Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gastromand.dk | 13. april 2024

Scroll to top

Top

Ingen kommentarer

VIN UDEN PIS: Rosé 2022

VIN UDEN PIS: Rosé 2022
Vinhjernen

Så skal vi til det igen. Den årlige rosétest, hvor anmelderne sender lige så mange lyserøde dråber ind, de orker. Det blev til 17 flasker, en enkelt udgik med potentiel flaskefejl. Et lidt blandet felt i år, men stadigt med mange dejlige vine, der kan køle dit overophedede hoved i sommervarmen.

Alle vinene er europæiske, domineret af Frankrig og hvad betyder det så? Tjaaaah, det kunne jo betyde at vi i Europa laver de bedste roséer? Provence har jo altid været kongen af lyserødt men åbenbart er det svært for oversøisk rosé at møve Europa af banen? Det er faktisk så længe siden, at jeg har smagt en ikke-europæisk rosé, at jeg har svært ved at ihukomme om der er en fællesnævner. Men der er jo heller ingen grund til at fragte rosé over den halve klode, hvis vi har noget godt i egen baghave.

LÆS OGSÅ: VIN UDEN PIS: Sommersalat?


Roséforbruget er stadig i vækst både lokalt og globalt, selvom nogle også ynder at nedgøre vintypen. Jeg synes, rosé har masser at byde på og har i denne omgang også valgt at teste roséer mod forskellige oste. Det fungerer aldeles glimrende, så få du nu købt godt ind af de gode vine nedenfor og gå så en tur til ostehandleren mens du venter på, at de ankommer. Der er rosé til alt fra Lillebror til Stilton.
Skål i lyserødt!

Rosé 2022

Louis Jadot ROSÉ 2021

Pris: 119,- (normalpris 179,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Gammel kending i nye klæder. Der er ikke meget næse på denne ret lyse rosé, der har blid melonduft. Saftig, let krydret mund med nydelig haps i gummerne. Den er blevet lidt lettere i udtrykket, men stadig god.


Les Papilles Côtes de Provence 2021

Pris: 95,- v. 6 (normalpris 129,-)
Forhandler: Jysk Vin
Her er der smæk på næsen med aromatisk duft af nedtrådt brændenælde. Kraftig mund med intenst syrebid og et lille tannisk bid. Fin!


”H” Heinrich’s Secco Rosé

Pris: 139,95
Forhandler: Sprit&Co
Behagelig bolsjenæse med Kongen af Danmark-duft. Munden har blide, venlige bobler og det klæder den. Blid og uforpligtende studenterboble med afsluttende sødme. Rar og letdrikkelig, men prisen trækker ned.


”The Pale” Rosé by Sacha Lichine

Pris: 99,- v. 6 (normalpris 149,-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Frisk ferskennæse med mild parfume. Munden er ret let, men ganske saftig og læskende. Jeg savner lidt krop til prisen, men fin lystbådehavnsrosé til solskinsvejr.


Chateau Rosan ”Elegance” 2021

Pris: 119,95 v. 6 (normalpris 149,-)
Forhandler: Jysk Vin
Dufter af ribs og knækket hyldegren. Munden er tør og rank og en smule reduktiv, så giv den lidt luft. Drik til salat med confiterede andekråser.


Jakob Schneider Spätburgunder Rosé trocken 2021

Pris: 89,95 v. 6 (normalpris 129,-)
Forhandler: Jysk Vin
Dejligt aromatisk og frugtig næse med duft af røde bær. Ret fyldig mund med god syre og læskende finish. Lillebitte sødme, der heldigvis ikke forstyrrer og en lille ansats til bobler. Pleaserrosé til svigermor og andet godtfolk.


Chateau Arnaude 2021

Pris: 129,- v. 6 (normalpris 175,-)
Forhandler: Jysk Vin
Hyggelig næse af engelsk vingummi og solbærblad. Ret skarp mund med medium frugt og syrebid i tungen. Letbitter afslutning. Nydelig madrosé til fx grillet kylling.


Plantaranas Organic Bobal 2020

Pris: 79,95
Forhandler: Sprit&Co
Årets lyseste rosé, der næsten ligner en hvidvin. Næsen dufter af kvæde og melon. Munden er overraskende kraftig med smæk på syren og god, krydret finale. Dejlig vin til fin pris.


Mosel Heinrichshof Rosé Trocken 2020

Pris: 119,95
Forhandler: Sprit&Co
Intens næse med næste riesling-agtigt pift af petroleum. Herligt! God kraftig mund med tannisk bid og tør finish.


La Réserve Saint Dominique Centifolia 2021

Pris: 75,- v. 6 (normalpris 99,95)
Forhandler: Jysk Vin
Reduktiv næse med duft af ræv, der forsvinder med lidt luft. Munden er kraftig med tæt frugt og et bittert bid. Ret kraftig rosé til mormorkylling eller cremede, skarpe oste. Dejlig vin.


Sipp Mack Rosé d’Alsace 2021 [BEDST I TEST]

Pris: 95,- v. 6 (normalpris 135,-)
Forhandler: Jysk Vin
Indbydende og spændende næse med krydret bærduft. Spændstig og skøn mund med god fylde og flot balance. Flot vin!


La Campagne Pinot Noir Rosé 2021

Pris: 59,- (normalpris 109.-)
Forhandler: Kjær&Sommerfeldt
Krydret, men sart næse med duft af fennikel. Munden er relativt kraftig med god harmoni. Stram finale med fint syrebid. God til tilbudsprisen.


Marinette Rosé Mediterranée 2020 [BEDST TIL PRISEN]

Pris: 79,95
Forhandler: Sprit&Co
Blidt krydret og lidt tilbageholdende næse. Munden er der til gengæld fuld smæk på. Krydret, læskende og potent. Og så er etiketten flot og prisen aldeles rimelig. What’s not to like?


Fanti Rosato Toscana 2020

Pris: 119,95
Forhandler: Sprit&Co
Den her starter også lidt reduktivt og krudtet så giv endeligt luft. Munden er kraftig og spicy med nøddeagtige noter og stram finish. Drik til rosastegt fjerkrælever.


Domaine de Bendel Côtes de Provence 2019

Pris: 129,95
Forhandler: Sprit&Co
Gavmild og kompleks næse med duft af granskud og røde æbler. Kraftig, tør og aromatisk mund med et fenolisk haps i kindtøjet til sidst. Den savner lidt balance.


Pink Glasses Garnacha u.å

Pris: 109,95
Forhandler: Sprit&Co
Dufter af nyhøstet kornmark og hvide ribs. Munden er rank og stram, men lidt mindre spændstig end i sidste års test.


Masia Salat Organic Cava

Pris: 99,95
Forhandler: Sprit&Co
Intens, nærmest moden næse med jordbær. Munden har livlige bobler og god fylde. Tør og fin cava til en poussin, du lige smider på grillen og koger lidt nye kartofler til.


Stik os en kommentar

Smid en kommentar