæt evt. mere vin og fond undervejs, hvis retten koger tør.
- Servér med brød
Hvor præcis er TempControl så?
Under de små og lettere uvidenskabelige tests vi lavede med et lommetermometer, mens vi legede, viste pladen udsving på plus/minus 2 grader. Det er i undertegnedes øjne klart godkendt, og en nøjagtighed der burde være rigeligt for langt de fleste.
Er alt bare jolly?
Naturligvis ikke helt! Først og fremmest, er det en smule ærgeligt, for at sige det mildt, at TempControl-funktionen kun er at finde på en enkelt af pladens kogefelter. Derudover kunne Miele også godt lige give UI-delen et kærligt blik. Det er en lettere omstændelig omgang at ændre temperaturen, når man arbejder med simrefunktionen, som blev brugt da vi lavede bearnaise (udover simrefunktionen, har du tre TempControl-trin, som også er programmerbare). De fire TempControl trin, vil nok ofte være helt fint, men hvor ville det dog bare være fedt, hvis man havde muligheden for at taste en specifik temperatur ind, på samtlige af sine kogefelter.
Men når alt kommer til alt, må jeg altså klappe i hænderne over et produkt, der formår at løse et reelt problem, som alle løber ind i på den traditionelle cook-top. Ja, der findes andre kogeplader derude, som gør noget lignende, men alle ved hjælp af eksterne sensorer. Miele har fat i den lange ende, med en 100% integreret sensor-løsning, som fungerer bedre end undertegnede havde turdet håbe på. Jeg er fan!
Stik os en kommentar
Comments