Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 30. oktober 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: “Quiet, please”

VIN UDEN PIS: “Quiet, please”
Vinhjernen

Tennistid er champagnetid.

Nu skal det handle om champagne. Den ægte vare, boblerne fra Frankrig, toppen af boblepoppen. Det er nemlig sommer, der er Wimbledon og det er en sportsbegivenhed, der i den grad er knyttet til champagne.

Og vi skal jo endnu en gang prøve at komme væk fra, at champagne er noget man drikker nytårsaften. Altså, det gør man jo, men det er en helårsdriks for dulen. Også om sommeren, måske især om sommeren, når du pruster i varmen og ikke gider drikke rødvin.

Jojo, det er da fint med prosecco og cava men der er bare et eller andet over den ægte vare.

Det synes de også til Wimbledon, hvor der hvert år konsumeres ikke mindre end 29.000 flasker i løbet af de 14 dage, turneringen varer. Det er champagnehuset Lanson, der nu på toogfyrretyvende år samarbejder med tennisturneringen og dermed er den eneste boble, der bliver skænket i de officielle barer, ligesom Lanson også står for adskillige Wimbledon-tema-events på udvalgte hoteller, restauranter og barer.

De kan i de hele taget noget med champagne, de englændere. Salige Winston Churchill menes at have konsumeret ikke mindre end 42.000 flasker i sin levetid, svarende til et par flasker om dagen i snit. Fair nok, at Pol Roger har opkaldt en cuvée efter ham, må man sige. Og det er i øvrigt en fin champagne.

Der er hverken Lanson eller Pol Roger blandt testens vine, men mon ikke der lurer gode oplevelser i mellem alligevel?  En enkelt “fremmedboble” har sneget sig ind blandt champagnerne, men den fik lov at komme med alligevel. Den er fransk, det er en cremant de bordeaux, som man ikke så tit ser og så er der altid spændende at se, om man opdager piratvinen, som er det udtryk man bruger om vine i en smagning, der falder uden for det egentlige tema.  Lad os komme ombord i boblerne. Quiet, please! 

Toppen af boblepoppen

 

 

Champagne Jean Pernet Tradition 

Pris: 269,-

Forhandler: Jysk Vin

Frisk næse med blid autolyse og masser af brøddej.  Saftig og rank mund med god syre. Flot vin.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

 

Cremant de Bordeaux. Les Cordelier Exclusive

Pris: 170,-

Forhandler: Noer&Kofod

Ikke meget farve på denne næsten helt vandklare vin. Næsen dufter behageligt af Faxe Kondi og ikke så meget andet. Ret grov mousse, men fin og venlig vin. Går i nettet som champagnekandidat, men dejlig cremant.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

 

Doyard-Mahé Cuvée Désir Blanc de Blancs [BEDST I TEST]

Pris: 329,-

Forhandler: Jysk Vin

Kraftig, tæt og herlig næse med fin floral overtone. Munden har spændstig og flot syre. Ret fyldig og spicy for en Bdb. Skøn champagne og rent serve-es. 

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

 

Champagne Eugene III Tradition

Pris: 350,-

Forhandler: Noer&Kofoed

Kompleks og indbydende næse af parfumeret æble.  Syren er dominerende, grænsende til småagressiv, men vi er nogle, der godt kan lide når spilleren går til nettet. Ret flot champagne

5/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Champagne Pierre Darcys Brut

Pris: 249,-

Forhandler: Propperiet

Æble, toast og fadvanille? i næsen.  Tør, ren og rank mund. Selvom hele banen ikke er i brug, er det flot spil fra baglinjen. Nydelig.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

 

Champagne Henriot Brut Souverain

Pris: 300,- (normalpris 370)

Forhandler: Erik Sørensen Vin

Ret lukket næse, men dejlig mund med medium fine bobler. Lang, krydret og fin eftersmag. 

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

 

Henri Giraud Esprit Nature

Pris: 389, -(normalpris 429.-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Her er der også æble, brød og vanille i næsen. Og lidt florale pift. Munden hænger godt sammen med en fin lille bittertone, der klæder vinen. Blidt naturvinspræg i den lækre ende af spektret.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

 

Nicolas Feuilette Réserve Exclusive Brut

Pris: 299,- (normalpris 349,-)

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Tæt moden frugt og æblekerne i næsen. Heftigt voksende mousse i en knastør og meget dejlig mund. 

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

 

Stik os en kommentar

Smid en kommentar