Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 26. februar 2024

Scroll to top

Top

En kommentar

VIN UDEN PIS: Billigt sprøjt!

VIN UDEN PIS: Billigt sprøjt!
Vinhjernen

Og der mener vi ikke en havevander fra Harald Nyborg, vel?  Nææææh, vi har denne gang bedt vores faste vinpushere om at levere deres billigste vine, for at teste om de egentligt er konkurrencedygtige med supermarkederne, der tilsyneladende altid er i stand til at sælge 6 flasker for 300,- af en vin, der normalt koster 129,-. Utroligt, og formentlig ikke helt sandt.

Så præmissen var at levere vine, hvor normalprisen er max 75,- og så gerne med et godt tilbud til dig, kære læser. Allerede dér var det svært. En del vine havde for høj normalpris, men tilbudspriserne fejler sgu ikke noget, og det er til de priser, at vinene er anmeldt.

Der kan jo være mange grunde til at ville holde et vinbudget lavt. Måske gider du ikke bruge penge på vin…måske er det fordi du har inviteret hele familien til stor fest. Måske er du vinansvarlig til vejfesten og dine naboer er vant til grænsehandelpriser eller måske rager vin dig en skid, dine kroner går til car-fi, Louboutin-sko og designervodka. Who knows.

Nå, men efter i nyere tid at have smagt billigvine for en større supermarkedskæde og med udsigt til at skulle besøge et kooperativ i Piemonte, følte Vinhjernen sig helt rustet til at sætte bisserne i et par håndfulde lavprisvine fra vores faste leverandører. Det var slet ikke så slemt, så hvis du skal handle til en større forårsfest, så er det måske nu!

Billige vine

Rioja Altanza Capitos 2019

Pris: 65,- v. 6 flasker

Forhandler: Jysk Vin

Bærdrevet og ganske tilforladelig, lidt jammy næse. I munden er alkoholen en anelse dominerende, men ellers hænger det fint sammen med rustikke tanniner og et vist fadpræg.


Arrogant Frog

Pris: 65,- v. 6

Forhandler: Jysk Vin

Sydfransk lavprisversion af et klassisk Côte Rôtie blend af syrah og viognier. Dejlig og tæt næse med skoleblæk og blåbær. Velstruktureret mund med let ru tanniner og saftig finish. Det er nydeligt.


Estampa Reserva 2020 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 59,95 v. 6

Forhandler: Jysk Vin
Malbec/syrah blend fra Chile. Gavmild næse med sort frugt, urter og et let reduktivt, krudtet pift. Munden er saftig i kølig mineralsk stil og det er ganske enkelt ret behageligt.


Miglianico Montepulciano d’Abruzzo 2020

Pris: 69,95

Forhandler: Sprit&Co
Her er søde bær, grønne urter og et whiff af vanilje. Godt sammenhængende omend lidt nondistinkt mund, men vellavet og charmerende.


De Laumont Pinot Noir Pays d’Oc 2020

Pris: 59,-

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Ret lukket næse med lidt duft af ribs. Mere smæk på munden, der har både tæt syre, tydelige tanniner og lidt sød frugt.  Savner lidt varietal karakter.


Miglianico Cerasuolo d’Abruzzo [BEDST I TEST]

Pris: 69,95

Forhandler: Sprit&Co

Fint urtet og indbydende næse.  Harmonisk mund med fint tannisk haps, subtil frugtsødme og god syre.

Ret fin rosé! Kom så, forår!


Murray Darling Chardonnay 2021

Pris: 59,-

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Ananasduftende næse med vaniljeduft og et lille svovlpift . Velfungerende og vellavet, drikkevenlig mund. God chardonnay til prisen.


Miglianoci Trebbiano d’Abruzzo 2020

Pris:  69,95

Forhandler: Sprit&Co

Som forventeligt for druen, ikke meget i næsen. Frisk, knastør mund med smæk på syren og et tydeligt bittert haps til sidst. Terrassevin til fede småhapsere.


De Laumont Chardonnay Pays d’Oc 2020

Pris: 59,-

Forhandler: Kjær&Sommerfeldt

Blid næse med behagelig duft af dåsepære.  Nydelig, cremet mund der dog slutter lidt kort.


Stik os en kommentar

Kommentarer

Smid en kommentar