Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

No Comments

Weekendtesten: Angostura Rum er et sødt varmt vinterkram

Weekendtesten: Angostura Rum er et sødt varmt vinterkram
Gastromand

Angostura Bitter er noget vi holder meget kært på Gastromand – årsagen er simpel – det indgår i vores signatur cocktail, Don Draper elsker det når han drikker sin Old Fashioned og derfor er det bare ret blæret...

Grunden til vi har det i vores signatur cocktail er netop at vi også holder meget af Old Fashioned, som vi adskillige gange har lavet på vores Whisky Wednesdays indlæg – Makers Mark må være favoritten.

Den vigtigste ingrediens - Angostura!

Den vigtigste ingrediens – Angostura!

Eftersigende blev opskriften til Angostura Bitter udviklet som en tonic af den tyske Dr. Johann Gottlieb Benjamin Siegert, en kirurg i hæren i Venezuela. Den præcise formel er en tæt bevogtet hemmelighed, som kun fem mennesker i verden kender opskriften på – om det er sandt ved vi sgu ikke helt – men historien er god.

Wednesdays Whisky...

Wednesdays Whisky…

Det lader nu til, at Angostura har fundet ud af, at den herlige bitter ikke skal være eneste vare på hylden. De har lavet “Angostura 1787” som er en rom, der er lagret i 15 år på brugte egetræsfade – om det er spanske eller bourbon kan jeg være i tvivl om – gætter dog på sidste.

Opskriften på en god fredag aften...

Opskriften på en god fredag aften…

Jeg må tilstå, at jeg ikke har drukket rom meget længe da whisky har været the name of the game – så det var en meget sød oplevelse for min gane – omvendt også et sødt varmt kram jeg fik da jeg smagte den en fredag aften imens Mad Men kørte i baggrunden.

Den er godkendt herfra...

Den er godkendt herfra…

 

House of Trinidad...

House of Angostura…

Den er lavet med respekt og smager godt – så har vi det på det rene. Jeg synes det er fedt med lidt kant, som jeg mest fornemmer fra fadene. Ellers er det smag af tørret frugt, karamel som går igen. Måske er det min hjerne der spiller mig et puds – men jeg fornemmer faktisk også noget bitterhed – lidt som i Angostura – om det er rigtigt eller ej ved jeg ikke helt – men set ud fra oplevelsen fungerer det ret godt. Flasken ligger på ca. 600 kr. som er i den gode ende og måske stikker den lidt af fra kvaliteten omvendt kan det være mig som er ude af træning med rommen – så vi ender på 4 store stjerner, og med den disclaimer at den muligvis justeres op.

4/6 Gastromands Bedømmelse' width=

Du kan finde rommen her og her! Skål og god weekend!

Stik os en kommentar

Submit a Comment