Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 21. november 2024

Scroll to top

Top

25 Comments

Svinekæber braiseret i øl med glace og syrligt tilbehør

Svinekæber braiseret i øl med glace og syrligt tilbehør
Webmasteren

Svinekæbe er det nye sort inden for madlavning og braiseret svinekæbe er den helt rigtige nuance her i efteråret…… Hop med på moden idag!

Inspireret af denne opskrift på en af danmarks bedste madblogs lavede jeg følgende ret som virkelig egner sig som weekendmad i det lange danske efterår.

Pris

Meget afhængigt af til hvilken pris du kan skaffe dine kæber ligger prisen for 4 personer på 140-240 kr.

Svinekæbe braiseret i øl med glace og syrligt tilbehør

4.34 fra 18 stemmer
Antal: 4
Forfatter: Gastromand.dk

Ingredienser

  • 12 stk. svinekæber
  • 1 go' mørk øl
  • 2 pastinakker persillerod eller lidt selleri
  • 2 gulerødder
  • 1 rødbede
  • 1 glas perleløg - ja jeg bruger glas
  • l. oksebouillon
  • 1 spsk. honning
  • 1 dl eddike of some sort
  • 1 stjerneanis
  • salt
  • peber
  • Tilberedning

Sådan gør du

Kæber

  • Brun kæberne af i en stegegryde som kan tåle at gå i ovnen
  • Tilsæt grøntsager og øl
  • Kog op og tilsæt herefter bouillon
  • Kog op og lad småsimre ca. 5 minutter
  • Dæk gryden til med låg eller staniol og smid den i ovnen ved 185 grader i ca. 1,5 time.
  • Tjek at kæberne er møre før de tages op af væden og holdes varme i stanioel
  • Si væden over i en gryde og kog ned til ca. 2-3 dl.
  • Smag til med gastrik (alternativt honning), salt og peber
  • Umiddelbart før servering tages den glaceagtige væde af varmen og små klatter af iskold smør piskes i

Tilbehør

  • Rødbede skæres i små tern
  • Steg i lidt olie på panden
  • Tilsæt 1 stor spsk. honning og 1 dl eddike (vineddike, balsamico eller æblecidereddike) og stjerneanis
  • Lad rødbederne stege ved svag varme i 15 minutter
  • Tilsæt perleløg 5-10 minutter før servering

Noter

Se billede (kartoflerne var improviseret, men passer egentligt ikke særligt godt til smagsmæssigt:)
!Drikke
Server gerne en kraftig syrah/shiraz til, som passer godt med anisrødbederne.
Har du prøvet opskriften?Del din bedømmelse og fortæl os om det på Instagram via @gastromanddk og #gastromand!

 

Læs også: Glaserede svinekæber på skovtur og Svinekæber à la Brændende kærlighed

Velbekomme og go’ weekend!

Stik os en kommentar

Comments

  1. Mikael Kristensen

    Lidt dårlig korrektur på denne opskrift – l. bouillon, står der – skal vel stå 0,5 l. eller noget i den retning.
    Og så optræder rødbederne flere gange – både i retten og i tilbehøret, eller måske kun som tilbehør?
    I er bedre end det.
    Laver nu retten alligevel og er sikker på, at det bliver godt ;o)

  2. Helle

    Hej. Når I skriver 1 god mørk øl, er jeg helt blank, da jeg ikke drikker dem… hvilke type/eksempel på en?
    Glæder mig til at afprøve denne opskrift :)

    • Hej Helle.

      Helt forståeligt.

      Gå efter fx efter en stout, porter eller brown ale.

  3. Lene

    Ville også gerne vide hvor meget bouillon der skal i :-)

  4. Anders

    Fand i ud af hvor meget oksebouillon der skal i? :-)

  5. Mikkel

    4 stars
    Hey
    God opskrift, men hvor meget bouillon skal der i? Hvis det er en liter (som jeg forstår det som) skal den godt nok koges meget ind…

  6. Ann

    Ikke helt det samme, men….
    Jeg laver braiserede spoleben til i morgens gæster.
    Et forslag til forret, “noget til et glas” inden den sorte gryde kommer på bordet. Fragilite med med moccais til dessert.

