Hurtig pizza uden hævning
Hvad er den hurtigst måde at få pizza på?! Svaret er nok færdigkøbt dej, frysepizza eller en bestilling fra det lokale pizzaria. Men hvor hurtigt kan du faktisk lave en pizza selv fra bunden?
Pizzadejen er lavet i samarbejde med Dr. Oetker.
Det skal vi lege med her. Du har sikkert prøvet en Dr. Oetker Ristorante frysepizza fra dit lokale supermarked – og det er måske der, du kender Dr. Oetker mest fra? Men Dr. Oetker har også lanceret et nyt hurtig gær-produkt til pizza, hvor du selv skal i gang. Tanken bag dette produkt er, at det skal gå hurtigt, der er nemlig ingen hævetid. Derudover er det et rigtig godt alternativ til at købe en færdig pizzadej, som godt kan være en lidt flad oplevelse. Du kan læse mere om produktet her.
Her har vi lagt os i selen og prøver at lave vores egen salami pizza, på en nem lækker og hurtig måde. Inspirationen kommer faktisk fra en af Dr. Oetkers egne pizzaer.
Her får du vores bud på en pizzaopskrift med Dr. Oetkers pizzagær.
Ingredienser
Pizzadej
- 500 gr Mel (fintmalet Tipo 00 med højt proteinindhold)
- 1 pose Dr. Oetker Pizzagær
- 350 gr Vand
- 1 tsk honning
- 1 spsk Olivenolie
- 12 gr salt
- Durummel til udrulning
Fyld
- 1 dåse God og færdig pizzasauce (du må også gerne lave en selv)
- God fast mozzarella ost
- Fennikel-salami i skiver
- Lidt basilikum til pynt
Sådan gør du
Pizzadej
- Mål alle ingredienser op
- Hæld vand, pizzagær, honning, oliveolie og godt halvdelen af mel op i din røremaskine, mm. du vil ælte i hånden.
- Tænd og rør godt sammen, cirka 5 minutter.
- Tilsæt nu salten og resten af melet, og ælt videre i cirka 5 minutter. (grunden til at vi venter med salten er, at gær-stoffer generelt ikke er glade for salt)
- Når dejen er æltet, del den i 3-4 dele, afhængig af hvor store pizza du vil lave.
- Stram nu boller op ved at folde dejen ind under sig selv.
- Dæk dem til med folie, mens du finder fyldet frem, så de ikke bliver tørre på overfladen.
Pizza
- Spred lidt durummel ud på dit bord.
- Tag en dejbolle ud og vend den i durrummel.
- Tryk den flad ud mod kanterne, uden at trykke helt ud på kanten.
- Læg hænderne ind på dejen og press udaf, mens du drejer dejen. På den måde bliver dejen flad og rund (det skulle ikke være nødvendig med kagerullen)
- Tag 2-3 spsk pizzasauce på pizzaen og bred det ud i cirkelbevægelser fra midten og ud.
- Drys mozzarella på pizzaen
- Slut med fennikel-salami.
- Så er vi klar til ovn. Jeg har en pizza ovn, som kan blive omkring de 400 grader, så skal den kun have ganske få minutter. Hvis ikke du har sådan en, at det en rigtig god ide, at have en pizzasten til din ovn, som du forvarmer til det maksimale ovnen kan. Jo mindre temperatur, jo længere skal den have, men det vil højst være en 10-12 minutter.
- Tag pizzaen ud og pynt med basilikumblade og evt. lidt flagesalt.
Hvad skal du forvente, når du benytter Dr. Oetker Pizzagær. Jeg må indrømme, at jeg sjældent har lavet pizzadej uden reel hævning. Men jeg må sige, at jeg var overrasket over hvor smidig en pizzadejen bliver – og nem at arbejde med. Så det kan noget sådan en hurtig-gær. Du får naturligvis ikke så dybe smagsnoter, som surdej og længere hævning. Men her kan for eksempel også prøve kræfter med Dr. Oetkers Tørret Surdej.
Men hvor hurtigt kunne jeg så lave en god og nem hjemmelavet pizza. Fra jeg startede med at ælte en pizzadej, klargøre det enkle men gode fyld, rulle pizzaerne ud og lægge fyld på, samt bage dem, så gik der ikke meget mere end en halv time. På den tid kan du jo ikke engang nå, at bestille en pizza og får den leveret eller afhentet. Så det behøver altså ikke, at tage meget tid at lave en god og lækker hjemmelavet pizza.
Smid en kommentar