Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. juli 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Blandede sommerbolsjer 2022

VIN UDEN PIS: Blandede sommerbolsjer 2022
Vinhjernen

Jæssir, vi skal til det igen. Det vinøse friløb, hvor vinene, der skal anmeldes her på kanalen, får løftet et åg fra deres skuldre. Når temaet er ”blandede bolsjer” er der nemlig ingen dogmatiske krav fra den ellers skarpe anmelderpen. Ingen kriterier om at passe ind i en bestemt gastronomisk kontekst, intet krav om at komme fra et bestemt sted eller være lavet på en specifik drue. Det skal bare være vin.


Når det så er sagt, så stiller vi jo stadigt krav til vinoplevelsen. Vinen må da utroligt gerne afspejle sit ophav, både hvad angår terroir og druesort. Det må gerne være ”autentisk” vin, mere end storindustri og det skal jo levere i forhold til den pris vinen koster.


Alt sammen for at du, kære læser, kan få gode forslag til hvor dine vinkroner skal investeres her og nu.
Til testen er ankommet en enkelt hvid og en håndfuld røde og da temaet i sig selv ikke indbyder til lange skriverier, får du lidt flere basisoplysninger end vanligt på vinene nedenfor


Værsågod at gå i slikskålen.

Blandede sommerbolsjer

Ca’ Grande Trebbiano Chardonnay 2021

Pris: 69,- (normalpris 139,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Vi lægger ud i det italienske med en hvidvin, der udover de to druer i titlen også indeholder en pæn del sauvignon blanc. Vi er i Emilia-Romagna og producenten er Umberto Cesari, der har lavet vin i området siden 1967 og i dag driver domænet med sin søn. De tre druer klæder hinanden fint og sauvignon, der godt kan være hysterisk aromatisk er balanceret fint.
Vinen har frisk, indbydende næse af umoden pære, kvæde og kridt. Rank mund med pæn fylde og livlig syre. Behagelig og ukompliceret vin som aperitif på terrassen eller til lette, skaldyrsbaserede snacks.


Karma Sophenia Malbec 2021

Pris: 79,- (normalpris 129,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Jeg skal blankt indrømme, at den her vin tog fusen på mig. Jeg var ikke i Argentina med mine blindgæt, men ”hjemme” i Europa. Men den er altså argentinsk og fra Tupungato. Det må være højden, der driller. Her vokser stokkene nemlig i 1200 meters højde, det giver kolde nætter og rankhed og syre i vinen. Fin, er den i hvert fald, med dejlig duft af friske røde bær, ymer og et lille, veldoseret pift af sød, finsk lakrids. Saftig, læskende mund med markante og ru tanniner til sidst. Det hænger nydeligt sammen og kalder på et stykke grillet svinebryst eller en lammekølle, der har hygget sig i ovnen det meste af dagen. Flot til tilbudsprisen.


Hook&Ladder ”The Tillermann” 2016 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 99,95 v. 6 (normalpris 149,-)
Forhandler: Jysk Vin
Så er vi i guds eget land. Det er i Sonomas ”Russian River Valley”, der er selvstændig AVA at denne vin er lavet. Blendet er cabernet, både …sauvignon og …franc blandet med merlot og en knivspids sangiovese og det mix fungerer glimrende.
Her er der virkeligt smæk på solbærudtrykket i næsen, der ødsler med sin solmodne, parfumerede frugt. Munden er ligeledes behagesyg med fed frugt og mærkbar alkohol. Kølig syre kæder det hele sammen og skaber masser af drinkability. Du har lyst til at indtage den her vin som den plade Marabou, du køber på tanken til ungerne, men næsten har ædt inden du er hjemme. Samtidigt er vinen med sine 6 år på bagen begyndende moden. Alt det til en hund? Køb rigeligt og drik den ved 14-16 grader. Der har den det bedst.


Laderas del Norte 2017

Pris: 165,- v. 6 (normalpris 189,-)
Forhandler: Jysk Vin
Så er vi i spanske Ribera del Duero. Vinen er på ren tempranillo eller tinto fino, som den kaldes der. Produktionen er økologisk og der håndhøstes og sorteres manuelt. 12 måneder på fransk eg giver tilpas fadpræg og bevarer plads til frugten.
Der er fin næse med modne træk, fadstrejf og mørk frugt. Munden er kølig med fin syre og flotte, afrundede tanniner. Elegant og velkomponeret vin til et stykker hjortevildt eller en grillbøf.


Finca Sandoval ”Finca Sandoval” 2020 [BEDST I TEST]

Pris: 229,- v. 3 (normalpris 264,-)
Forhandler: Jysk Vin
Stadig i Spanien, men nu i Manchuela, der ligger i det østlige Spanien, en bid inde i landet. Både producenten og vinen her hedder ”Finca Sandoval”. Den er lavet på syrah og bobal og førstnævnte skinner i den grad igennem på nærmest côte rôtie-agtig vis.
Næsen starter lidt reduktivt og animalsk men åbner hurtigt op med fin, floral parfume og rød frugt. Munden er florlet og yderst elegant med saftig frugt, kniplingefin syre og god harmoni. Flot og kompleks vin med gemmepotentiale, hvis du kan holde snitterne fra den.


Contino Reserva Rioja 2017

Pris: 195,- v. 6 (normalpris 249,-)
Forhandler: Jysk Vin
Alle gode gange tre i det spanske, hvor vi slutter af i Rioja hos huset Contino, der med denne Reserva demonstrerer, at de godt ved, hvad de gør. Den obligatoriske tempranillo er tilsat graciano, mazuelo og garnacha tinto og det giver kompleksitet og nuancer.
Det klæder næsen med lidt alder og deraf følgende begyndende kompleksitet. Der er både kirsebærfrugt, tørret citrus og florale noter i en fin buket. Munden er moden med sød frugt og blid syre. Fadpræget er diskret, men tilstede og overall er det bare en fin, moden rioja, der ikke drukner i oldschool træ, men har en flot balance.


Stik os en kommentar

Smid en kommentar