Gastromand.dk | 28. August 2016

Scroll to top

Top

3 kommentarer

American Style: The Waffle Cheeseburger…

American Style: The Waffle Cheeseburger…
avatar

For nogle uger siden blev jeg stillet den udfordring, at jeg skulle teste noget så maskulint som et vaffeljern – heldigvis vidste det sig at være fra Sage By Heston Blumentahl – og så ved man godt, at der er kælet for detaljerne…

Det kommer der en masse sjov ud af, og jeg fik lavet alverdens udgaver af “vafler”. Egentlig var vafler dét, jeg lavede mindst hele den weekend, hvor testen stod på – det var nærmere alt muligt andet end vafler! Det blev til Chicken N Waffles, Chocolate Chip Waffles, Waffle Omelet og endda en Waffle Cheeseburger, som du kan læse om i testen.

Se lige hvor det syder i det lille vaffeljern!

Se lige hvor det syder i det lille vaffeljern!

Nu tænker du nok, at det der med at lave en burger med vafler i stedet for en bolle ikke holder – pak lige alle fordomme væk indtil du har smagt! Nå du så har smagt, så ved jeg at du vil tænke “Holy Hell – where have you been all my life?”.

American Style: The Waffle Cheeseburger...
Forfatter: 
Køkken: Amerikansk
Forberedelsestid: 
Tilberedningstid: 
Total tid: 
Antal personer: 4
 
Ingredienser
Vafler
  • 30 g gær
  • 5 dl sødmælk
  • 100 g smeltet smør
  • 2 spsk cognac
  • 2 æggeblommer
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk flydende vanilje
  • 400 g mel
  • 2 æggehvider
Alt det andet
  • 500 gram hakket oksekød af bedste kvalitet
  • Salt/peber
  • 8 stykker ost
  • 1 rødløg
  • Syltede agurker
  • Ketchup/Sennep
Tilberedning
Vafler
  1. Start med at smuldre gæren i en skål og giv det 1 spsk sukker.
  2. Smelt smørret og varm mælk op i mikrobølgeovnen til det er "fingervarmt". Det må ikke brænde dig når du sætter en finger i det! Så dør vores gær!
  3. Bland det grundig sammen og tilsæt sukker, æg, salt og flydende vanilje.
  4. Tilsæt så mel lidt ad gang og pisk det grundigt sammen.
  5. Pisk æggehviderne stive indtil du tør holde dem over dit hoved med bunden i vejret.
  6. Vend så æggehviderne i dejen.
  7. Vær sikker på at din skål er stor nok til at dejen kan udvide sig ca. 30 % for den kommer til at vokse.
  8. Stil den til side lunt i 45-60 min.
  9. Tænd vaffeljernet og steg dem som du ønsker det. Jeg gik efter mellem styrke - hvis du ikke har den mulighed så er det helt okay, de skal bare være sprøde.
Alt det andet
  1. Bland det hakkede kød med salt og peber og lad det trække på køl i 20 min.
  2. Tænd vaffeljernet og lad det varme godt op.
  3. Form nu bøffer så godt du kan - husk på, at de bliver mast godt ud i vaffeljernet, men forsøg at lave dem nogenlunde lige tykke.
  4. Steg nu bøfferne af flere omgange, du kan holder dem varme i ovnen på 50 grader.
  5. Enten smelter du osten i vaffeljernet, hvor du lige lader låget "svæve" over osten i et par minutter - ellers gør du det i ovnen.
  6. Skær rødlåget i tynde strimler.
  7. Så skal der bygges - ketchup og sennep på hver side, så bøffen med ost, så syltet agurk og løg!
  8. Server!

 

Vaffelbøffer...

Vaffelbøffer…

The Line Up...

The Line Up…

Belgiske vafler!

Belgiske vafler!

Sweet Yellow Mustard og Heinz!

Sweet Yellow Mustard og Heinz!

 

Priceless!

Priceless!

Det har intet med gourmet at gøre. Det har sådan set heller intet med en rigtig cheeseburger at gøre – det er all american. Det er sødt, salt, krydret og sprødt, præcis som de elsker det. Jeg fik min gode ven Jason til at forklare mig hele ideen med, at de bruger vafler så meget – og svaret var det samme, som da jeg spurgte ind til ideen med Bacon N Waffles:

“We love anything that hits that perfect intersection of sweet, salty, and savory. The classic American bacon and waffles combination (with syrup, of course) is great because it touches so many different tastebuds all at once”

Jamen så er det jo, som det skal være! Velbekomme…

Kommentarer

  1. Fynboen

    Er det kylling, som er med på et af billederne?

Smid en kommentar

Vi er taknemlige for din vurdering af opskriften: