Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. juni 2024

Scroll to top

Top

2 kommentarer

3 danske gin du SKAL kende

3 danske gin du SKAL kende
Webmasteren

Det er efterhånden nogle år siden, at en vaskeægte ginbølge skyllede ind over Danmark. Og den let bitre drik ser ikke ud til at slippe sit tag i de danske ganer foreløbigt. Vi har taget et kig på 3 danske gin, du skal kende som gindrikker.

Artiklen er bragt i samarbejde med Sprit & Co

Dansk gin kom, så og sejrede. Hvor der tidligere var langt imellem snapsene (eller ginnene om du vil…), er det ene gindestilleri efter det andet frem poppet op i løbet af de seneste år.

Geranium gin

Rejsen begyndte i 2009, hvor far der var kemiker, og søn der er ginentusiast, gik sammen, med ambitionen om at lave den bedst mulige gin. Resultatet blev en balanceret London Dry Gin på 9forskellige tørre og friske botaniske urter og krydderier.

Geranium, der er det engelske navn for den danske staude Storkenæb, enebær og de 7 øvrige ingredienser ligger og trækker i 48 timer i neutral korn-spiritus. Herefter destilleres blandingen i et mere end 100 år gammelt single kobber pot destillat, beliggende i Birmingham, England, på det anerkendte destilleri, Langley Distillery. Hvert enkelt batch overvåges og kvalitetstjekkes af Rob, som er en erfaren og anerkendt Master Destiller.

Derefter fragtes ginnen til destilleriet i Vintre Møller, hvor flaskerne tappes med den egen dyrkede økologiske geranium og det reneste kildevand fra egen kilde. Henrik Hammer indsamler de fleste ingredienser til produktionen lige omkring destilleriet, og der produceres udelukkende med grøn strøm fra vindmøller og eget solcelleanlæg. I det hele taget har de stort fokus på bæredygtighed, og på at være så selvforsynende som muligt.

Processen er kompromisløs, og har resulteret i en gin, der nydes i hele verden, og har vundet utallige priser for sin kompleksitet og match til forskellige drinks.

Kan du ikke få nok af Geranium gin, har Hammer & Son også udgivet en version med solide 55% alkohol.

Geranium gin bliver fremstillet af Hammer & Son

Læs mere om Geranium gin

Mad Owl

Oppe i Nordsjælland, nærmere betegnet i Gribskov, ligger Thornæs destilleri. Et destilleri der startede med at producere dansk Single Malt Whisky af malten som vokser lige uden for døren. Manden bag Thornæs destilleri er Torben Thornæs Andersen. Og med det reneste grundvand lige under fødderne, lå det lige for at udvide produktionen med destilleri af dansk gin af højeste kvalitet.

Mad Owl er navnet på serien af fyldige og karakterfulde gin. Alle deres gin bliver destilleret på den traditionelle måde med urter direkte i kedlen eller i en urte-kurv. Alle ginvarianterne er lavet med udgangspunkt i den hellige gin treenighed, som er enebær, koriander og angelika rod. Herfra forgrener basen sig ud i hver deres gin med særpræg i smag og aroma

Mad Owl fås både i en London Dry gin, Oak aged, Balckberries og en Herbal version.

Nå ja, og navnet Mad Owl er naturligvis en hyldest til uglen der tidligere levede på destilleriets loft og som stadig kan høres tude i det fjerne om natten.

Læs mere om Mad Owl

NORDIC EtOH

Nordic Ethanol er de nye frække drenge i ginklassen. Det lille destilleri holder til i København og blev grundlagt i 2018 af de to, nu tidligere, kokke Jonas og Nicolai.

Med en fælles kokkebaggrund og erfaringer fra de danske Michelin-køkkener, har Jonas og Nicolai en kompromisløs tilgang til ginproduktionen, hvor kvalitet, håndværk og smag er i højsædet; og så er alle ingredienser økologiske.

NORDIC EtOH kommer i en Black, Red og Green udgave.

Black varianten er en autentisk London Dry Gin. De har holdt den stilren med en meget enebærdomineret profil. Ginnen er lavet med klassiske tørre og varme krydderier, der balancerer perfekt med frisk pillet citronskal.

Red Edition er en mild og elegant dry gin. Den er fremstillet på røde bær og citrusfrugter. Det er en blød gin med hints fra de røde botanicals, uden den bliver sød eller parfumeret.

Den sidste gin i rækken er Green udgaven. Den er aromatisk og krydret på en dejlig delikat måde. Alle de botanicals, der bliver brugt, har en skøn og mild urte-aroma. Særligt vil du kunne smage den friske timian og fornemme et let præg af citronskal.

Læs mere om NORDIC EtOH

Hvilken danske gin er din favorit?

Stik os en kommentar

Kommentarer

  1. Gin..ser ud som en reklame fra Spirit & co
    Der findes meget bedre gin end Mad owl

    Men sjovt at de alle er fra Spirit & co.. lugter reklame og ikke ekspert vurdering af gode Danske gin

    • Hej J.

      Du har helt ret. Derfor er artiklen markeret med “Annonce” og indeholder teksten: Artiklen er bragt i samarbejde med Sprit & Co

Smid en kommentar