Svinekæber braiseret i øl med glace og syrligt tilbehør
Svinekæbe er det nye sort inden for madlavning og braiseret svinekæbe er den helt rigtige nuance her i efteråret…… Hop med på moden idag!
Inspireret af denne opskrift på en af danmarks bedste madblogs lavede jeg følgende ret som virkelig egner sig som weekendmad i det lange danske efterår.
Pris
Meget afhængigt af til hvilken pris du kan skaffe dine kæber ligger prisen for 4 personer på 140-240 kr.
Ingredienser
- 12 stk. svinekæber
- 1 go' mørk øl
- 2 pastinakker persillerod eller lidt selleri
- 2 gulerødder
- 1 rødbede
- 1 glas perleløg - ja jeg bruger glas
- l. oksebouillon
- 1 spsk. honning
- 1 dl eddike of some sort
- 1 stjerneanis
- salt
- peber
- Tilberedning
Sådan gør du
Kæber
- Brun kæberne af i en stegegryde som kan tåle at gå i ovnen
- Tilsæt grøntsager og øl
- Kog op og tilsæt herefter bouillon
- Kog op og lad småsimre ca. 5 minutter
- Dæk gryden til med låg eller staniol og smid den i ovnen ved 185 grader i ca. 1,5 time.
- Tjek at kæberne er møre før de tages op af væden og holdes varme i stanioel
- Si væden over i en gryde og kog ned til ca. 2-3 dl.
- Smag til med gastrik (alternativt honning), salt og peber
- Umiddelbart før servering tages den glaceagtige væde af varmen og små klatter af iskold smør piskes i
Tilbehør
- Rødbede skæres i små tern
- Steg i lidt olie på panden
- Tilsæt 1 stor spsk. honning og 1 dl eddike (vineddike, balsamico eller æblecidereddike) og stjerneanis
- Lad rødbederne stege ved svag varme i 15 minutter
- Tilsæt perleløg 5-10 minutter før servering
Noter
!Drikke
Server gerne en kraftig syrah/shiraz til, som passer godt med anisrødbederne.
Læs også: Glaserede svinekæber på skovtur og Svinekæber à la Brændende kærlighed
Velbekomme og go’ weekend!
Stik os en kommentar-
Lidt dårlig korrektur på denne opskrift – l. bouillon, står der – skal vel stå 0,5 l. eller noget i den retning.
Og så optræder rødbederne flere gange – både i retten og i tilbehøret, eller måske kun som tilbehør?
I er bedre end det.
Laver nu retten alligevel og er sikker på, at det bliver godt ;o) -
Hej. Når I skriver 1 god mørk øl, er jeg helt blank, da jeg ikke drikker dem… hvilke type/eksempel på en?
Glæder mig til at afprøve denne opskrift :) -
Ville også gerne vide hvor meget bouillon der skal i :-)
-
Fand i ud af hvor meget oksebouillon der skal i? :-)
-
Hey
God opskrift, men hvor meget bouillon skal der i? Hvis det er en liter (som jeg forstår det som) skal den godt nok koges meget ind… -
Ikke helt det samme, men….
Jeg laver braiserede spoleben til i morgens gæster.
Et forslag til forret, “noget til et glas” inden den sorte gryde kommer på bordet. Fragilite med med moccais til dessert. -
Kan man lave brasserede svinekøber dagen før?
-
Det vil jeg også gerne vide
-
-
Hvor meget Okseboullion skal der bruges? Mængde mangler nemlig i opskriften og i kommentartråden.
Kanon side. Super opskrifter! -
Vil som Katrine også gerne vide hvor meget oksebouillion der skal bruges.. Gerne inden imorgen :)
-
Hej drenge
Hvor meget oksebouillion skal der bruges til en dobbelt portion?
-
Søndag var jeg lige lidt doven, og gad ikke lave mad. Derfor var det også en glædelig overraskelse, at et af mine lokale take-away steder, Fredes Flyvende Tallerken, for tiden har en porterbraiseret kalvekæbe med salat af frisse, appelsin, purløg og saltmandler, samt nye danske kartofler og portersky på menuen. Af take-away at være var det super godt, og det understeger også, at kæber er et lækkert stykke kød – om så det er svin eller kalv.
Generelt kan jeg varmt anbefale Fredes Flyvende Tallerken, dog synes ikke deres burger lever op til standarden – bøffen virker ikke alt for frisk stegt, ærgeligt.
-
Det var da satans, jeg har helt glemt at jeg har et par svinekæber i fryseren. Jeg har faktisk engang tilberedt dem magen til denne opskrift. Nu har vi lige fået svineskank marineret i øl, så jeg tror ikke lige jeg skal servere noget øl marineret for min kone i næste uge :)
-
Hold nu op en rigtig herreret, klart en ret jeg have leget med denne vinter. Ser lækkert ud drenge.
MadFar
-
Takker Thomas – Bo Bechs version af svinekæber var vores hovedret nytårsaften sidste år dog varieret lidt med selleri-puré og pommes Anna til, det var også et hit.
-
-
Marsale = Marsala
-
Hej Morten – vi var med :-) Bliver den ikke meget sød? Eller havde du noget med til at regulere? Jeg skal lave det inden længe og tænker lidt at prøve nemlig.
-
-
Uha – det ser lækkert ud. Jeg har prøvet at lave svinekøberne med en flaske Marsale, i stedet for øl- Det er heller ikke helt ueffent, hvis man efterfølgende koger saucen ind til glace før serveringen ;-)
-
Det der er jo efterårsmad i sit allerbedste lune – mmm! Jeg må hellere haste ud i køkkenet og sætte aftensmaden over, inden jeg tager en bid af skærmen! :-D
Comments