  7. nanna

    Kan man lave brasserede svinekøber dagen før?

    • Tantetrut

      Det vil jeg også gerne vide

  8. Anna Egeberg Christensen

    Hvor meget Okseboullion skal der bruges? Mængde mangler nemlig i opskriften og i kommentartråden.
    Kanon side. Super opskrifter!

  9. Vil som Katrine også gerne vide hvor meget oksebouillion der skal bruges.. Gerne inden imorgen :)

  10. Katrine

    Hej drenge

    Hvor meget oksebouillion skal der bruges til en dobbelt portion?

  11. Søndag var jeg lige lidt doven, og gad ikke lave mad. Derfor var det også en glædelig overraskelse, at et af mine lokale take-away steder, Fredes Flyvende Tallerken, for tiden har en porterbraiseret kalvekæbe med salat af frisse, appelsin, purløg og saltmandler, samt nye danske kartofler og portersky på menuen. Af take-away at være var det super godt, og det understeger også, at kæber er et lækkert stykke kød – om så det er svin eller kalv.

    Generelt kan jeg varmt anbefale Fredes Flyvende Tallerken, dog synes ikke deres burger lever op til standarden – bøffen virker ikke alt for frisk stegt, ærgeligt.

    http://www.fredesflyvendetallerken.dk/flyaway.htm

  12. Det var da satans, jeg har helt glemt at jeg har et par svinekæber i fryseren. Jeg har faktisk engang tilberedt dem magen til denne opskrift. Nu har vi lige fået svineskank marineret i øl, så jeg tror ikke lige jeg skal servere noget øl marineret for min kone i næste uge :)

  13. Hold nu op en rigtig herreret, klart en ret jeg have leget med denne vinter. Ser lækkert ud drenge.

    MadFar

    • Takker Thomas – Bo Bechs version af svinekæber var vores hovedret nytårsaften sidste år dog varieret lidt med selleri-puré og pommes Anna til, det var også et hit.

  14. GastroMorten

    Marsale = Marsala

    • Hej Morten – vi var med :-) Bliver den ikke meget sød? Eller havde du noget med til at regulere? Jeg skal lave det inden længe og tænker lidt at prøve nemlig.

  15. GastroMorten

    Uha – det ser lækkert ud. Jeg har prøvet at lave svinekøberne med en flaske Marsale, i stedet for øl- Det er heller ikke helt ueffent, hvis man efterfølgende koger saucen ind til glace før serveringen ;-)

  16. Det der er jo efterårsmad i sit allerbedste lune – mmm! Jeg må hellere haste ud i køkkenet og sætte aftensmaden over, inden jeg tager en bid af skærmen! :-D

  17. Vi er jo så meget på vej i retning af den helt rigtige årstid. Ikke på grund af vejret, men på grund af den mad vi kan “tillade” os at lave. Godt nok er sommer = Grill, men der er sQ noget helt specielt over “slow-food”!
    Smagen og de muligheder der ligger i det.
    Ser rigtig lækkert ud med svinekæber. Har aldrig prøvet det, men det skal snarest ske!
    God weekend og tillykke med Avisen…selvom den er Jysk ;)

    http://Klaus-K.dk

    • Jeg er så enig Klaus, her i weekend lavede jeg “Boeuf sauté Stroganoff”, og da det hen under aftenen begyndte at blive lidt overskyet og efterårsagtigt følte jeg mig godt tilpas – herlig fornemmelse og herlig ret i øvrigt.

      Og tak skal du have – godt spottet med Jyllandsposten.

      • Ja her stod den så på “Mørbradbøffer i Champignonflødesovs” – med streg under SOVS :) – en fantastisk efterårsret.

        http://Klaus-K.dk

  18. Åh, det er så godt – rigtig efterårsmad :-)
    Det er ved at være et par år siden jeg lavede det, må hellere tage det op igen……

    Mange hilsner
    Birthe

Submit a Comment

4.34 from 18 votes (17 ratings without comment)

Opskrift Vurdering