Gastromand.dk | 25. June 2018

Scroll to top

Top

2 kommentarer

TEST: Cassoulet pĂĽ Mieles nye TempControl Kogeplade

TEST: Cassoulet pĂĽ Mieles nye TempControl Kogeplade
Eksilsønderjyden

Vi er nüet til vores anden og sidste test af Mieles TempControl induktionskogeplader. Sidst bankede vi pladerne igennem bearnaise-testen og serverede brødfritter til. Og selvom vi hyggede os med et par pakker smør, manglede der ligesom et eller andet! Sü i dag holder vi kødfest!

Og det bliver en af de bedre fester, hvis du spørger os! Vi kører den ind med yndlings-simreretten cassoulet, som giver os muligheden for at teste TempControls evne til at hündtere pølser og flÌsk, og hvordan den klare en omgang simremad.

Endnu engang må jeg indrømme at det altså er ret så lækkert, at man fuldstændig kan undgå, at maden lider den stille branke-død på panden, når du nu lige er blevet optaget af de sidste 10 minutter af El Classico. Det er sgu da meget fedt at din bacon bare passer sig selv og at dine pølser ikke sprækker! Og meget rart er det altså også, at man ved at simreretten faktisk simrer – hverken mere eller mindre – men bare den konstante simren, som du er ude efter.

Nå – i gang med vores cassoulet før vi konkluderer!

Gastromands Cassoulet
Forfatter: 
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
  • 2 confiterede andelĂĽr
  • 4-500gr krydrede rĂĽ pølser (f,eks. Merguez, Salsiccia eller Chorizo)
  • 200gr bacon i grove tern
  • 300gr brystflĂŚsk
  • 500gr tørrede hvide bønner
  • 7-8 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 stilke blegselleri
  • 2 gulerødder
  • 3dl hvidvin
  • 4dl hønsefond
  • 1 dĂĽse hakkede flĂĽede tomater
  • Et par kviste timian
  • 3-4 laurbĂŚrblade
  • 5-10 nelliker
Tilberedning
Bønner
  1. Udblød bønnerne natten over
  2. Skyl bønnerne og kom i en gryde med bacon, 2 kviste timian, 2 laurbÌrblade, 2 fed let knuste hvidløg, samt et løg, halveret med nelliker presset i.
  3. DÌk med vand og kog i 40-45 min. Bønnerne mü stadig godt have noget bid.
  4. Sortér løg, hvidløg og krydderurter fra og – gem det kogte bacon
Cassoulet
  1. Hak et løg, 4-5 fed hvidløg, selleri og gulerødder.
  2. SkÌr pølser og brystflÌsk i mundrette stykker.
  3. Steg de confiterede andelür gyldne i en stor sautÊrpande eller gryde. Lad køle og pil kødet af benene.
  4. Tag andelürene op og steg herefter pølser og brystflÌsk, til disse für en god stegeflade. Tag kødet af panden og stil til side.
  5. SautÊr løg hvidløg, selleri og gulerødder i fedtet fra and, pølser og flÌsk i i ca. 5 min.
  6. TilsĂŚt fond, hvidvin, hakkede flĂĽede tomater, timian og laurbĂŚr og lad simre i 10 min
  7. TilsÌt and, pølser, flÌsk, det kogte bacon og bønner.
  8. Lad retten simre i ca. 1½ time – den første time under låg. Tilsæt evt. mere vin og fond undervejs, hvis retten koger tør.
  9. ServÊr med brød

 

Hvor prĂŚcis er TempControl sĂĽ?

Under de smü og lettere uvidenskabelige tests vi lavede med et lommetermometer, mens vi legede, viste pladen udsving pü plus/minus 2 grader. Det er i undertegnedes øjne klart godkendt, og en nøjagtighed der burde vÌre rigeligt for langt de fleste.

Er alt bare jolly?

Naturligvis ikke helt! Først og fremmest, er det en smule Ìrgeligt, for at sige det mildt, at TempControl-funktionen kun er at finde pü en enkelt af pladens kogefelter. Derudover kunne Miele ogsü godt lige give UI-delen et kÌrligt blik. Det er en lettere omstÌndelig omgang at Ìndre temperaturen, nür man arbejder med simrefunktionen, som blev brugt da vi lavede bearnaise (udover simrefunktionen, har du tre TempControl-trin, som ogsü er programmerbare). De fire TempControl trin, vil nok ofte vÌre helt fint, men hvor ville det dog bare vÌre fedt, hvis man havde muligheden for at taste en specifik temperatur ind, pü samtlige af sine kogefelter.

…og sĂĽdan ser pladen sĂĽ ud…

Men nür alt kommer til alt, mü jeg altsü klappe i hÌnderne over et produkt, der formür at løse et reelt problem, som alle løber ind i pü den traditionelle cook-top. Ja, der findes andre kogeplader derude, som gør noget lignende, men alle ved hjÌlp af eksterne sensorer. Miele har fat i den lange ende, med en 100% integreret sensor-løsning, som fungerer bedre end undertegnede havde turdet hübe pü. Jeg er fan!

Kommentarer

  1. Fynboen

    Du trÌnger til en større pande, Brian :-)

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: